Skip to main content
Ekstra midler

10,7 millioner til humanistisk forskning

En stribe humanistiske projekter indenfor velfærd, sundhed og open data har den seneste måned modtaget støtte fra SDU’s strategiske puljer og Det Frie Forskningsråd. Det løfter den humanistiske forskning på SDU med 10,7 mio. kr. de næste år.

·         Flygtninge som game changer på de affolkede danske øer.

·         At gå til lægen digitalt.

·         Nedfrysningsteknologier og reproduktion.

·         Sociale spil gør mænd i fængsel til mere empatiske fædre.

·         Ny viden om produktinnovation og organisatorisk læring udvikles ud fra digitale forbrugerdata.

·         Forbedret patienttilfredshed hos muslimske migrantpatienter i sundhedsvæsenet?

Disse seks forskellige humanistiske forskningsprojekter fik i maj bevilget midler fra hhv. direktionens ekstraordinære pulje, Det Frie Forskningsråd og direktionens strategiske pulje til de strategiske indsatsområder droner, velfærdsinnovation og open data.

Dekan Simon Møberg Torp er utrolig glad for, at så mange forskere på Humaniora har budt ind og er lykkedes med at hjemtage midler fra de strategiske puljer, og også herigennem bidrager til SDU’s strategi om at skabe værdi for og med samfundet.

-Det er meget glædeligt, at Humaniora byder ind med så mange interessante forskningsprojekter, der kan hente strategiske midler hjem. Det bekræfter, at humanistisk forskning også på disse områder styrker SDU’s samfundsengagement, siger Simon Møberg Torp.

Dekanen ser samtidig muligheder i, at en del af Humanioras forskere pt. er optaget af temaer indenfor sundhed og velfærd og har tætte samarbejdsrelationer med Sundhedsvidenskab.

- Det er spændende, at så mange projekter beskæftiger sig med sundhed og velfærd lige nu, det giver Humaniora på SDU gode muligheder for at opbygge netværk og en styrkeposition på dette centrale område, siger Simon Møberg Torp.

Næste – og formentlig sidste - frist for ansøgninger til puljen for de fælles strategiske indsatsområder droner, velfærdsinnovation og open data er 27. september 2017.  Se mere om SDU's strategiske indsatsområder her

 


De har fået større bevillinger i 2017

Professor Charlotte Kroløkke, Institut for Kulturvidenskab: Ice Age. Entangled Lives, Times, and Ethics in Fertility Preservation.

Lektor Anette Grønning, Institut for Kulturvidenskab: At gå til lægen digitalt og med i Digital databehandling: Opbygning af operationel forståelse for produktudvikling og organisatorisk læring.

Gæsteprofessor Annabelle Boettcher og professor Dietrich Jung, Center for Mellemøststudier: Kulturelle forhandlingsprocesser for muslimske migrantpatienter i kliniske rammer i Danmark.

 

Lektor Thomas Markussen, lektor Mette Kjærsgaard, professor Johannes Wagner, lektor Kristian Mortensen, post.doc Eva Knutz og post.doc Tau Lenskjold, Institut for Design og Kommunikation: Stigende empati hos fængslede fædre gennem sociale spil.

 

Professor Dietrich Jung, Center for Mellemøststudier: From Refugee to Employee: Subjectivities of Escape and Work among Arab Refugees on the Islands of Scandinavia.

 

Lektor Kathrin Maurer, Institut for Kulturvidenskab: Med i Public response to drone technology.

 

Ph.d Rasmus Gahrn-Andersen, Institut for Sprog og Kommunikation: Med i Human-Drone-Interaction.

 

Professor Gitte Rasmussen, Institut for Sprog og Kommunikation: Med i Robo-Trainer.

 

Lektor Mette Gislev Kjærsgaard og videnskabelig assistent Andreas Heiberg Skouby, Institut for Design og Kommunikation: Med i Professionalisering af Offentlig Privat Innovation – redskaber til kommercialisering af velfærdsløsninger.

 

Lektor Anne Gerdes, Institut for Design og Kommunikation: Med i Legal Informatic Project.

 

Lektor Mette Gislev Kjærsgaard, Institut for Design og Kommunikation: Med i Open Data on Human Behavior.

     

Redaktionen afsluttet: 15.06.2017