Skip to main content
DA / EN

Skab fremtidens software

Vil du være med til at skabe fremtidens software?  Som civilingeniør i Software Engineering kan du være med til at udvikle og opfinde intelligente apps eller software, der spiller en afgørende rolle i fremtiden. Software har ændret vores verden væsentligt, på få årtier, men hvad bliver de næste store skridt? Vil netop dine fremtidige softwarekompetencer kunne bidrage til gnidningsfrie softwareløsninger, der måske revolutionerer driften af sundhedssystemet? 

På uddannelsen lærer du at udvikle software, der passer til de mennesker og organisationer, som skal bruge det. Du kommer altså helt ud til brugeren, undersøger deres behov og får de gode ideer, så du kan udvikle den bedste software til brugeren.
Som ingeniørstuderende arbejder du i projektgrupper, samarbejder med virksomheder og kommer i høj kurs på jobmarkedet.

Hvad lærer jeg?

Med en uddannelse i Software Engineering får du kompetencer til at kunne udvikle fremtidens softwareløsninger, stå i spidsen for udvikling og implementering af software, samarbejde på tværs af faggrupper og kulturer, løse opgaver i en international kontekst, rådgive om investering i nye softwareløsninger og meget andet.

Du lærer bl.a. hvordan teknologien bedst anvendes til at udvikle effektive og revolutionerende løsninger, at lave software fra bunden og videreudvikle allerede eksisterende software, at undersøge behovet for softwaren, at beskrive og analysere kravene samt designe, programmere og teste softwaren. Du får mulighed for at afprøve dine kompetencer på virksomhedscases og i direkte samarbejde med industrien.
Du behøver ikke kunne programmere i forvejen, da uddannelsen indeholder et introforløb til programmering. Ved studiestart antages det, at nye studerende ikke har forudgående erfaring med progammering.

Hvordan er studiet opbygget?

Uddannelsen består af en kombination af teorikurser og praktisk projektarbejde. Hvert semester er baseret på et hovedtema, som bliver udgangspunktet for semestrets teori- og projektarbejde.

På første semester er der fokus på softwareprogrammering. Andet semester handler om udvikling af softwaresystemer. Tredje semester fokuserer på distribuerede interaktive softwaresystemer. På fjerde semester er der fokus på intelligente komponentbaserede softwaresystemer. Femte semester handler om sikkerhed og mobile softwaresystemer. Du kan også læse semestret i udlandet. På sjette semester lærer du om projektsamarbejde og du skriver dit bachelorprojekt, hvor du samler al din viden fra de tidligere semestre.
Læs mere om uddannelsens opbygning, fag og studieordning.

Kandidatuddannelse

Bacheloruddannelsen varer tre år, hvorefter du tager den toårige kandidatuddannelse for at blive civilingeniør. Her har du mulighed for at specialisere dig i netop de fagområder, du interesserer dig for.
Læs mere om kandidatuddannelsen i Software Engineering.

Bliv verdensmester i iværksætteri

På Software Engineering kan du forfølge dine iværksætterdrømme. Dimittenderne Mikkel Bytoft Rasmussen og Mads Lorentzen har som flere tidligere studerende valgt at forfølge drømmen om at starte egen virksomhed. De to ingeniører startede derfor i 2022 virksomheden, HumAid, der arbejder for at gøre det nemmere for døve og hørende at kommunikere med hinanden. Virksomheden blev startet i universitetets iværksættermiljø, Startup Station, og har sidenhen vundet to verdensmesterskaber i iværksætteri i turneringen, University Startup World Cup.
Læs mere om de to ingeniørers verdensmesterskab i iværksætteri

Hvad kan jeg blive?

Uddannelsen giver dig en række karrieremuligheder – både i Danmark og i udlandet. Som civilingeniør i Software Engineering kan du fx få job som softwareudvikler, mobilapplikationsudvikler, systemudvikler, systemkonsulent, produktansvarlig, data scientist, projektleder, it-strategiansvarlig eller projektchef. Du kan også forsætte med en 3-årig forskeruddannelse, som fører frem til en ph.d.- grad.
Læs mere om karrieremuligheder her.

Derfor skal du læse...

  • Du vil udvikle fremtidens software
  • Du har gode karrieremuligheder i både Danmark og udlandet
  • Du lærer at udvikle innovative løsninger til konkrete problemer

Mød Amalie og Sofie, der læser Software Engineering

Stemningen som ingeniørstuderende i Odense