Skip to main content
RUST
på campus

Det politiske sportstalent der ville være jurist

Emilie Aalestrup er 21 år, og har allerede været i elitesport i otte år. Hun spiller badminton på højt plan, men med de konservative værdier i blodet ved hun også, at det er karnov og ikke ketsjeren, der giver brød på bordet.

Af Mads Vikkelsø, , 17-03-2020

Sport og politik spiller sjældent på samme hold. Store sportsstjerner har en unik gennemslagskræft, men det vækker ofte rører på tilskuerpladserne, når der går politik i sporten. 

Når det kommer til Emilie Aalestrup, som spiller badminton på eliteniveau, kan man ikke komme uden om politik.

Hendes sportslige engagement og person, er på mange måder formet af hendes barndom i det konservative hjem i Støvring.

Hun husker tilbage på sin opvækst, som værende fuld af muligheder. Hendes forældre har altid været meget støttende i hendes sportslige karriere, men prioriteterne skulle være i orden. 

Skolen har altid ligget i første række, derefter kom sporten. Det har ikke begrænset Emilie Aalestrup på nogen måde.

Hun har afprøvet samtlige større sportsgrene, heriblandt badminton, fodbold, svømning og tennis. 

Der var travlt i det lille hjem, hvor Emilie Aalestrups dage mest bestod af sport og skole. Alt det praktiske var noget hendes forældre stod for. 

Udover at være en familie med meget sport, er Emilie Aalestrup også vokset op i en politisk aktiv familie.

Hendes mor har siddet som byrådsmedlem for Det Konservative Folkeparti i Rebild kommune i 14 år. 

Da hun var yngre, var politik noget kedeligt, der blev snakket om rundt om middagsbordet, men sådan blev det ikke ved med at være. 

Det tætte familieforhold har været en hjørnesten i hendes karriere som ung elitesportsudøver.

Emilie Aalestrup kan ses til venstre på billedet med ryggen til.

Valget

Selve valget af hvilken sportsgren, som Emilie Aalestrup valgte at gå ind i på eliteplan, siger også noget om hende.  Det stod mellem fodbold og badminton.

Grunden til at det endte med badminton var, at det var en sport, hvor hun havde hundredprocent kontrol med, hvad der skete på hendes banehalvdelen.


I fodbold kunne hun blive frustreret, når hendes holdkammerater ikke gav sig fuldt ud. Hun kunne finde på at løbe ned og tage de pladser, som hun ikke mente blev udnyttet til fulde.

Det oplagte valg for hende var derfor at tage badminton til næste niveau.

Hun begyndte allerede på elitehold i slutningen af folkeskolen og har siden studeret på elitesportsstudieordninger. 

SDU var ifølge Emilie Aalestrup det eneste oplagte valg, da det kom til at hun skulle læse på universitetet. Hun havde på forhånd hørt meget godt, om de muligheder man har som elitesportsudøver på SDU. 

Hun er særlig glad for den fleksibilitet, SDU tilbyder de elitesportsudøvende studerende. Det letter meget pres for de ellers ret så travle hverdage med træning og turneringer. 

Karnov eller ketsjeren

På trods af, at Emilie Aalestrup har været på eliteniveau i en tidlig alder år, har hun også været tidligt bevidst om, at det nok ikke var sporten, der kunne betale hendes regninger, når hun blev ældre. 

Om det er opvæksten i et konservativt hjem, skal hun ikke kunne sige, men hun har været afklaret med, at det kun er toppen af poppen, der kan leve af at svinge ketsjeren til dagligt. 

Derfor valgte hun også at forfølge sin interesse for jura et års tid efter, hun var blevet færdig med sin gymnasiale uddannelse.

Året inden hun startede på bacheloren i jura, havde hun allerede landet et studiejob ved en jurist i et revisionsfirma. 

Det var et spil badminton med den rigtige mand fra Odense, der kunne tilbyde hende et job i firmaet.

Hun erkender gerne, at hun har været heldig, men pointerer, at hun bestemt heller ikke er kommet sovende, til der hvor hun er i dag. 

Emilie Aalestrup brænder for hendes sport og finder stadig en stor glæde i at spille badminton. Hun kan dog ikke vælge mellem jura og badminton.

Alligevel er hun meget kalkuleret, når det kommer til, hvad hun skal lave i fremtiden.Man kan høre på hende, at det er noget som hun har tænkt meget over, da hun siger: 

”Du kan leve af jura. Der kan du få et fint stabilt liv. Badminton er mere usikkert. Det afhænger meget af, om kan du kan få den rigtige sponsor.”

Emilie Aalestrup har allerede en sponsor, men det er kun noget, som kan forsøde studielivet og ikke mere end det. 

Den politiske flamme

Emilie Aalestrup har planer om at blive ved med badminton et godt stykke tid endnu.

Hun synes stadig, det er sjovt at stille op til DM, og er begyndt at spille double og mix i stedet for single, som hun gjorde, da hun var yngre. 

Der er dog ingen tvivl om, at Emilie Aalestrup også gerne vil smage på verdenen udenfor sportens verden.

 

Da den politiske verden har været en fast bestanddel af hendes barndom, er politik de sidste par år, blevet en større del af hendes liv. 

 

Det er vigtigt, at man holder tingene adskilt. Når man er i hallen, er man en person og på studiet er man en anden, men den grundlæggende personlighed er med i det hele.

Emilie  Aalestrup, Elitesportsudøver i badminton og jurastuderende

Det kulminerede, da hun stillede op til kommunalvalget i 2017 i Rebild kommune. Den samme kommune som hendes mor, Lene Aalestrup, har siddet i byrådet i, i 14 år.

Emilie Aalestrup fik ikke en plads, men hendes politiske flamme var tændt.

Under folketingsvalget var hun med til at føre valgkamp for den fynske folketingskandidat fra Det Konservative Folkeparti, Kristian Guldfeldt.

Derudover blev hun i januar, valgt til bestyrelsen i Det Konservative Folkepartis vælgerforening. Hun er meget opmærksom på at holde sport og politik adskilt.

Det er aldrig noget, hun snakker om til stævner, men drilske kommentarer, kommer der nogle gange fra hendes kammerater nede i badmintonklubben.   

Topsport og politik går ikke godt i spænd, så hvis hun gik benhårdt efter at komme længere op af ranglisten, måtte det politiske engagement skubbes til side.

 Som det ser lige nu, kan hun fint fortsætte, som hun gør. Hun bliver ved med at spille badminton, fordi hun synes det er sjovt, samtidig med hun kan få stillet sin politiske tørst ved siden af.

 Hun går stadig op i at holde tingene adskilt og siger:

”Det er vigtigt, at man holder tingene adskilt. Når man er i hallen, er man en person og på studiet er man en anden, men den grundlæggende personlighed er med i det hele.”

 

Tilstedeværelse

Emilie Aalestrup har svært ved at slappe af i sofaen og bedst med at være i gang hele tiden.

En afslapningssøndag for hende kan sagtens være en tur på tennisbanen med familien eller kæresten.

Det hænder, at sofaen bliver brugt, men med et stramt program, bliver det ikke til mange aftener i den. Emilie Aalestrup er et menneske, der lever i en dyb symbiose med sin kalender. 

Uden struktur og stram kalenderføring er der ikke plads til at nå alt det, hun laver. Hun påstår dog, at spontanitet kan forekomme til tider. 

På trods af den velholdte kalender, går hun meget op i at være tilstede i nuet. Særligt når hun er sammen med familien. Når hun er til en familiefødselsdag, bliver telefonen lagt i jakkelommen. 

Hun har et meget professionelt forhold til sociale medier. Det er mest hendes Instagram, der bliver logget ind på.

Hun bruger det meget til hendes sponsorater, og det er ikke mange bikinibilleder der lægges op. Dog forsøger hun at give sine følgere et indblik i hendes private liv gennem billedemosaikkerne. 

Fremtiden

Emilie Aalestrup har svært ved at sige, hvad fremtiden bringer. Hun elsker sin sport, men har ikke nok i kun at beskæftige sig med den.

Hendes grundindstilling er, at hun skal kunne se sig selv, i alt det hun laver. Lige så snart hun ikke kan mærke sig selv, i det hun har gang i, skal det stoppes. 

Redaktionen afsluttet: 17.03.2020