Velkommen til ny seniorforsker hos CMSS
Vokseværk hos CMSS
CMSS har for nylig budt velkommen til seniorforsker Lisa L. Froholdt. Lisa har en diplomuddannelse i psykologi og en cand. pæd. i pædagogisk psykologi. Lisa har desuden en ph.d. fra Syddansk Universitet (SDU) inden for Human factors. Hendes forskningsmæssige fokus er Human factors, maritim uddannelse, psykologi i ikke-rutinemæssige situationer, virksomheders sociale ansvar & antikorruption samt Disruptive innovation.
Lisa har arbejdet med uddannelsesudvikling i en række lederstillinger og hjulpet rederier med organisationsoptimering, personlige/team-psykologiske analyser, brobygning af viden og projekter mellem industrien og den akademiske verden. Hun begyndte sin undervisningsmæssige karriere ved henholdsvis SDU, hvor hun underviste kandidatstuderende på uddannelsen Master of Transport and Maritime Management og ved Svendborg International Maritime Academy (SIMAC), hvor hun underviste de kommende skibsførere.
I en årrække arbejdede Lisa ved henholdsvis SDU og Chalmers University of Technology i Sverige, før hun i 2013 tiltrådte en stilling hos World Maritime University (WMU). Lisa har deltaget i en række EU-finansierede projekter, såsom 'The Northern Maritime University project', 'KNOW-ME', 'MONA LISA II' og 'TRAINMOS'. Derudover har hun undervist på WMU på tværs af specialiseringer inden for sine forskningsfokusområder samt taget del i forskellige forskningsprojekter såsom Det Internationale Transportforbunds store psyko-sociale uddannelsesprogram, kaldet MARI-WEL.
Lisa var undersøgelsesleder for CORA-antikorruptionsprojektet, der dels blev finansieret af Maersk line og dels af A.P Møller Fonden. Projektet omfattede tre søpassager hos Maersk Line, med skibene Maersk Gerd, Maersk Avon og Maersk Lota. Hun oprettede Corporate Social Responsibility (CSR) og anti-korruptionskurserne på WMU, som adresserer FN's verdensmål nr. 14 og 16 (Sustainable Development goals). Endvidere er Lisa redaktør af to bøger, der er udgivet på forlaget Springer Publications: 'Maritime Women: Global Leadership' og ’Corporate Social Responsibility in the maritime industry'.
Indtil for nylig var Lisa leder for Forskning og Udvikling ved Maskinmesterskolen i København, hvor hun arbejdede med internationale relationer, oprettede forskningsgruppen MAST (Maritime Applied Research Center) og genoplivede Vessel Manager-uddannelsen. Hun arbejdede med CSR, Disruptive innovation og teknologisk udvikling, hvor hun faciliterede forsknings- og udviklingsprojekter inden for disse temaer, og hun har i den forbindelse taget adskillige kurser i både CSR og Disruptive innovation.
Inden for området Human factors har Lisa undersøgt de psykologiske virkninger på søfarende i forhold til piratkapringer, korruptionspraksis, og hvordan søfarende klarer sig i sådanne situationer. Hun har også arbejdet med socio-kognitive aspekter af hverdags- og nødsituationer i teknologisk mættede arbejdsmiljøer.