De studerendes oplæg handler dels om den generelle ølbrygningsproces, dels om ølbrygning ved kontinuert fermentering. Hele oplægget tager udgangspunkt i de studerendes egne praktiske forsøg, som viser hvordan biokemi indgår i processen.
Fokus ligger primært på den traditionelle ølbrygningsproces med de forskellige trin som denne inkluderer, samt de råvarer der benyttes. Der bliver lagt vægt på gærens metabolisme og vækstfaser, samt på de forskellige stoffer der giver aroma og smag til den færdige øl. De studerende vil medbringe forskellige råvarer og forklare deres betydning for det endelige produkt.
Læringsmål:
Generel ølproduktion
Gærs metabolisme
Fermenteringsprincipper
Vækstfaser for gærceller
I oplægget forklares det hvordan traditionel ølbrygning og kontinuert ølbrygning adskiller sig fra hinanden, hvad fordelene kunne være med en kontinuert produktion, og hvorvidt man kan opnå ensartede produkter.
Endelig fortælles lidt om livet som ingeniørstuderende på et universitet og om hvordan det adskiller sig fra at gå i gymnasiet, samt om karriereperspektiverne som færdiguddannet kemiingeniør.
Den præcise dato fastlægges i samarbejde. Det afgørende er dog at finde et tidspunkt, hvor vores studerende er klar på at afholde oplægget for jer. Vi gør altid vores bedste for at imødekomme jeres ønsker til dato.
Oplægget varer 75-90 minutter, og vores undervisere bestræber sig på at gøre oplægget så aktiverende for gymnasieeleverne som muligt, så der indgår eventuelt små opgaver undervejs.
Vi håber at du, som gymnasielærer, vil deltage aktivt på dagen og hjælpe oplægsholderne med at facilitere øvelser og dialog med klassen. Samt støtte op om afslutningsvis evaluering, så vi løbende kan forbedre vores tilbud.
Pris
Selve aktiviteten er gratis. Dog opkræver vi transportgodtgørelse, hvis vi skal besøge jer udenfor Region Syddanmark. Kommer I til os, afholder I selv transportudgifterne.