Jeg er uddannet sygeplejerske i 2001 og sundhedsplejerske i 2008. Jeg har beskæftiget mig med børn og deres forældre hele mit arbejdsliv. Først i hospitalsregi - og siden ved at yde sundhedspleje til familier i eget hjem.
Min interesse for PUF-undersøgelsen blev vakt under min uddannelse til sundhedsplejerske, da jeg hørte om udviklingen af dette standardiserede redskab, som gav os sundhedsplejersker mulighed for at sikre, at vi kom ”hele vejen rundt” om det lille barns udvikling i forbindelse med vores sidste besøg i barnets første leveår.
Da jeg i 2018 selv blev uddannet i PUF-undersøgelsen oplevede jeg, at det var et både meningsfuldt og brugbart værktøj både for sundhedsplejersker og for forældre.
Erkendelsen af, at der er brug for en ekstra indsats til børn, som bliver identificeret i forbindelse med PUF-undersøgelsen, gav mig senere mod på at indgå i VIPP-PUF udviklingsgruppen. Her medvirker jeg som sundhedsplejerske til at udvikle og efterprøve VIPP-PUF indsatsen til danske forhold.
For mig, har VIPP-PUF indsatsen været en lille revolution i min måde at arbejde med familier på - og jeg oplever, at jeg er blevet en bedre sundhedsplejerske med langt flere muligheder for at hjælpe småbørnsfamilier.
Som fast tilknyttet projektsundhedsplejerske i forskningsprojektet Små Børns Sundhed har jeg fået mulighed for at arbejde videre med blandt andet supervision af VIPP-PUF forløb, og med sikring af kvaliteten af indsatsen i projektkommunerne, hvilket er meget meningsfuldt og spændende.
Samtidig er jeg forsat ansat to dage om ugen i Roskilde Kommunes Sundhedspleje, hvor jeg selv er med til at tilbyde VIPP-PUF indsatsen til familier, som takker ja til at deltage i projektet.
Som sundhedsplejerske er jeg meget begejstret over, at der bliver forsket i vores fag. Jeg mener, at vi har en meget vigtig og relevant opgave i vores samfund – og også en opgave, som skal løses i høj kvalitet, da vi er inde og arbejde med selve livets start og familiedannelsen.