Skip to main content
DA / EN

NiSE webinar den 9. oktober 2024 kl. 13- 15: Projekter og skolepraksis – perspektiver på ledelse, organisering og implementering i skolen

Program

Velkomst og introduktion til dagens program og paneldeltagere:
Lars Hagelskjær Wieland, Johanne Stege Philipsen og Brian Østergaard.

Korte indlæg fra paneldeltagerne

  • Lars Hagelskjær Wieland:
    "Implementering af projekter – faldgruber at være opmærksom på".
  • Johanne Stege Philipsen:
    "Organisering af projekter i skolen – muligheder og udfordringer".
  • Brian Østergaard:
    "Ledelse af forandring gennem deltagelse".

Paneldebat – om paradigmer for skoleledelse og projekter i skoleudvikling.

Drøftelser –  i plenum og i mindre grupper.

Opsummering –  af dagens indsigter og afsluttende bemærkninger.

Deltag i en spændende eftermiddag med fokus på, hvordan vi kan styrke skolens praksis gennem velorganiserede projekter og god ledelse.
Webinaret afholdes online, og alle med interesse for skoleudvikling er velkomne.

 

Lars Hagelskær Wieland er teamleder hos LIFE Fonden, hvor han arbejder med implementering af projekter og undervisning. Han har mange års erfaring med undervisning og projektledelse, herunder særligt i forbindelse med naturfagsprojekter i skoler og samarbejde med eksterne partnere. Lars har tidligere været udviklingskonsulent og skoletjenesteleder i Kattegatcentret, og hans ekspertise dækker både didaktiske udfordringer og organisatoriske faldgruber, som kan opstå, når nye projekter skal implementeres i skolens dagligdag. Lars’ fokus er på, hvordan man undgår de typiske udfordringer og sikrer en vellykket integration af nye tiltag i skolen.

Læs mere om Lars her: LinkedIn – Lars Hagelskjær Wieland

 

Johanne Stege Philipsen er ph.d. og udviklingskonsulent hos Autens, hvor hun arbejder med innovation, idéudvikling og procesfacilitering. Hun har stor erfaring med at organisere og implementere kreative læringsprocesser i skolen med fokus på autentisk læring og praksisfaglighed. Johanne har arbejdet med teamsamarbejde og udvikling af skolepraksis, og hun brænder for at facilitere projekter, der bygger bro mellem teori og praksis i skolen. Hendes arbejde har stor relevans for dem, der ønsker at skabe forandringer gennem projekter og teamdynamikker.

Læs mere om Johanne her: LinkedIn – Johanne Stege Philipsen

 

Brian Østergaard er projektleder på Svendborg Erhvervsskole og har omfattende erfaring med forandringsledelse inden for uddannelsessektoren.Han har stået i spidsen for flere større skoleprojekter, hvor fokus har været på at integrere teknologiske løsninger og nye læringsmetoder på både grundskole- og erhvervsskoleniveau. Brian har særlig indsigt i, hvordan ledelse kan spille en central rolle i at drive udvikling og sikre, at projekter får en varig effekt. Hans praksisnære erfaringer bidrager til forståelsen af, hvordan skoler kan håndtere både organisatoriske og pædagogiske udfordringer.

Læs mere om Brian Østergaard her: LinkedIn – Brian Østergaard

 

Dagens vært er Connie Svabo, professor på Syddansk Universitet, hvor hun forsker i læringsmiljøer, oplevelse og design og leder det tværfaglige STEM-forskningscenter FNUG. Connie har mange års erfaring med facilitering af vidensnetværk på tværs af institutioner og sektorer. Hun er optaget af at integrere praksis og forskning.  

Læs mere om Connie her:

SDU Researcher Portal - Connie Svabo
LinkedIn – Connie Svabo

Arrangører af NiSE webinarer

Connie Svabo, professor og centerleder, FNUG
Martin Krabbe Sillasen, forskningsleder og vicecenterleder, CESE/NAFA
Gitte Miller Balslev, lektor, FNUG

Kontakt

For yderligere information kontakt mødekoordinator Connie Svabo.

Optagelser fra tidligere webinarers oplæg finder du her

Tidspunkt

Den 9. oktober kl. 13:00-15:00

Deltagelse

Du skal ikke tilmelde dig, men blot klikke på Zoom-linket her

Zoom-link

Om FNUG

FNUG er det tværfaglige forskningscenter ved det Naturvidenskabelige Fakultet på Syddansk Universitet. Forskningscentret arbejder med STEM-uddannelser og praksisnær læring. FNUG bringer forskere og praktikere sammen for at udvikle nye tilgange til undervisning og læring inden for STEM-fagene.

Læs mere om FNUG her

Om NiSE-webinarerne

NiSE-webinarerne (Network in Science Education) giver danske naturfagsdidaktikere en platform for vidensdeling. Målet er at skabe et netværk, hvor praktikere, forskere og undervisere bidrager med deres viden og erfaringer inden for naturfagsdidaktik. Webinaret er en del af en længere webinarserie, arrangeret af NAFA og FNUG.

Læs mere om NiSE her

Om NAFA

NAFA er et tværgående netværk, der arbejder for udvikling af naturfagsdidaktik i danske skoler og professionshøjskoler. NAFA samler undervisere, forskere og praktikere for at dele erfaringer og skabe nye indsigter i naturfagsundervisningen.

Læs mere om NAFA her

Forskningscenter for Naturvidenskabelig Uddannelse og Formidling Institut for Matematik og Datalogi Syddansk Universitet

  • Campusvej 55
  • Odense M - DK-5230
  • Telefon: 6550 2466

Sidst opdateret: 19.11.2024