Master i kvalitet og ledelse
FAQ om master på SDU
-
Masteruddannelser svarer til kandidatniveau. Masteruddannelser bygger derfor ovenpå den faglige viden, du har fra din bachelor, professionsbachelor, kandidat eller diplomuddannelse.
Læs mere om kvalifikationsrammerne i det danske uddannelsessystem.
-
Vi kan desværre ikke dispensere fra optagelseskravet om to års erhvervserfaring efter endt adgangsgivende uddannelse.
Du kan læse mere om adgangskrav i Masterbekendtgørelsen § 9 om to års erhvervserfaring.
-
Nej, du tilmelder dig fag per semester og opkræves op til hvert semester for de fag.
-
Når du er indskrevet på uddannelsen, vil du op til hvert semester blive spurgt om, hvilke fag du ønsker i det kommende semester.
-
Det er individuelt, men alt inkl. 18-20 timer pr. uge. Nogen bruger mere tid og andre mindre.
-
Vores masteruddannelser er tilrettelagt, så du kan arbejde på fuld tid under studiet. Undervisningen vil dog også kunne foregå i arbejdstiden.
-
Fleksibel betyder på nogle masteruddannelser, at du har stor valgmulighed ift. hvilke fag du kan læse på din uddannelse, da de obligatoriske fag kun udgør en lille del af det samlede pensum. Fleksibilitet betyder ligeledes, på de fleste masteruddannelser, at du kan fordele fagene udover mange semestre, blot du overholder tidsrammen for at færdiggøre uddannelsen.
Fleksibel kan også betyde, at du kan nøjes med at tage et eller to fag efter din interesse, der er nemlig ikke krav om at du skal lade dig indskrive på en hel uddannelse for at læse en master på SDU.
Endelig findes der en udbudsform for helt fleksible masteruddannelser, hvor uddannelsen skrues sammen i en helt unik kombination.
-
På deltid er det op til dig om du vil afslutte med en eksamen, men ECTS-point og endeligt bevis tildeles kun de studerende, der består eventuelle eksaminer eller tilsvarende bedømmelser.
Man få ikke tildelt ECTS-point ved blot at følge undervisningen. Hvis du ønsker at tage en hel uddannelse, kan du derfor ikke fravælge eksamen.
-
På masteruddannelser er der desværre en meget begrænset mulighed for at ”genbruge” (få merit for) fag fra dine tidligere uddannelser. Det er reglerne for uddannelsen, som ikke giver mulighed for dette.
Merit gives derfor udelukkende på baggrund af fag, som du allerede har bestået på en anden masteruddannelse på deltid, og dette forudset at der et fagligt overlap samt aktualitet ift. din nuværende masteruddannelse. Merit skal søges gennem et studienævn.
-
Masteruddannelserne holder løbende online infomøder, hvor du har mulighed for at høre mere om bl.a. uddannelsens opbygning, ligesom du har mulighed for at stille studielederen spørgsmål.
-
Du har mulighed for at læse et fag fra vores masteruddannelser - det kalder vi også Masterkurser. Du kan under de enkelte masteruddannelser se hvilke fag, der udbydes. Et masterkursus er et godt alternativ til et længere studieforløb.
En bestået eksamen i faget giver dig ECTS-point, du kan overføre, hvis du senere vil læse en hel masteruddannelse.
På faget vil der både være medstuderende, der tager en hel masteruddannelse og nogle, der kun tager dette fag. Du vil således få rig mulighed for at udveksle erfaringer samt netværke med ligesindede fagfolk. -
Alle masteruddannelser på deltid er tilrettelagt med en ramme på 60 ECTS-point, hvilket indikerer længden på en given uddannelse. En hel masteruddannelse på deltid svarer til et helt årsværk = et års fuldtidsstudier.
ECTS-point betyder også at uddannelsens arbejdsindsats er fastlagt ud fra en europæisk standardnorm inden for uddannelsesverdenen.
På SDU’s masteruddannelser beregnes der gennemsnitligt 27 timers indsats til hver ECTS-point for at kunne bestå et givent fags læringsmål.
-
En uddannelse er forskningsbaseret, når den er forankret i et forskningsmiljø ved et universitet, og når undervisningen er tilrettelagt af forskere.
Vores masteruddannelser er forankret i forskningsmiljøet ved Syddansk Universitet og for enkelte uddannelsers vedkommende også i forskningsmiljøer ved partneruniversiteter.