Bliv en central spiller i udviklingen af et bæredygtigt samfund
Fremtidens kemi- og bioteknologiingeniør er central for udvikling af det bæredygtige samfund, hvor både kemiteknik og bioteknologi spiller en vigtig rolle. Som civilingeniør i kemi- og bioteknologi får du mulighed for at arbejde med produktion af medicin, fødevarer, funktionelle materialer og renere energi. Du kan også arbejde som forsker, rådgiver og projektleder i virksomheder inden for kemi, miljø og bioteknologi.
Uddannelsen foregår i et internationalt studiemiljø, hvor undervisningen foregår på engelsk.Som civilingeniør i kemi- og bioteknologi bliver du uddannet til at
- skabe tekniske løsninger
- udvikle produkter og processer
- forske i ny teknologi
- arbejde innovativt i samarbejde med andre.
Du får du en række generelle kompetencer gennem kurser inden for numeriske metoder, kemometri, fysisk kemi, videnskabsteori, risikovurdering og økonomi. Få et overblik over uddannelsens opbygning.
Gennem studiet lærer du at designe, planlægge og optimere kemiske og biotekniske procesanlæg og produkter – på baggrund af tekniske, ressource- og miljømæssige overvejelser. Du bliver klædt på til at lede laboratoriearbejde samt udvikle og validere analytiske målemetoder.
Projekt- og forskningsbaseret læringsmiljø
Du bliver en del af et aktivt studie- og læringsmiljø med fokus på samarbejde, da du i de enkelte kurser arbejder i projektgrupper. Du og dine medstuderende har selv ansvaret for at planlægge og gennemføre projekterne – til rette tid.
På det sidste år udfører du specialet, hvilket oftest foregår i samarbejde med en industrivirksomhed eller som en del af universitetets forskningsprojekter.
Se hvad de studerende fortæller om studiet.
Alsidige karrieremuligheder
Uddannelsen giver dig en række karrieremuligheder – både i Danmark og i udlandet. Som civilingeniør i kemi- og bioteknologi kan du arbejde med produktion, forskning, udvikling samt kvalitets- og miljøkontrol i fx medicinal- eller levnedsmiddelbranchen.
Du kan også forsætte med en 3-årig forskeruddannelse, som fører frem til en ph.d.-grad. For færdiguddannede civilingeniører er der også den mulighed at tage en erhvervsforskeruddannelse, som sker i et tæt samarbejde med en virksomhed, hvor du vil være ansat.