Hjertebehandlingen i Danmark er af høj og ensartet kvalitet
Behandlingen af hjertepatienter er af ens kvalitet over hele landet, vurderer Dansk Hjerteregister i sin årsberetning
De hjerteindgreb, der bliver foretaget på landets hjertecentre, er samlet set fortsat af høj og ensartet kvalitet.
Det konkluderer Dansk Hjerteregister i sin årsberetning.
Dansk Hjerteregister har sekretariat på Statens Institut for Folkesundhed og er en landsdækkende klinisk kvalitetsdatabase, der overvåger behandlingen af patienter med hjerteklapsygdom og forsnævring i kranspulsårerne. Begge lidelser fører til dårlig livskvalitet, sygelighed og død, hvis de ikke bliver behandlet med en operation, såsom ballonudvidelse, bypassoperation og hjerteklapoperation.
Lever op til fastsatte krav
En hjerteoperation indebærer risiko for komplikationer, og Dansk Hjerteregister vurderer årligt i sin årsberetning kvaliteten af indgreb ud fra en række indikatorer, som er fastsat af hjertespecialister. Det er eksempelvis dødelighed, komplikationsrater, og om centrene lever op til den fastsatte standard for røntgenstråledosis.
Af årsberetningen 2016 fremgår det, at alle landets 14 hjertehospitaler lever op til de fastsatte krav.
Det vil blandt andet sige, at risikoen for at dø inden for 30 dage efter en bypassoperation eller en hjerteklapoperation fortsat er lille, og der er ikke sket større ændringer i dødeligheden inden for de seneste tre år.
Til efteråret udsender Dansk Hjerteregister en rapport, der sætter fokus på hospitalernes anvendelse af CT- scanninger af hjertet.