Det moderne energinet er langt mere komplekst og sammenkoblet end det var før i tiden. Sektorens øgede kompleksitet kræver, at man opfatter den som et samlet system, hvor alle dele samarbejder og påvirker hinanden, og ikke bare som en gruppering af selvstændige komponenter.
Først får eleverne et oplæg, der præsenterer den moderne energisektor i al dens kompleksitet og forklarer, hvorfor det er vigtigt at gå systematisk til værks, når man arbejder med den.
Derefter arbejder eleverne i grupper med at regulere en forsimplet model af den danske energisektor. Produktion og forbrug af både el og varme skal balanceres, så der tages hensyn til både reduktion af CO2-udledning og forbrugerpriserne.
Til slut præsenterer hver gruppe sit løsningsforslag og redegør for, hvilke overvejelser de har gjort sig, hvilke teknologier de har fokuseret på, og hvilke resultater der er opnået.
Læringsmål:
Forstå den systematiske tilgang til energisektoren
Udvide forståelsen af hvordan energisektoren fungerer.
Den præcise dato fastlægges i samarbejde. Det afgørende er dog at finde et tidspunkt, hvor vores studerende er klar på at afholde oplægget for jer. Vi gør altid vores bedste for at imødekomme jeres ønsker til dato.
Workshoppen varer 1-2 timer. Kontakt os, hvis I har et særligt behov for at det tilpasses.
Antal deltagere:
Maksimalt 30 elever.
Workshoppen afholdes af studerende fra uddannelsen til civilingeniør i energisystemer.
Vi håber at du, som gymnasielærer, vil deltage aktivt på dagen og hjælpe oplægsholderne med at facilitere øvelser og dialog med klassen. Samt støtte op om afslutningsvis evaluering, så vi løbende kan forbedre vores tilbud.
Pris
Selve aktiviteten er gratis. Dog opkræver vi transportgodtgørelse, hvis vi skal besøge jer udenfor Region Syddanmark. Kommer I til os, afholder I selv transportudgifterne.