Uddannelse hos SDU Galaxy
Vi har en passion for rummet! Har du også? – Så er der helt sikkert en mulighed for dig hos SDU Galaxy! Vi er et netværk med rødder i flere fakulteter og kombinerer ingeniørkundskab med naturvidenskab samt sundhedsvidenskab i mange forskningsbaserede uddannelsesforløb. Alle med formålet at kunne uddanne studerende til at forbedre livet på jorden ved at udforske rummet.
Når udforskningen af jorden ikke er nok!
Vidste du: Den fysik der styrer galaksers stabilitet også styrer klimaets udvikling? og dermed også klimaforandringerne vi oplever på jorden? – Vil du gerne lære mere om disse emner kan du, grundet vores fælles fysik undervisning, både med en ingeniøruddannelse i ”Fysik og Teknologi” eller en Bachelor i ”Fysik” få muligheden!
Vi tilbyder samtidigt også mulighed for at specialisere dig i ”astronomi” og uddanne dig selv indenfor solsystemet, galakser og hele universet!
DISCO – Danish Student CubeSat Programme
Hos SDU er vi i samarbejde med tre andre danske universiteter gået sammen om at skabe satellitprogrammet DISCO, der er målrettet studerende som skal udvikle CubeSats. Vi ønsker at fastholde og forbedre Danmarks position indenfor CubeSat industrien ved at støtte studerendes interesse i videnskab og rummet. Målet med projektet er også, at DISCO over tid blandt andet fører til flere nye opstartsvirksomheder i inkubator-programmet ESA BIC Denmark som vi også støtter hos SDU Galaxy.
Er du studerende på SDU? Og har du lyst til at deltage i udviklingen af satellitter som rent faktisk skal i rummet? Så download og udfyld ansøgningsskemaet for DISCO herunder og vi tilføjer dig til teamet!
Igangværende Bachelor Projekt: Assessment of 1U CubeSats as Space-Based Radio Antennas
The central aim in this project is to find suitable antenna configurations along with deriving key considerations for the payload design of a CubeSat.
Specifically the development, manufacture of prototypes and testing of key radio antenna components as payload design for a 1U CubeSat envelope (1U=10x10x10cm) will be a main deliverable of the project.
The system will provide data for image reconstruction of black holes as an example. This will be validated and explained how to do in practise an underlying analysis will explain how this is dependent on the placement of radio telescopes. This part will be investigated with a publically available code used within the Event Horizon Telescope "eht-imaging".
SDU kontaktpersoner
Fakta om DISCO:
- Programmet som startede i Partnerskabet for Rum-relaterede Uddannelser hos Uddannelses- og forskningsministeriet løber fra 2021-2023
- DKK 4.25 Millioner er bevilliget fra Industriens Fond til udvikling og opsendelse af tre CubeSats
- DISCO imødekommer industriens efterspørgsel for nyuddannede fra universiteter med kompetencer indenfor rummet samt sikrer kvalificerede kandidater til start-ups
- Projektet fokuserer på design, fremstilling, test, opsendelse og CubeSat operationer
Er du gymnasieelev?
SDU Space Camps
Hos SDY Galaxy er vi en aktiv del af de danske gymnasiers fysiktema ”Rummet” i 2021-2024. Vi vil snart invitere gymnasieelever med Fysik A og Dansk A, til at besøge SDU for at lære mere om temaer som: Den internationale rumstation, Satellitter og universet samt klimaet. Hold øje med nyhederne her på hjemmesiden for fremtidige opdateringer!
Rum-relaterede uddannelser hos SDU
Flere rum-relaterede uddannelsesmuligheder hos SDU vil snart blive offentliggjort! Hold øje med den officielle liste fra ”Partnerskabet for Rum-relaterede Uddannelser” (samme link) fra Uddannelses- og Forskningsministeriet som snart offentliggøres!Industrielle samarbejder
Igennem netværket SDU Galaxy tilbyder vi muligheder for studerende for at udarbejde projekter med vores industrielle samarbejdspartnere. Her tilbydes blandt andet praktikforløb, afgangsprojekter og rapportsamarbejde.
Som videoen forklarer skaber sådanne erfaringer endda job muligheder i nogle tilfælde.
Læs mere her om vores muligheder for erhvervssamarbejder her.
Sidst opdateret: 27.07.2024