Skip to main content
DA / EN

Jeg vil være sådan én, som skaber begejstring

Mathias Emil Bøgebjerg blev interesseret i forskning, da han skrev sit bachelorprojekt. Forskning har ry for at være et ensomt job, men det var det sociale og samarbejdet, Mathias faldt for.

- I løbet af min bachelor var jeg en del af en forskningsgruppe ledet af professor i datalogi, Jan Baumbach. Kammeratskabet var supergodt, og jeg blev hurtigt vild med at tilbringe tid sammen med folk, som er så kloge på deres felt.

- Vi holder oplæg for hinanden og på et tidspunkt er der én, der bliver enormt begejstret over de resultater, som en anden forsker fremlægger. Jeg tror, det er lige i dét øjeblik, jeg beslutter, at jeg også vil være sådan én, der skaber begejstring hos en professor eller forsker, siger han.

4+4 ordningen

I dag skriver Mathias sin ph.d. som en del af professor Richard Röttgers forskningsgruppe: The Computational Biology Group. Han følger en såkaldt 4+4 ordning. Med ordningen afslutter man sin bachelor og læser herefter en 1-årig kandidat. Det betyder, at man ikke skriver kandidatspeciale, men i stedet begynder på en ph.d.

- Det var ikke vanskeligt for mig at få et ph.d.-forløb. Richard Röttger opfordrede mig til at søge, og så sendte jeg en ansøgning, siger Mathias.

Vi har et supergodt fællesskab. Næste weekend skal vi allesammen ud og spille lasertag.

Mathias Emil Bøgebjerg, ph.d.

Den unge forsker synes, at proceduren for ansøgningen om ph.d. er forløbet godt, selvom det også har været et lidt langt forløb:

-Mange dokumenter skal udfyldes og sendes, og den forskning, jeg vil arbejde med, skal beskrives meget detaljeret. Jeg har også deltaget i et introkursus for alle de ph.d.-studerende på SDU, som er startet samtidig med mig. Jeg ser den del af processen som noget, der bare skal overstås, så jeg kan komme i gang med det, jeg brænder for, siger han.

The Computational Biology Group

Forskningsgruppen The Computational Biology Group forsker i, hvordan symptomer på sygdomme bliver kategoriseret:

- Medicin virker ikke altid ens på mennesker, selvom de tilsyneladende har den samme sygdom. Det er muligt, at patienternes symptomer er ens, men det er ikke sikkert, at de er ramt af den samme sygdom. I vores forskningsgruppe arbejder vi med at dele patienter ind i nye kategorier.

- Vi undersøger data, udvikler modeller og ser på statistikker. Vi arbejder med dét, der hedder clustering, hvor data bliver grupperet, så de giver ny mening. I sidste ende kan det betyde, at vi kan bidrage til, at patienter får ordineret den medicin, der har effekt på præcis deres sygdom, forklarer Mathias.

Også i denne forskningsgruppe bliver det sociale prioriteret højt:
- Vi har et supergodt fællesskab. Næste weekend skal vi allesammen ud og spille lasertag, slutter han.

Læs mere

Mød forskeren

Mathias Emil Bøgebjerg er ph.d.-studerende ved Institut for Matematik og Datalogi. Han er tilmeldt 4+4 ordningen og er med i forskningsgruppen The Computational Biology Group, hvor der forskes i, hvordan symptomer på sygdomme kategoriseres.

Kotakt Mathias

Redaktionen afsluttet: