Skip to main content
DA / EN
Nyhed

Talk ved Professor Darlene Cavalier

Honorary Fellow ved SDU, Darlene Cavalier, som er tilknyttet Forskningscenter for Naturvidenskabelig Uddannelse og og Formidling (FNUG) og Videncenter for Citizen Science, taler den 11. oktober 2024 om "Citizen Science, deliberative democracy, and the future of public engagement in science”.

 

Under overskriften "Novel Public Participation in Science" præsenterer SDU Climate Cluster, DIAS og Videncenter for Citizen Science to inspirerende præsentationer om, hvordan offentligheden kan inddrages i videnskab gennem nye former for dialog og interaktion.

De sidste par år har universiteterne set et skift, der ikke kun fokuserer på ekspertise og videnskabelig effekt – men i stigende grad på samfundsmæssig eller reel effekt.

De to præsentationer vil belyse dette fra USAs og Europa/Danmarks perspektiv.

PROGRAM

Kl. 10.00 Velkomst ved professor Sebastian Mernild, SDU Climate Cluster 
 Kl. 10.10  Professor Darlene Cavalier:
"Citizen Science, deliberative democracy, and the future of public engagement in science"
 Kl. 10.55  Kaffepause
 Kl. 11.15  Charlotte Autzen, ph.d. i videnskabskommunikation, og professor Nikolaj Elf:
"Public communication to boost engagement and action"
 Kl. 12.00  Arrangørerne byder på en let frokost to go

Læs mere om programmet for dagen og find abstracts her

Darlene Cavalier på SDU

Darlene Cavalier skal som honorary fellow, tilknyttet FNUG og Videncenter for Citizen Science bidrage med sin viden om videnskabsformidling og borgerforskning. Ud over samarbejdet med de to centre vil også andre partnere – som ved denne event – blive involveret for at tilbyde nye forsknings- og formidlingsmuligheder for hele SDU.

Darlene Cavalier er professor ved Arizona State University's School for the Future of Innovation in Society. Hun har bidraget innovativt til videnskaben om læring og er grundlægger af 'SciStarter', en banebrydende borgerforskningsportal, der har gjort det muligt for millioner af mennesker at deltage i videnskabelig forskning.

Hun er stiftende medlem af American Citizen Science Association (AAPS), rådgiver og Fellow ved National Geographic, medlem af EPA's National Advisory Council for Environmental Policy and Technology og forfatter eller medforfatter til flere bøger og tidsskriftsartikler. Hun er også medstifter af 'ECAST: Expert and Citizen Assessment of Science and Technology', et netværk af institutioner, som – med en inklusiv og dialogbaseret tilgang – udvikler politikker ved at inddrage forskellige stemmer og perspektiver fra samfundet.

Darlene Cavalier holder sin talk den 11. oktober i forbindelse med en uges besøg på SDU.

Hvornår

Fredag den 11. oktober, 2024, kl. 10-12

Hvor

SDU Campus House, Campusvej 1, 5230 Odense M., Mødelokale SKY, 14. etage

Tilmelding

Læs mere og tilmeld dig her

Program og tilmelding

Mød forskeren

Darlene Cavalier er professor ved Arizona State University's School for the Future of Innovation in Society. Nyudnævnt Honorary Fellow af Syddansk Universitet for en fem-årig periode

Læs mere om Darlene Cavalier her

Redaktionen afsluttet: 07.10.2024