Weekend i fysik og teknologiens tegn
33 gymnasieelever blev klogere på fysik, nanoteknologi og matematik, da de den sidste weekend i september deltog i Fysik og Teknologi-campen på Det Tekniske Fakultet.
I to intense dage fik 33 unge mulighed for at styrke deres faglighed og møde andre unge med samme interesser. Deltagerne i Fysik og Teknologi-Campen fordybede sig i emner som jordskælvssikring, optisk datatransport, nanofabrikeret magnetfeltsensor og akustikken i en multiarena.
Campen var arrangeret af ingeniørstuderende fra Fysik og Teknologi. De studerende stod både for det faglige program, viste rundt, fortalte om deres studie og sørgede for, at deltagerne hyggede sig og lærte hinanden at kende.
En af deltagerne, Rikke Bertram Rasmussen, nød det sociale samvær:
”Jeg forstod ikke 100% af alt det, vi fik at vide, må jeg indrømme. Men når jeg forstod noget, var det spændende! Og jeg havde en super hyggelig weekend med en masse søde folk,” siger hun begejstret.
Matematik og fysik-udfordringer
De unge arbejdede med projekter og fik fagligt relevante oplæg, øvelser i universitetets laboratorier og opgaver, som de skulle løse i projektgrupper. Aftenen stod på quiz og sociale aktiviteter, så deltagerne lærte hinanden – og måske deres kommende studiekammerater – at kende.
”Noget af det fedeste var at opleve så mange nørder samlet på et sted. Lørdag aften viste Karsten os forsøg med statisk elektricitet på en kugle, og folk gik så meget ind i det og var så interesserede, det var virkelig godt. Bagefter stod den ellers på øl og fysikdiskussioner,” siger Rikke.
Om søndagen præsenterede deltagerne deres arbejde for resten af campen og fik feedback fra de ingeniørstuderende.
Oplægsholder fra CERN
Fysik og Teknologi-studerende Christian Buhl Sørensen kom også hjem fra sit ophold i Geneve som Technical Student på European Council for Nuclear Research (CERN). Christian fortalte bl.a. om at arbejde i et internationalt forskningsmiljø, om grundlæggende accelerator fysik og om sit projekt med at udvikle sikkerhedssystemer til CERNs største partikelaccelerator, Large Hadron Collider (LHC).
For mere information kontakt
Brobygningsmedarbejder Randi Hærup Poser på rahp@tek.sdu.dk
Nordea-Fondens naturvidenskabelige festivalpulje har støttet indkøb af udstyr til campen.