Vi befandt os i en historisk og international krise med COVID-19-pandemien, som vendte op og ned på tilværelsen. Både pandemien og foranstaltningerne kan have haft markant betydning for den mentale sundhed.
Statens Institut for Folkesundhed, Syddansk Universitet er sammen med Psykiatrisk Center København og Psykiatrifonden med i et omfattende internationalt studie, der kortlægger, hvordan befolkningen i mere end 100 lande har det psykisk under COVID19-pandemien.
Formål
Formålet med studiet er at blive klogere på hvordan vores mentale sundhed påvirkes af COVID19-pandemien, og om de indgreb, der følger med til at bekæmpe den- herunder hvilke grupper som er særligt sårbare. Det vil give os mulighed for bedre at afhjælpe effekterne af krisen, målrette forebyggende indsatser og forhåbentligt også bidrage med relevant viden i tilfælde af fremtidige pandemier.
Metode
Undersøgelsen er et af de første internationale studier, der undersøger konsekvenserne af COVID19. Samme spørgeskema er indsamlet hos mange befolkninger over hele verden, som giver mulighed for at sammenligne konsekvenserne over hele verden.
Projekt periode
Projektet løber fra 2020 til udgangen af 2022.