Fremgang i søgning til ingeniøruddannelser på SDU i Sønderborg
Flere har søgt ind på en ingeniøruddannelse på SDU Sønderborg via kvote 2.
SDU Sønderborg har i år modtaget 32 pct. flere ansøgninger til ingeniøruddannelserne gennem kvote 2. Sidste år var tallet 124 i år er tallet 164.
- Vi hilser de mange ansøgninger velkomne. Vi er glade for at se, at interessen for vores uddannelsesudbud er stor, lyder det fra leder af Mads Clausen Instituttet, Horst-Günter Rubahn.
Særlig bevågenhed har de nye elektronikuddannelser på SDU haft, og Horst-Günter Rubahn er glad for, at antallet af ansøgninger ikke blot følger prognoserne, men også ligger en anelse over.
- Det er helt nye uddannelser, og jeg er godt tilfreds med den interesse, vi ser i kvote 2, siger han.
Stor talentmasse
Uddannelserne blev oprettet i forbindelse med Center for Industriel Elektronik, og at der nu er elektronikuddannelser på alle universitetsniveauer betyder, at to af de største lokomotiver inden for dansk industri, Danfoss og Linak, nu får direkte adgang til en stor talentmasse inden for området. Det samme gælder naturligvis de øvrige elektronikvirksomheder i området.
- Vi har et meget attraktivt uddannelsestilbud i Sønderborg og et tæt samarbejde med erhvervslivet i hele regionen.
Horst-Günter Rubahn glæder sig over, at de nye elektronikuddanneler ikke har modtaget ansøgninger på bekostning af ingeniøruddannelserne i mekatronik.
- Man kunne frygte en form for kannibalisme, så derfor er det glædeligt at se, at vi også her har en markant fremgang i antallet af ansøgninger.
De unge mennesker, som har søgt ind via kvote 2 skal nu igennem testbaseret optag.