Skip to main content

WHO-pris til professor Charlotta Pisinger for hendes kamp mod tobak og tobaksindustrien

28.05.2024

Professor Charlotta Pisinger har netop modtaget en pris fra Verdenssundhedsorganisationen WHO. Det sker i anledningen af kampagnen World No Tobacco Day.

Kampagnens formål er at øge opmærksomheden om sundhedsfarerne ved tobaksbrug – og i år har et særligt fokus været tobaksindustriens indflydelse på børn og unge.

På verdensplan bruger 37 millioner børn i alderen 13-15 år en form for tobak eller nikotin.

Charlotta Pisinger modtager prisen for sin ”urokkelige kamp mod tobak og tobaksindustrien og for sit arbejde med at undersøge og afsløre tobaksindustriens taktikker”, som det hedder i en pressemeddelelse fra WHO.

Prisen gives til i alt seks personer og organisationer i Europa, der tager kampen mod tobaksindustrien op – og som ifølge WHO gør en markant forskel ved blandt andet at afsløre vildledende markedsføringskampagner rettet mod unge, og arbejde for strengere reguleringer af e-cigaretter og nikotinprodukter.

Charlotta Pisinger fremhæves af WHO som en kraft i den globale kamp mod tobak og en passioneret fortaler for restriktive tobaksbekæmpelsespolitikker:

”Charlotta Pisinger arbejder utrætteligt for at uddanne offentligheden og beslutningstagere om sundhedskonsekvenserne af tobaksbrug. Hendes forskning og arbejde har direkte påvirket tobaksforebyggelsesstrategier i Danmark og udlandet. Ikke alene er hun en dedikeret akademiker, men også en passioneret folkesundhedsforkæmper, der oplyser både offentligheden og beslutningstagere om de alvorlige sundheds- og sociale konsekvenser af tobaksbrug.”