Albumin Studiet
Formålet med dette studie er, at undersøge om individualiseret behandling med humant albumin kan forebygge komplikationer til skrumpelever og forbedre overlevelsen.
Baggrund
Albumin produceres i leveren og spiller en vigtig rolle i at opretholde blodtryk og transportere proteiner rundt i kroppen. I dag behandler man patienter med skrumpelever med humant albumin blandt andet, hvis de udvikler væske i bughulen, som skal tappes. I dette forsøg vil vi undersøge, om en individualiseret behandling med humant albumin kan forebygge nye komplikationer til skrumpelever og forbedre overlevelsen. Vi vil samtidig bruge en biologisk markør fra blodet til at undersøge, hvor stor virkning vi regner med, at man har af behandlingen. Vi forventer, at den biologiske markør vil muliggøre, at fremtidens behandling med humant albumin kan tilpasses den enkelte.
Studiedesign
Studiet er et lodtrækningsstudie, hvor halvdelen af deltagerne får humant albumin igennem en blodåre og den anden halvdel får placebo (saltvand). Alle deltagere i forsøget vil ved opstart modtage humant albumin igennem en blodåre. Herefter vil man efter en til tre dage få taget en blodprøve for en biologisk markør. Vi vil ved hjælp af den biologiske markør fra blodet undersøge, i hvor høj grad man kan forventes at have en virkning af humant albumin. Efterfølgende vil det blive afgjort ved lodtrækning, om forsøgsmedicin bliver humant albumin eller saltvand. Hver deltager gennemgår behandlingen over 6 måneder – ca. hver 10. dag. Forud for projektbehandlingen, ved udvidet besøg ved to og fire måneder samt når forsøget er færdigt efter seks måneder, vil man gennemgå en række undersøgelser, besvare spørgeskemaer om livskvalitet og aflevere blod-, urin, afførings- og spytprøver.
Deltagelse indebærer, at man:
• Er diagnosticeret med skrumpelever (levercirrose)
• Har væske i bughulen (ascites)