Skip to main content
DA / EN
Vi har en passion for rummet! Eksempler som træningsrobotter med simuleret tyngdekraft til astronauter, rekonstruktion af billeder fra fjerne galakser eller udvikling af avanceret hardware til satellitter – findes alt hos SDU Galaxy.

Picture of the finished prototype

Fiberforstærkede Kulfiber Strukturer til Rumfart

 

Udvikling af 6U CubeSat Komposit Struktur

Projektet kvalificerer standard kompatible komposit strukturer til CubeSats. Her er allerede udviklet, fremstillet og valideret strukturer i størrelsen 6 unit. Ved at udnytte en kulfiberforstærket epoxy pre-preg konfigureret som et sandwich panel med optimeret vægt og stivhedsparametre, er den første prototype allerede 49 % lettere en markedets aluminiums løsninger. Ydermere har projektet udviklet avancerede numeriske analyse værktøjer for komposit CubeSat strukturer til bestemmelse af modal analyse, fejlkriterier og spændings analyser.


For mere information kontakt Nicolai Iversen

Astronomi

CP3-Origins

Hos CP3 – Origins er målet at:

  • Søge nye opdagelser for at vælge blandt de få nye grundlæggende modeller af naturen
  • Takle nuanceret dynamik via supercomputere og smarte analytiske metoder
  • Søge efter et samlet og sammenhængende svar på universets mørke og lyse oprindelse ved at integrere og koordinere indsatsen fra kosmologi, partikelfysik og mørk stof enheder hos SDU og internationale partnere

Event Horizon Telescope – EHT

EHT er et internationalt samarbejde, hvor SDU er officiel partner. Samarbejdet forsøger, med stor succes, at rekonstruere billeder af fjerne galakser samt sorte huller ved hjælp af jord-baserede teleskop konstellationer. SDU Galaxy forskere deltager aktivt i det internationale samarbejde og var i 2019 med til at fange det første billede af et sort hul nogensinde!

Space Robotics

RoboTrainer

En tur i rummet har cirka samme effekt på kroppen, som et længere ophold i sengen. Muskler, knogler og kredsløb svækkes. Derfor samarbejder Danish Aerospace Company A/S, som producerer træningsudstyr til astronauter med robotforsker fra SDU, som udvikler genoptræningsudstyr.

For mere information kontakt Anders Steengaard Sørensen

Sidst opdateret: 27.07.2024