Skip to main content
DA / EN
Samarbejde

Nyt tre-årigt LSUL-partnerskab

Parterne bag Laboratorium for STEM Uddannelse og Læring (LSUL) – professionshøjskolerne UCL og UC SYD og Det Naturvidenskabelige Fakultet på SDU – fortsætter og videreudvikler det mangeårige samarbejde.

Af Lisbet Foged, , 02-09-2021

LSUL er et samarbejde om forskning, undervisning og formidling i naturvidenskab, teknologi og matematik til gavn for dagtilbud, skoler, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser. De tre institutioner har underskrevet en ny treårig samarbejdsaftale – en aftale, som de deltagende institutioner er glade for.

– Jeg vil gerne udtrykke min begejstring for, at det er lykkedes at fastholde og udbygge samarbejdet mellem vores tre institutioner på det her felt, som er så afgørende for, at flere af vores børn og unge interesserer sig for det naturfaglige område – STEM-uddannelserne – og har lyst til uddannelses- og karriereforløb inden for det område. Jeg synes, det er rigtig vigtigt, at vi tager fat på det meget tidligt, og at vi har mulighed for gennem forskning, uddannelse og forskellige projektaktiviteter at give vores bidrag til den dagsorden. Det synes jeg, vi gør godt i vores samarbejde og med respekt for hinandens bidrag, og det er en fornøjelse at følge det. Jeg glæder mig til det fortsatte LSUL-samarbejde, siger Jens Mejer Pedersen, rektor på UCL.

Rektor Alexander von Oettingen, UC SYD, er også begejstret for, at aftalen er blevet forlænget og fremhæver den fantastiske mulighed det er for forskerne at samarbejde på tværs af de tre institutioner med de forskelle, der er i organisationskultur, forsknings- og undervisningspraksis.

– Især LSUL’s fokus på at øge de mindste børns interesse og viden om natur og teknologi har et stort potentiale, da det er grundlaget for at engagere børnene som skoleelever og studerende, siger Alexander von Oettingen.

Ledelsesgruppen

Ledelsesgruppen for LSUL-centret består af:

  • Partnerskabsprogramleder Erik Knudsen
  • Centerchef Connie Svabo, professor, SDU
  • Forskningschef Lene Mosegaard Søbjerg, UC SYD
  • Forskningschef Thomas Illum Hansen, UCL

I styregruppen sidder:

  • Alexander von Oettingen, rektor, UC SYD
  • Lene Mosegaard Søbjerg, forskningschef, UC SYD
  • Jens Mejer Pedersen, rektor, UCL
  • Charlotte Worm, direktør, UCL
  • Martin Svensson, institutleder, Det Naturvidenskabelige Fakultet, SDU
  • Marianne Holmer, dekan, Det Naturvidenskabelige Fakultet, SDU

En stor del af forskerne fra de tre institutioner har netop været samlet på et seminar, hvor mange idéer til nye projekter kom på bordet og materialiserede sig i en række overskrifter at arbejde videre med. Her var det tydeligt, at Jens Mejer Pedersens ord om et godt samarbejde med respekt for hinandens bidrag ikke kun er pæne ord men også udfolder sig i fuldt flor.

Gruppefoto fra Haraldskær

Bagerste række fra venstre: Jens Jakob Ellebæk, Claus Auning, Stine Mariegaard, Morten Rask Petersen, Lars Seidelin, Philip Hallenborg 

Midterste række fra venstre: Mette L. Als Kristensen, Chunfang Zhou, Jane Morthorts, Eva Lykkegaard Poulsen, Dorte Ruge, Erik Knudsen 

Forreste række fra venstre: Linda Ahrenkiel, Dorte Moeskær-Larsen, Connie Svabo, Lisbet Foged, Julie Bønnelycke 

Om LSUL

LSUL-samarbejdet har eksisteret siden 2014. Det samler eksperter, studerende og praktikere inden for matematik, naturfag og teknologi fra dagtilbud til videregående uddannelser og fokuserer på forskning, udvikling og uddannelser inden for science og teknologiområdet i uddannelsessystemet.

Yderligere information

Connie Svabo er centerchef for LSUL og leder af Forskningscenter for Naturvidenskabelig Uddannelse og Formidling (FNUG) på Institut for Matematik og Datalogi.

Kontakt

Yderligere information

Erik Knudsen er partnerskabsprogramleder for LSUL og tidligere rektor for UCL.

Redaktionen afsluttet: 02.09.2021