Skip to main content
Pædagogikum

Undervisningsplatformen Teams på Teoretisk Pædagogikum

På Teoretisk Pædagogikum bruger vi Microsoft Teams som vores undervisnings- og kommunikations-platform. Det vil sige, at kandidaterne via Teams kan finde den seneste information fra pædagogikumsekretariatet og underviserne, få adgang til litteratur, programmer og videoer, og komme i kontakt med andre kandidater, underviserne og sekretariatet via videomøder, chat eller mail. 

Kandidaten vil i starten af juli modtage en oprettelsesmail på den mailadresse, de er tilmeldt Pædagogikum med. I den får man et brugernavn, en guide til hvordan du logger på Teams og en guide til, hvordan du anvender grundlæggende funktioner i Teams. 

Brugernavnet giver også adgang til en SDU-mailboks, hvor al information om aktiviteter på Teams også vil blive sendt til. Vær derfor opmærksom på mails i denne mailboks.

Når kandidaten har fået adgang til Teams på Teoretisk Pædagogikum, vil man kunne se de teams, man er inviteret til (figur 1). Udover Teoretisk Pædagogikums fællesteam ”TP-2022/2023”, vil man være inviteret til et team for hvert af de fag, man er tilmeldt, og til det almendidaktiske hold man deltager på. 

Figur 1 - Oversigt over teams Figur 1 - Oversigt over teams

Der vil i løbet af skoleåret blive oprettet nye teams efter behov. Det kan eksempelvis være et fællesteam til modulet ”At være lærer på de gymnasiale uddannelser”, hvor der arbejdes på tværs af hold eller teams. Du vil automatisk blive tilføjet til de teams, der er relevante, og de vil fremgå af forsiden på Teams.

 

Fællesteam for alle på Teoretisk Pædagogikum

Fællesteamet (TP-2022/2023) kan bruges af alle på Teoretisk Pædagogikum. Man vil for eksempel i kanalen ”- Sekretariatet - ” (figur 2) kunne finde informationer fra, og stille spørgsmål til, sekretariatet.

Figur 2 - Kanalen - Sekretariatet

 Figur 2 - Kanalen - Sekretariatet

 

Informationerne fra sekretariatet vil typisk ligge som pdf-filer under fanen filer (figur 3).

Figur 3 - Fanen Filer

Figur 3 - Fanen Filer

I fællesteamet finder man blandt andet også guides og vejledninger til Teams og andre relevante programmer, som anvendes i løbet af skoleåret, og en kanal til uformel snak. Fællesteamet styres af Pædagogikumsekretariatet. Man er altid velkommen til at komme med forespørgsler til oprettelse af kanaler, som man finder relevante, til sekretariatet.

 

Almen- og fagdidaktiske teams

De enkle hold-teams, både almen- og fagdidaktiske, styres af de enkelte undervisere, og de vil, hvis man skulle være i tvivl, guide og vejlede i, hvor man finder holdspecifikke materialer, kanaler til gruppearbejde og lignende. Nogle undervisere arbejder med OneNote i form af klassenotesbogen i Teams, mens andre bruger eksterne programmer som for eksempel Padlet eller Poll Everywhere. Alt dette vil de orientere dig om.

Nederst på siden finder du den seneste version af onlineguiden til, hvordan man får adgang til Teams på SDU samt en guide til Teams, hvor en række af de vigtigste funktioner i Teams gennemgås.  

Hvis du har problemer med at logge på, og de nedenstående guides ikke afhjælper dette, kan man, altid kontakte SDU’s IT-service på telefon 65502990 eller mail servicedesk@sdu.dk. Hvis du har problemer med at få Teams til at fungere på din computer, skal du i første omgang kontakte skoles it-afdeling.

Alle Teams som kandidaten er blevet tilmeldt, vil blive nedlagt den 1/6 efter pædagogikumforløbet er slut, så det er kandidatens eget ansvar at hente det materiale som man ønsker 

Institut for Design, Medier og Uddannelsesvidenskab Pædagogikumadministration

  • Campusvej 55
  • Odense M - DK-5230
  • Telefon: +45 6550 2280
  • Fax: +45 6550 2830

Sidst opdateret: 10.08.2023