Sønderborg er vært for international klimakonference med store navne
Den internationale klimakonference 100% Climate Neutrality Conference afholdes den 26. og 27. september på Alsion i Sønderborg. Her har du mulighed for at møde Tysklands økonomi- og klimaminister og vicekansler, Robert Habeck, verdensførende klimaforsker og prorektor ved SDU, Sebastian Mernild, samt tidligere bestyrelsesformand for Danfoss, Jørgen Mads Clausen.
Hedebølgen har hærget Europa i månedsvis og har efterladt store floder som f.eks. Rhinen med kritisk lav vandstand. Samtidig har de høje temperaturer medført voldsomme skovbrande i den sydlige del af kontinentet. Ifølge Det Europæiske Tørkeobservatorium er hele 45 procent af kontinentet ramt af tørke.
Vi har altså fået en forsmag på, hvad globale temperaturstigninger betyder. Og det står mere klart end nogensinde før, at klimaudfordringerne kræver handling på nationalt og internationalt niveau, så samarbejde og fælles ejerskab om både udfordringer og løsninger kan accelerere de nødvendige klimaindsatser.
Klimakonferencen 100% Climate Neutrality, som finder sted på Alsion den 26. og 27. september, rammer spot-on på disse problemstillinger. Der er tale om en løsningsorienteret konference, der - som navnet indikerer - stiller skarpt på, hvordan vi opnår 100 procent CO2-neutralitet.
Efter et år på pause i 2020 og en onlineversion i 2021 som følge af Covid-19, så er konferencen nu tilbage i fysisk form. Det er femte gang, at den bliver afholdt i Sønderborg.
Hvorfor deltage?
På konferencen møder du klima-frontkæmpere, politiske beslutningstagere og eksempler på best practice. Du møder mennesker, der gør en forskel for grænseregionen, Europa og hele verden, når det kommer klimahandling.
Konferencen tæller bl.a. paneldebatter med stærke røster i klimadebatten, såsom Tysklands økonomi- og klimaminister og vicekansler, Robert Habeck, verdensførende klimaforsker og prorektor ved SDU, Sebastian Mernild, samt tidligere bestyrelsesformand for Danfoss, Jørgen Mads Clausen.
Årets konference fokuserer på bl.a. på nye teknologier, geoengineering, grønt iværksætteri, FN’s Verdensmål (SDG’er), og hvordan vi omsætter disse emner til strategier og politisk handling. Der vil endvidere være særligt fokus på områder, hvor grænseregionen har specifikke styrkepositioner, såsom energieffektivisering og nye teknologier inden for solenergi.
Du kan læse mere om konferencen og tilmelde dig her: https://event.sdu.dk/climateconference2022