Skip to main content

Topplacering og bevilling til SDU-forskning i katetre

EU har vurderet SDU-ansøgning som næstbedst ud af 375, og dermed givet grønt lys til udvikling af nyt våben mod infektioner.

Urinvejsinfektion, som skyldes brug af blærekatetre, er den hyppigste hospitalsinfektion, og udgør særligt en risiko for svage patienter. Det er nu lykkedes forskningsenhederne for Klinisk Mikrobiologi og Urologi på SDU og OUH at hente en EU-bevilling hjem til et forskningsprojekt, som udføres i samarbejde med den danske virksomhed Biomodics og den spanske virksomhed Venair Iberica.

Projektet, som har et totalbudget på 1 mio. euro, heraf 200.000 euro til SDU-enhederne, støtter udviklingen af et nyt kateterkoncept. Det nye kateter vil få en ny type antibakteriel overflade samt en ballon med en særlig membran, som muliggør lokalbehandling af opståede infektioner i blæren samt at holde øje med status af infektionen.

Projektet blev af et ekspertpanel i EU rangeret som nummer to (næstbedst) ud af 375 kvalificerede ansøgninger og derfor vurderet som særlig støtteværdigt. Thomas Emil Andersen, lektor på Klinisk Mikrobiologisk Afdeling, SDU og OUH, skal sammen med Prof. Lars Lund fra Urinvejskirurgisk Afdeling, OUH og en række studerende stå for projektet.

Arbejdet med de nye katetre begynder i april i år og forløber over en toårig periode, hvor de nyudviklede katetre blandt andet skal testes på grise.

Projektet har fået navnet pURIcat.

 

Mød forskeren

Thomas Emil Andersen, lektor, Ph.d. ved Klinisk Mikrobiologi.

Kontakt

Redaktionen afsluttet: 26.01.2018