Historie handler om langt mere end bare fortiden
Historie som fag er vigtigt for at forstå vor egen tid. Vi læser ikke bare historie for at vide noget om gamle dage, men lige så meget for at forstå og fortolke, hvordan historikere og historiske personer gennem tiderne har forstået og beskrevet deres samfund og deres fortid og hvordan historien bliver brugt i nutiden. Vi fokuserer på den historiske bevidsthed og spørgsmålet om, hvorfor og hvordan historie skrives forskelligt til forskellige tider. Hvorfor opfatter vi historien forskelligt i dag i forhold til, hvordan vi gjorde for bare 40 år siden, og hvorfor vil kommende generationer af historikere anskue historien anderledes, end vi gør i dag?
Kompetencer inden for de overordnede historiske forløb og selvvalgte historiske områder
I løbet af uddannelsen lærer du selvstændigt at arbejde med en række videnskabelige problemstillinger og formidle disse videre. Du får et dybtgående kendskab til den historiske udvikling i form af overordnede sammenhænge og lange forløb samt i form af grundige studier af en række temaer og epoker med disses sociale, økonomiske, politiske og kulturelle særtræk. Derudover kan du vælge mellem forskellige historiske områder, som du vil fordybe dig yderligere i.Efterspurgte kompetencer, som giver mulighed for at arbejde med bl.a. undervisning, kommunikation, projektplanlægning og formidling
Et historiestudium giver kompetencer, som efterspørges mange steder i samfundet. Du opøver en stærk evne til at overskue og bearbejde data. SDU leverer kandidater til en lang række forskellige offentlige og private organisationer og virksomheder. En del færdiguddannede kandidater får jobs som gymnasielærere, AC-fuldmægtige eller inden for museumsverdenen. Men der er også nogle, der gør karriere i forlagsbranchen, som kommunikationsmedarbejder eller som projektleder.
Derfor skal du læse...