Skip to main content
DA / EN
Bevilling

Center for Industriel Elektronik ved SDU modtager støtte til hele tre EUDP-projekter

Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP) har netop bevilliget penge til hele tre projekter til en samlet sum på over 36 millioner kroner, hvor Center for Industriel Elektronik (CIE) deltager. Støtten markerer en betydelig anerkendelse af CIE's forsknings- og innovationsindsatser inden for grøn teknologi og energieffektivitet.

Af Sune Holst, , 27-06-2024

"Vi er utroligt stolte over at modtage denne støtte fra EUDP. Det er en anerkendelse af vores forskning og vores mål om at fremme grøn teknologi og energieffektivitet," siger professor Thomas Ebel, leder af Center for Industriel Elektronik.

Og Thomas Ebel har al mulig grund til at være stolt og glad. CIE har nemlig ikke modtaget bevillinger til et eller to, men hele tre projekter.  Fælles for de tre projekter er som CIE har modtaget støtte til, er, at industrielle partnere står i spidsen for dem, og at de er direkte rettet mod at udvikle teknologier, der bidrager til den grønne omstilling.

”Ved at forbedre virkningsgraden af energikonvertering og skabe nye løsninger til energilagring og styring, vil disse projekter ikke kun hjælpe med at reducere energiforbruget, men også forbedre pålideligheden og bæredygtigheden af elektriske systemer. Det gør dem til vigtige brikker i puslespillet for en grønnere fremtid,” forklarer Thomas Ebel, der samtidig sender en tak og et tillykke til forskerne Mohammad Sadegh Golsorkhi og Morten Nymand fra CIE, som hver især kommer til at være vigtige aktører i hvert deres projekt.

EUDP-støttede projekter ved CIE

UltraHighEfficiency-HPC – Ultrahøj virkningsgrad i DC-DC konvertere til højeffektopladning (HPC)
Dette projekt, med en bevilling på 9.976.467 kr., sigter mod at udvikle og demonstrere et nyt patenteret koncept for 'soft switching' DC-DC energikonvertering. Projektet adresserer det voksende behov for højeffektopladning inden for elektromobilitet og lover betydelige forbedringer i energieffektivitet, markedspris, effekt per enhed, klimaaftryk og pålidelighed.

CUHiED - konkurrencedygtige frekvensomformere med ultrahøj virkningsgrad
Med en bevilling på 10.180.384 kr. vil CUHiED-projektet udvikle og demonstrere nye energikonverteringskoncepter til elektriske drev med variabel hastighed. Ved at udnytte avancerede effektelektroniske teknologier forventes projektet at reducere energitabet ved energikonvertering med op til 50 %, hvilket vil give betydelige energibesparelser for kunderne.

PHESS - Pionerende højenergi-superkondensator system
PHESS-projektet, som modtager 16.974.487 kr. i støtte, introducerer en banebrydende superkondensatorløsning, der er skræddersyet til frekvensregulering og stabilisering af elnettet. Denne teknologi, kendetegnet ved enestående energitæthed og omkostningseffektivitet, vil styrke elnettets stabilitet og fremme bæredygtigheden.

Banebrydende forskning og samarbejde
Center for Industriel Elektronik ved SDU er kendt for sin forskning i international klasse indenfor effektelektronik og sit tætte samarbejde med industripartnere. Med de tre EUDP-bevillinger kan CIE fortsætte med at udvikle avancerede teknologier, der bidrager til en mere bæredygtig fremtid

Om Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP)
EUDP støtter innovative energiteknologiprojekter, der kan bidrage til en omstilling til et mere bæredygtigt energisystem. Programmet finansierer projekter, der udvikler og demonstrerer nye energiteknologier, som har potentiale til at blive kommercielt bæredygtige og bidrage til energisystemets grønne omstilling.

Redaktionen afsluttet: 27.06.2024