Emneområder
- Lipider
- Økotoksikologi
- Bæredygtighed
- Eksperimentelle metoder
Det lærer dine elever
Fødevarer fra havet er vigtige fordi de indeholder blandt andet de langkædede omega-3 fedtsyrer, som de fleste danskere godt kunne bruge flere af. Havets fødekilder – for eksempel fisk, skaldyr, planter og alger – har foruden de essentielle fedtstoffer et stort indhold af forskellige næringsstoffer der er vigtige for vores krops funktioner.
Imidlertid kan føde fra havet indeholde miljøgifte, og ofte frarådes især gravide kvinder og børn at undgå store mængder rovfisk som tun, laks, aborre og torsk, da de store fisk gennem deres forholdsvis lange liv kan ophobe store koncentrationer af dioxiner, pesticider, PCB'er og kviksølv – verdens giftigste tungmetal.
- Oplæg med fokus på karrierelæring: lidt om studielivet på SDU og hvad man kan arbejde med som biolog
- Forelæsning om bæredygtige fødevarer fra havet
- TLC-øvelse med tang: Hvilke farvepigmenter indeholder brunalger?
- Bestemmelse af tangarter fundet på stranden
- Eventuelt Hg-måling af organismer fra havet eller tælling af mikroplastik i havvandsprøver.
- Rundvisning på Biologisk Institut
Biologistuderende og medarbejdere fra Biologisk Institut
I 2024 tilbyder vi dette undervisningstilbud på følgende dage:
- Tirsdag 5. marts
- Torsdag 7. marts
- Mandag 11. marts
- Fredag 15. marts
- Torsdag 21. marts
Vi har plads til ét hold pr. dag.
Du kan booke dette undervisningstilbud så længe der er ledige dage.
Vi sørger for øvelsesvejledninger, som vi sender til dig inden jeres besøg.
Inden jeres besøg på SDU vil vi meget gerne have klassen til at indsamle tang (alt hvad der kan findes på stranden) og eventuelt andre organismer som muslinger, krabber, fisk m.m. + en vandprøve. Vi kan eventuelt gøre det for jer hvis I ikke selv har mulighed for det.