Skip to main content
Fysikklubber

Workshop i Fysikklub Nyborg Gymnaisum

Fysikklubben på Nyborg Gymnasium har holdt workshop om symmetrier og bevarelseslove i fysikken den 14. marts 2024 med besøg af Mattias Ermakov Ting

En god flok gymnasieelever med interesse for fysik m.m. deltog i en workshop i Fysikklub Nyborg Gymnasium. Vært for worskhoppen var Kurt Strickertsson, som underviser i astronomi og fysik på Nyborg Gymnasium.  To medarbejdere fra Fysikklubber i Region Syddanmark, Tobias Cornelius Hinse og Mette Als Kristensen præsenterede gymnasieeleverne for ph.d.-studerende Mattias Ermakov Thing, som holdt en inspirerende forelæsning om symmetrier og bevarelseslove i fysikken. 

Mattias Ermakov Thing underviser på workshop i Fysikklub Nyborg Gymnasium
Mattias Ermakov Thing fortalte om, hvordan symmetrier er fundamentet for vores forståelse af elementære partikler og deres vekselvirkninger, der er beskrevet i standardmodellen for partikelfysik. Den mest fremtrædende skikkelse på dette område er den tyske matematiker Amalie Emmy Noether,  (1882-1935), som banede vejen for den moderne formulering af kvantefeltteorien og dens varianter. 

Mød projektkoordinatoren

Mette Als Kristensen, koordinator af projektet og underviser på Fysikcamp. Mette er akademisk medarbejder på Institut for Fysik, Kemi og Farmaci.

Læs mere her

Mød underviseren

Tobias C. Hinse er videnskabelig assistent på Institut for Fysik, Kemi og Famarci, tilknyttet FysikLab med støtte fra Novo Nordisk Fonden

Læs mere her

Mød underviseren

Mattias Ermakov Thing, ph.d.-studerende, Institut for Fysik, Kemi og Farmaci, Syddansk Universitet

Læs mere her

 

Redaktionen afsluttet: 23.04.2024