Skip to main content
Center for Sundhedsfilosofi og Etik
Event

Netværksseminar: Sundhedsetik og Ulighed i Sundhed

Netværksseminar i Center for Sundhedsfilosofi og Etik Onsdag den 11. december kl. 9.00-16.00 i O99 på Syddansk Universitet i Odense

Sundhedsvæsenet står i stigende grad over for etiske spørgsmål, samtidig med at vores forventninger til en ansvarlig håndtering af etiske spørgsmål vokser. Årsagerne er mange. Nye typer af behandlinger rejser nye etiske udfordringer. Kommunikation og empati er blevet centrale i sundhedsfagligt arbejde, men kan være udfordrende. Et stigende fokus på forebyggelse og livsstil stiller spørgsmål om, hvad man kan forvente af borgerne. Sundhedsprofessionelle arbejder i stigende grad på tværs af fagligheder og organisationer, nogle gange under pressede vilkår. De kæmper for at gøre deres arbejde på en etisk forsvarlig måde, men når de ikke har de rigtige rammer eller ressourcer til at få det til at lykkes, øges udfordringer med rekruttering og fastholdelse. Og sundhedsvæsenet vokser sammen med udgifterne til for eksempel nye behandlinger og ny medicin. Dette rejser spørgsmål om prioriteringer, og om hvordan man sikrer alle borgere lige behandling så sundhedsvæsenet også tager hånd om de svage.

Af disse og mange andre grunde fylder sundhedsetik stadig mere i den tværfaglige sundhedsforskning. Center for Sundhedsfilosofi og Etik samler en lang række projekter, som arbejder med sundhedsetik og ulighed i sundhed med særlig fokus på sundhedsfaglig praksis. Vi arrangerer derfor et seminar, hvor forskere kan præsentere igangværende forskning og netværke med andre, som forsker inden for relaterede sundhedsetiske emner. 

Dagen vil bestå af præsentationer af igangværende forskning i mindre tematiske sessioner baseret på de tilmeldte oplæg – fx etisk refleksion i sundhedsvæsenet, ulighed i sundhed, prioritering, sundhedskommunikation, etik i sundhedsuddannelse, sårbare grupper og moral distress.

Vi runder dagen af med et glas vin til en præsentation af og reception for den snarligt udkomne antologi Sundhedsfilosofi i praksis.


Program følger.

 
Tilmeld dig netværksseminaret

HER

Har du spørgsmål?

Kontakt os

Redaktionen afsluttet: 11.12.2024