I 1864 planlagde danske toppolitikere at kidnappe kongefamilien og med Rigsdagens hjælp at udråbe Karl 15. af Sverige og Norge til dansk konge. Deres mål var at skabe en skandinavisk union. Hvorfor planlagde rigets fremmeste mænd en revolution, og hvorfor så de Skandinaviens forening som Danmarks eneste redning? Og hvorfor har vi ikke hørt om det? Det og meget mere vil Rasmus Glenthøj fortælle om i et foredrag, der gør det klart, at historie og politik er uadskillelige størrelser, og at 1800-tallets kriser og konflikter gør os klogere på nutiden.
Det lærer dine elever
Vi brænder for at vise eleverne, hvad Humaniora er. Derfor ønsker vi med dette tilbud at lade gymnasielever opleve et summende SDU både fagligt og socialt på en helt almindelig dag.
Henvend dig gerne i god tid (minimum 1-2 måneder før). Så vi kan finde en dato og sammensætte et program, der opfylder dine ønsker til besøget bedst muligt.
Der fremsendes evt. lidt undervisningsmateriale forud for besøg som forberedelse.
Hvert oplæg varer ca. 45 minutter, og vores undervisere bestræber sig på at gøre oplæg så aktiverende for gymnasieeleverne som muligt, så der indgår eventuelt små opgaver undervejs.
Forud for besøg aftales der nærmere om dagens forløb, så besøget bliver meningsfuldt for din klasse i forhold til f.eks.:
- gymnasieelevernes aktuelle forløb på skolen og viden om området
- hvordan eleverne bedst forbereder sig på at indgå i dialog med oplægsholder og studerende
- den viden om emnet, som eleverne tager med tilbage til skolen efter besøg
Vi håber at du, som gymnasielærer, vil deltage aktivt på dagen og hjælpe oplægsholder med at facilitere øvelser og dialog med klassen.
Besøget er gratis, men skolen afholder selv eventuelle transportudgifter.