Skip to main content
Forskningsenhed for Medicinsk Afd. M/FAM (Svendborg)

Projekter

PH.D.-PROJEKTER

 

Ph.d.-studerende, sygeplejerske, klinisk sygeplejespecialist Natassia Kamilla Juul

Improving patient empowerment and quality of life in chronic heart failure: A participatory design study involving users in developing customized technology
Hovedvejleder: Professor Kenneth Egstrup, Medicinsk Afdeling M/FAM, OUH Svendborg
Medvejleder: lektor, ph.d., forskningssygeplejerske Anne Dichmann Sorknæs, Medicinsk Afdeling M/FAM, OUH Svendborg
Medvejleder: lektor, forskningssygeplejerske Mette Rothmann, Steno Diabetes Center Odense

 

ANDRE PROJEKTER

 

ADLIFE

Integrated personalized care for patients with advanced chronic diseases to improve health and quality of life
Studiets formål er at forbedre livskvaliteten for patienter med svær lungesygdom/iltbehandling og/eller patienter med hjertesvigt. Projektet er finansieret af EU-midler og indgår som en del at et større europæisk studium.

Attend-PE

Implementation of a structured integrated post Pulmonary Embolism follow-up care model
Studie til analyse af effekten af implementering af ”patient hold-undervisning” efter en blodprop i lungen. Patienterne samles til undervisning i hold i stedet for en telefonisk konsultation efter en blodprop i lungen. Succeskriterierne måles først og fremmest på oplevet livskvalitet. Projektet slutter i 2025.

DANAVR

Early Aortic Valve Replacement in Patients With Asymptomatic Severe Aortic Stenosis
DANAVR er et klinisk forskningsprojekt, der fokuserer på at evaluere effekten af tidlig aortaklap-udskiftning hos patienter med asymptomatisk alvorlig aortastenose. DANAVR undersøger, om tidlig kirurgisk intervention - før udvikling af symptomer - er mere gavnlig end observation og senere kirurgi.
Dette randomiserede studie vil bidrage til en bedre behandling af patienter med asymptomatisk alvorlig aortastenose og potentielt forbedre behandlingsretningslinjerne. Forsøget forventes afsluttet i 2029.

Inten-CT

Studiet undersøger dels, om en hjerte-CT-skanning med calcium-score kan stratificere type 2 diabetes patienter som havende henholdsvis høj eller lav risiko for hjerte-kar-sygdomme, og dels, om den forebyggende behandling kan forbedres. Op til 15.000 personer med type 2 diabetes, men uden kendt hjerte-kar-sygdom, vil blive inviteret til at deltage fra januar 2023. Ud fra calcium-scoren randomiseres patienterne til henholdsvis intensiv diabetes medicin eller vanlig behandling. Formålet er at forbedre forebyggelsen af hjerte-kar-sygdom hos personer med type 2 diabetes. Projektet slutter i 2026.
Studiet er et nationalt forskningsprojekt, der udgår fra Steno Diabetes Centrene, og det drives lokalt af Endokrinologisk og Kardiologisk Forskningsenhed i fællesskab.

DANNOAC

Et kardiologisk forskningsprojekt, der sammenligner effekten og bivirkningerne af DOAC-præparaterne hos patienter. Projektet undersøger, om præparaterne er lige effektive og sikre i forebyggelsen af død og hospitalsindlæggelser uden at øge risikoen for blødninger. 
Projektet slutter i 2026.

DANCODE

Studiet undersøger, om tilskud af K-vitamin til en gruppe patienter med koronarforkalkning reducere forkalkningen sammenlignet med en gruppe, der får placebo. 400 mænd og kvinder med CAC-score >=400 er randomiseret 1:1 til behandling med K2- samt D-vitamin eller placebo i to år. CAC-scoren bestemmes ved CT-scanning uden kontrast ved baseline samt efter 12 og 24 måneder. Det primære resultat er forskellen i CAC-score fra baseline til opfølgning efter to år. Projektet slutter i 2024.

iHAC

Et projekt der skal sikre at alle patienter med diagnosen hjertesvigt på trods af manglende it-færdigheder får mulighed for at benytte tilbuddet om videokonsultationer med en sygeplejerske i Hjertesvigtsklinikken. Målgruppen er patienter som er tilknyttet Hjertesvigtsklinikken i Kardiologisk Ambulatorium og bosat i Faaborg-Midtfyn Kommune, OG som ønsker, men ikke kan benytte sig af tilbuddet om videokonsultationer. Patienter i projektet tilbydes assistance til videokonsultation fra hjemmesygeplejen.



Afsluttede sygeplejeprojekter

Publikationer

Sidst opdateret: 07.10.2024