Skip to main content

De stærke chilier

Chili er et af verdens mest udbredte krydderier. Hverken det sydamerikanske eller det asiatiske køkken ville være det samme uden. Men chilier kan også bruges i smertebehandling og i peberspray.

  

Hvad er det i chilierne, der giver den stærke smag? Og hvordan måler vi det? Hvad sker der i kroppen, når vi spiser dem? Det får I svar på i dette oplæg. 

Læringsmål
Biosyntese af naturstoffer
Smag
Kromatografisk analyse
Nerveledning og smerte

Ingen fastsatte datoer.
Den præcise dato fastlægges i samarbejde. Det afgørende er dog at finde et tidspunkt, hvor vores studerende er klar på at afholde oplægget for jer. Vi gør altid vores bedste for at imødekomme jeres ønsker til dato.
Henvend dig gerne i god tid (minimum 1-2 måneder før). Så vi kan finde en dato og sammensætte et program, der opfylder dine ønsker til besøget bedst muligt.
Det er de færreste af vores oplæg og workshop, hvor I bedes forberede noget på forhånd. 

Oplægget varer 60 minutter, og vores undervisere bestræber sig på at gøre oplægget så aktiverende for gymnasieeleverne som muligt, så der indgår eventuelt små opgaver undervejs.

Vi håber at du, som gymnasielærer, vil deltage aktivt på dagen og hjælpe oplægsholderne med at facilitere øvelser og dialog med klassen. Samt støtte op om afslutningsvis evaluering, så vi løbende kan forbedre vores tilbud.

Pris
Selve aktiviteten er gratis. Dog opkræver vi transportgodtgørelse, hvis vi skal besøge jer udenfor Region Syddanmark. Kommer I til os, afholder I selv transportudgifterne.

 

 

Fakta

Undervisere:
Forsker eller studerende fra Civilingeniør i Kemi- og Bioteknologi

Målgruppe:
Gymnasieelever

Fag:
Kemi
Bioteknologi
Biologi

Sted:
SDU Odense
eller hos jer

Varighed: 
1 time 

Har du spørgsmål?

Kontakt os på 65507444 eller via mail.

Skriv nu!

Sidst opdateret: 14.10.2024