Skip to main content
DA / EN

EU-millioner skal forstærke styrkeposition i grænselandet

Nordtyske og syddanske virksomheder står meget stærkt inden for viden om effektiv styring og anvendelse af elektricitet - lige fra elektronikudstyr og transport til industriel produktion og energiproduktion. Nu skal 3 mio. euro fra EU og Region Syddanmark sikre, at styrkepositionen udbygges endnu mere, og at de stærke kompetencer kan skabe fundament for vækst og arbejdspladser.

Vækstmarkedet for vedvarende og alternativ energi, energieffektivitet og elektromobilitet forventes at stige kraftigt i de kommende årtier. Området, der ofte kaldes effektelektronik, præger den dansk-tyske grænseregion, hvor der er stærke virksomheder og omfattende viden på uddannelsesinstitutioner og i forskningsmiljøer. Et nyt grænseoverskridende Interreg-projekt skal medvirke til, at den position kan udbygges yderligere i de næste år.

3 mio. til PE:Region
Syddansk Universitet (SDU) med Mads Clausen Instituttet og Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet har lederrollen for det nye Interreg 5 A projekt, der har fået navnet ”PE:Region”. Projektet er finansieret af Interreg Deutschland-Danmark med 2,5 mio. euro fra Den Europæiske Fond for Regionaludvikling. Yderligere 0,5 mio. euro kommer som støtte fra Syddansk Vækstforums regionale erhvervsudviklingsmidler. Projektet skal sikre, at den nyeste viden forankres i forskningsmiljøer både nord og syd for den dansk-tyske grænse, og at resultaterne kommer de lokale virksomheder til gode.

PE:Region-projektet skal skabe synergi og et stærkt fundament for regionens aktører på området. Det overordnede mål for projektet er økonomisk vækst og øget beskæftigelse i den dansk-tyske grænseregion.
Projektpartnere på begge sider af den dansk-tyske grænse er udover SDU: Sønderborg Vækstråd, Christian-Albrechts-Universität zu Kiel (CAU), Fachhochschule Kiel, FuE FH Kiel GmbH og WTSH. Derudover deltager en række danske og tyske netværkspartnere og industrivirksomheder i samarbejdet, der officielt sparkes i gang ved et kick-off møde torsdag den 3. marts på SDU i Sønderborg.

Yderligere oplysninger om projektet:
Projektleder, lektor Morten Nymand, telefon 21 35 63 63, e-mail mny@mmmi@sdu.dk
Institutleder, professor Horst-Günter Rubahn, telefon 60 11 35 17, e-mail rubahn@mci.sdu.dk


Redaktionen afsluttet: 01.03.2016