Ny bacheloruddannelse i Kunstig intelligens
Vi bad kunstig intelligens skrive denne pressemeddelelse om vores nye bacheloruddannelse i Kunstig intelligens på Syddansk Universitet
På Syddansk Universitet i Odense er vi stolte over, at vi nu kan annoncere vores nye bacheloruddannelse: Kunstig intelligens.
Uddannelsen vil give de studerende en omfattende forståelse af teknologien bag kunstig intelligens – også kendt som AI – og vil uddanne de studerende i at anvende teknologien de uendeligt mange steder, hvor kunstig intelligens kan benyttes.
På blot tre år får de studerende kompetencer, der gør dem til attraktiv arbejdskraft for stort set alle typer af arbejdsgivere.
Uddannelsen dækker en bred vifte af emner, herunder machine learning, etik, programmering, processering af naturligt sprog, cybersikkerhed og computervision. Studerende vil også have mulighed for at vælge relevante valgfag, udlandsophold eller få praktisk erfaring gennem projekter.
Efter uddannelsen vil man være rustet til at påtage sig en række roller inden for området, som er i kraftig vækst. Eksempler på jobtitler er blandt andet machine learning engineer, business intelligence developer, dataanalytiker og softwarearkitekt.
De studerende vil også blive rustet til at identificere nye steder, hvor AI-baserede løsninger kan udvikles og anvendes til at skabe værdi for deres arbejdsgivere og dermed bidrage til et grønnere, sundere og rigere samfund.
- Vi er meget begejstrede over at kunne tilbyde denne uddannelse til studerende allerede efter sommerferien, udtaler prodekan for uddannelse Poul Nielsen fra Det Naturvidenskabelige Fakultet på SDU.
- Det afspejler vores forpligtelse til at give vores studerende de færdigheder, de har brug for, så de kan blive en del af et hastigt udviklende arbejdsmarked – ikke mindst inden for AI, hvor netop disse studerende vil kunne bidrage meningsfuldt til samfundet, siger han.
Allerede 1. februar kan man søge ind på bacheloruddannelsen i Kunstig intelligens, idet første hold har studiestart til september.
Interesserede studerende kan læse mere om uddannelsen i Kunstig intelligens her, hvorfra vil man også kunne søge ind via kvote 2 frem til 15. marts og via kvote 1 frem til 5. juli.
Sådan har vi gjort
Vi har kort fortalt OpenAI’s chatrobot, ChatGPT, at vi har fået denne nye uddannelse og vist den vores hjemmeside. Herefter bad vi den skrive et udkast til en pressemeddelelse, hvori vi annoncerer vores nye bacheloruddannelse i Kunstig intelligens.
Chatrobotten kom også med foreslag til kommentarer som en prodekan for uddannelse kunne bidrage med. Derfor har vi selvfølgelig spurgt vores prodekan for uddannelse, Poul Nielsen, hvorvidt han kunne stå inde for de kommentarer, som chatrobotten foreslog - og hvorvidt vi måtte citere ham i dette særlige eksperiment.
Efter få små justeringer i teksten kunne pressemeddelelsen godkendes og publiceres.
Det er ikke normal procedure på Syddansk Universitet at få en kunstig intelligens til at skrive vores tekster for os, men i dette særlige og enkeltstående tilfælde har vi vurderet, at netop denne tilgang ville være relevant.