Skip to main content
DA / EN
GAIA postdoc

GAIA postdoc stipendier: Uddannelse af morgendagens tværfaglige klimaforskere

GAIA postdoc stipendiat programmet, et prestigefyldt Marie Curie stipendie initiativ, starter næste år og tilbyder en enestående mulighed for lovende forskere i begyndelsen af deres karriere fra hele verden. Ansøgningerne åbner i oktober, og dette innovative program er klar til at dyrke den næste generation af eksperter inden for klimarelevant tværfaglig videnskab og udstyre dem med de færdigheder, den viden og de netværk, der er nødvendige for at tackle de komplekse og presserende udfordringer i forbindelse med klimaforandringer.

Af Annabell Moser, , 30-08-2024

GAIA er mere end bare et stipendium - det er en transformativ rejse, der er designet til at udvikle stipendiater til ledere inden for tværfaglig klimavidenskab. Programmet vil give banebrydende tværfaglig og transdisciplinær træning med stor vægt på personlig og professionel udvikling. Programmets unikke struktur, der tilbydes i to kohorter, støtter 15 postdoc forskere: Den første kohorte kan ansøge i oktober og påbegynde deres stipendier i midten af 2025, mens den anden kohorte kan ansøge i 2026. Gennem det omfattende uddannelsesprogram vil deltagerne få de nødvendige kompetencer til at udmærke sig i deres fremtidige karrierer og bygge bro mellem den akademiske verden og den virkelige verdens behov for klimavidenskab.

Stipendiaterne vil få adgang til et rigt og mangfoldigt netværk af private og offentlige partnere i civilsamfundet, ligesom de vil drage fordel af samarbejde med førende akademiske institutioner i hele Europa. Dette netværk er afgørende for at støtte deres udvikling og fremme arbejdsrelationer, der vil styrke deres fremtidige karrierer. Syddansk Universitet (SDU), SDU Climate Cluster, hvor programmet er baseret, spænder over alle fem fakulteter på SDU og tilbyder en bred vifte af forskningsmuligheder og trækker på ekspertise fra flere akademiske partnere på tværs af kontinentet.

Vi er meget begejstrede for det potentiale, som dette program giver for at udvikle den næste generation af tværfaglige klimaforskere

Sebastian Mernild, Professor, leder af SDU Climate Cluster

- Vi er meget begejstrede for det potentiale, som dette program giver for at udvikle den næste generation af tværfaglige klimaforskere, siger professor Sebastian Mernild, leder af SDU Climate Cluster, som er PI for GAIA programmet. ”Ved at samle talentfulde unge forskere fra hele verden skaber vi et levende fællesskab, der er dedikeret til at fremme den videnskabelige viden, der er nødvendig for at drive den grønne omstilling. Den samarbejdende, tværfaglige tilgang, der er kernen i GAIA, er præcis, hvad der er brug for til at tackle vor tids presserende udfordringer”.

GAIA programmet lægger stor vægt på at fremme lederskab, samarbejde og iværksætterfærdigheder blandt sine stipendiater og sikre, at de er godt forberedt på at lede og forny inden for det videnskabelige samfund. Ved afslutningen af deres stipendier forventes deltagerne at have udført forskning, der bidrager væsentligt til den grønne omstilling og at være rustet til at drive innovation i deres fremtidige karrierer.

Ansøgninger til GAIA postdoc stipendier åbner i oktober, og den første kohorte af stipendiater forventes at starte i deres stillinger i juli 2025. SDU forventer en entusiastisk respons fra forskere i begyndelsen af deres karriere, når de griber muligheden for at ansøge om dette unikke tværfaglige program. SDU opfordrer sine egne forskere og bredere samarbejdspartnere til at sikre, at alle lovende kandidater bliver gjort opmærksomme på opslaget.

Foreløbig information om ansøgninger

Marie Curie stipendiat: https://marie-sklodowska-curie-actions.ec.europa.eu/actions/postdoctoral-fellowships

Nøgleord:  Klima, miljø, bæredygtighed, genopretning, genbrug

EU flag

MSCA er en del af Horizon Europe og er EU's flagskibsprogram for finansiering af ph.d.- og postdoc uddannelse af forskere.

Ansvarsfraskrivelse: Finansieret af Den Europæiske Union. Synspunkter og meninger, der kommer til udtryk, er dog kun     forfatterens/forfatternes og afspejler ikke nødvendigvis EU's eller European Research Executive Agency (REA). Hverken EU eller den bevilgende myndighed kan holdes ansvarlig for dem.

Har du spørgsmål til GAIA postdoc stipendiat programmet, er du velkommen til at kontakte projektleder Annabell Moser, annabellm@sdu.dk.

Yderligere oplysninger

PI Sebastian Mernild Åbning for ansøgninger: 1. oktober 2024 Ansøgningsfrist: 31. december 2024

Redaktionen afsluttet: 30.08.2024