Få viden om produktudvikling, konstruktion, automatisering og projektledelse
Vil du designe og konstruere fremtidens industrielle produkter? Så er maskinteknikuddannelsen måske noget for dig.
Som maskiningeniør er du med til at udvikle innovative, industrielle produkter, som kan være med til at sikre den bæredygtige fremtid. Du lærer, på kreative og systematiske måder, at konstruere og styre maskiner til fx robotbaserede produktionssystemer.
På maskinteknik lærer du at planlægge og realisere projekter, samtidig med at du får forståelse for design af industrielle produkter.
Hvad lærer jeg?
Som diplomingeniør i maskinteknik får du kompetencer til at kunne løse konkrete problemer på en innovativ måde, fungere som projektleder for tværfaglige projekter, løse komplekse maskintekniske udviklingsopgaver, konstruere produkter, anlæg og systemer og meget andet.
Du lærer at udvikle brugervenligt og smart design, vælge de optimale produktionsmetoder, beregne styrkeforhold, økonomi, holdbarhed mv., tegne i 3D CAD, lave modeller og teste prototyper på værkstedet.
På uddannelsen vil du arbejde med emner som matematik, fysik, maskinelementer, materialer og teknologi, varmetransmission, fluidmekanik og termodynamik, målemetoder, dataopsamling og behandling, projektstyring, virksomhedsforståelse og meget, meget mere.
Hvordan er studiet opbygget?
Under uddannelsen vil du arbejde meget i projektgrupper, hvor du sammen med dine medstuderende kommer til at løse problemer for virksomheder gennem case-baseret arbejde.
Hvert semester er baseret på et hovedtema, som bliver udgangspunktet for semestrets teori- og projektarbejde. På den første del af uddannelsen arbejder du med produktudvikling og på uddannelsens sidste del er der fokus på arbejdet med de ingeniørmæssige discipliner, hvor også miljø, økonomi og virksomhedsledelse indgår.
På 6. semester skal du som diplomingeniørstuderende på et obligatorisk praktikophold i en virksomhed. Opholdet kan afvikles i Danmark eller i udlandet. På 7. semester udarbejder du et afgangsprojekt – ofte i samarbejde med en virksomhed.
Læs mere om uddannelsens opbygning, fag og studieordning.
Hvad kan jeg blive?
Uddannelsen giver dig en række karrieremuligheder – både i Danmark og i udlandet. Du vil kunne arbejde som projektleder, udviklingsingeniør, produktudvikler eller med design af maskiner og anlæg. Du kan fx arbejde med udvikling og konstruktion af alt fra store anlæg til produkter og produktionsapparater inden for forskellige brancher som fx medicinalindustrien, vindmølleindustrien, offshore, kraftværker, fødevareproduktion, køleindustri.
Du kan læse mere om dine karrieremuligheder her.
Første-job-garanti
Som ingeniørstuderende på SDU Sønderborg har du garanti for første job, når du har afsluttet din diplomingeniøruddannelse (gælder for studerende, der er startet i september 2020 eller senere).
Læs mere om første-job-garanti her
Kan jeg læse videre?
En diplomingeniøruddannelse er en selvstændig, afsluttet uddannelse. Så efter de 3½ år er du færdiguddannet diplomingeniør og kan komme ud at arbejde som ingeniør.
Ønsker du at fordybe dig yderligere, kan du læse videre til fx civilingeniør i Mechanical Engineering.
Derfor skal du læse...
- Du er med til at designe fremtidens industrielle produkter
- Du har gode karrieremuligheder
- Du lærer at udvikle innovative løsninger til konkrete problemer