Skip to main content
DA / EN
Konference

Inspirationsdag: Bedre Sundhed for Alle

Kom med til inspirationsdag om nye samarbejder og konkrete veje til at minimere ulighed i sundhed.

Syddansk Universitet og Odense Universitetshospital inviterer til en inspirationsdag den 29. august 2024. Her fokuserer vi på nye samarbejder og konkrete veje til at minimere ulighed i sundhed.

Partnerskaber for bedre sundhed

Ulighed i sundhed er et komplekst problem, som ikke kan løses af enkeltstående aktører. Det kræver nye partnerskaber mellem sundhedssektoren, forskere, civilsamfundet, beslutningstagere samt private og offentlige virksomheder. Denne dag vil fremhæve vigtigheden af at samarbejde på tværs af sektorer for at udvikle løsninger, der kan skabe reel forandring.

- Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på SDU vil spille en væsentlig rolle i forhold til at skabe værdi for og med samfundet. Det gør vi ved at arbejde interdisciplinært og nyskabende, og altid tænke samarbejder og partnerskaber ind, siger dekan Ole Skøtt.

Inspirationsdagen vil præsentere korte, inspirerende oplæg og tilbyde muligheder for at bygge nye relationer. Vi afslutter med et samtalegalleri om temaer til konkrete projekter, der skal arbejdes videre med inden for følgende områder:

  • Forebyggelse og Borgerinvolvering
  • Patientinddragelse og Fælles Beslutningstagning
  • Tværsektorielt Samarbejde og Civilsamfundsinddragelse
  • Digitale og Teknologiske Løsninger

Formålet er at dele viden om interesseområder hos myndigheder, fonde, foreninger, NGO'er, forskere og praktikere i en dansk/skandinavisk kontekst.

Vi ønsker at skabe nye relationer og samarbejder, der kan resultere i konkrete projekter og ansøgninger gennem workshops til efteråret.

Understøttelse af forskningsstrategien og samarbejde for fremtiden

Dagen støtter op om den nye forskningsstrategi fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og lægger op til interdisciplinært samarbejde med eksterne parter.

I forlængelse af inspirationsdagen vil der blive afholdt workshops med repræsentanter fra civilsamfundet, forskere og relevante aktører samt de borgere, som det hele handler om.

- Vi glæder os til at begynde at folde vores forskningsstrategi ud – og gøre det sammen med rektor Jens Ringsmose, forskere fra de andre fakulteter, de regionale sygehuse og andre gode samarbejdspartnere. På den måde kan vi bidrage til værdi for og med samfundet, siger dekan Ole Skøtt.

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og Odense Universitetshospital ser frem til at byde velkommen til en dag med fokus på konkrete løsninger og nye samarbejder for bedre sundhed for alle.

Inspirationsdagen finder sted 29/8 2024 fra kl. 09 - 15 i U300, SUND-bygningen på SDU i Odense

Tilmelding og yderligere information: https://event.sdu.dk/bedre-sundhed-for-alle/conference

Tid, sted og tilmelding

Inspirationsdagen finder sted 29/8 2024 fra kl. 09 - 15 i U300, SUND-bygningen på SDU i Odense Find tilmelding og yderligere information via linket herunder.

Se mere

Redaktionen afsluttet: 25.06.2024