Skip to main content
DA / EN
Nye medarbejdere

QM tiltrækker nye fremragende forskere og forfremmer stærke unge kapaciteter

Center for Kvantematematik samler på imponerende vis nye toptalenter og forfremmer samtidig lovende unge talenter.

Af Jane Jamshidi, , 04-10-2024

Center for Kvantematematik har tiltrukket yderligere tre fremragende forskere. Lektor Matthias Wilhelm og adjunkterne Apoorv Tiwari og Henry Kirveslahti har sluttet sig til vores ambitiøse hold af forskere.

Forfremmede stærke unge kapaciteter

Desuden har fire af vores ekstremt lovende nuværende unge forskere fået velfortjente forfremmelser. Adjunkt Shan Shan og adjunkt Fabian Haiden er blevet forfremmet til lektor. Dr. Konstantin Wernli og Dr. William Elbæk Mistegård er blevet forfremmet til adjunkt.

Vi er meget stolte af dette imponerende løft af fakultetsstillinger, som vil sikre centrets fortsatte vækst og fremgang.

New_titles_Mistegård-Haiden-Shan-Wernli

 

Forskningsmidler følger talentet

Både Matthias Wilhelm og Apoorv Tiwari tager en forskningsgruppe med sig, da de begge har fået tildelt stærke konkurrenceprægede danske startbevillinger til unge forskningsledere fra henholdsvis Danmarks Frie Forskningsråd (DFF) og VILLUMFONDEN.

De to nyligt forfremmede unge talenter Fabian Haiden og Konstantin Wernli har også begge for nylig fået tildelt en af de prestigefyldte DFF Sapere Aude-bevillinger fra DFF.

Derfor er QM nu et center med i alt fem bevillinger til unge forskningsledere, som kan starte deres egen forskningsgruppe fra DFF og VILLUMFONDEN. Vi er meget taknemmelige for denne mulighed for at sikre unge forskere fodfæste på næste trin af deres karriere, for at sikre uddannelse for den næste generation af forskere i kvantematematik, og ikke mindst for at fremme banebrydende forskningsresultater.

Denne samling af bevillinger er særligt imponerende, når man tænker på, at QM blev etableret for mindre end fem år siden. Takket være betydelig støtte fra SDU og flere af de store danske, europæiske og amerikanske fonde og råd, nærmer vi os nu 50 stærke internationale forskere i Center for Kvantematematik.

Redaktionen afsluttet: 04.10.2024