Skip to main content
DA / EN

Artikler om sundhedsteknologi

  • 24.10.2024

    Elektronisk næse skal afsløre sygdomme med ét enkelt pust

    Ny forsknings fra Syddansk Universitet i Sønderborg kan ændre måden, vi diagnosticerer sygdomme på. Forskerne er i gang med at udvikle en elektronisk næse, der kan identificere sygdomme som diabetes og COVID-19 på blot få sekunder gennem simpel åndedrætsanalyse.

  • 09.09.2024

    Ny teknologi kan revolutionere behandlingen af slidgigt og bruskskader

    Forskere fra Syddansk Universitet, King’s College London og Boston University har videreudviklet laserteknologi, så man for første gang nogensinde kan få detaljerede og dybdegående billeder af levende væv uden at beskadige vævet. Studiet er netop publiceret i Nature Communications.

  • 10.01.2024

    Forskningsprojekt skal give bedre behandling til patienter med kroniske øjensygdomme

    VELUX FONDEN har netop bevilliget 11 millioner kroner til professor fra Syddansk Universitet, Jakob Grauslund. Han skal stå i spidsen for et nationalt øjenprojekt, der sigter mod en bedre og mere præcis opfølgning for patienter med kroniske øjensygdomme.

  • 13.12.2023

    SDU-forskere i spidsen for det største danske EU-projekt om kræftforskning

    Med 60 millioner kroner i ryggen vil et internationalt forskerhold med Malene Grubbe Hildebrandt i front finde den rette måde at scanne på, så patienter med brystkræft kan leve længere.

  • 04.12.2023

    Gigtlægernes nyeste kollega hedder Arthur

    Selvom Arthur i sidste uge tog hovedindgangen som alle andre på sin første arbejdsdag, er Arthur ikke en helt almindelig medarbejder. Han er nemlig en robot. Men hvad laver en robot mon på et gigthospital?

  • 22.09.2023

    SDU-forskere skal udvikle robotter, der kan aflaste sygeplejersker

    Der er akut mangel på sygeplejersker i flere dele af Europa, og det skal et nyt projekt med Syddansk Universitet i spidsen gøre noget ved. De i alt otte partnere har fået en bevilling på godt 12 millioner til at bygge og afprøve en række nye hospitalsrobotter. Robotterne skal overtage nogle af de trivielle opgaver, som sundhedsfaglige i dag udfører, så de i stedet kan bruge mere tid på pleje og behandling af patienter.

  • 20.12.2022

    Ny robot firdobler næsten antallet af afsprittede hænder

    En ny modulær robot til sygehuse udviklet på SDU har vist sig at være rigtig god til at få folk til at spritte deres hænder. Derudover kan den potentielt set også bruges som vejviser, rengøringsassistent og informationsstander.

  • 27.09.2022

    Ny kunstig blodåre skal forhindre tillukning og betændelse

    Forskere fra SDU og Odense Universitetshospital vil udvikle en revolutionerende kunstig blodåre. EU støtter projektet, der har et samlet budget på 40 mio. kr.

  • 17.06.2022

    Millioner til at teste robotteknologi som ny genoptræningsform

    Med en bevilling på 6.1 millioner kroner fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal starter Dansk Handicap Forbund et formelt samarbejde med Syddansk Universitet (SDU) om at teste effekten af en nyskabende genoptræningsform, som SDU’s forskning i træningsrobotter har skabt.

  • 08.04.2022

    Kunstig intelligens kan afsløre livsfarlig leversygdom

    Forskere fra SDU og OUH står bag ny og banebrydende metode, som ved hjælp af kunstig intelligens kan afsløre leverfibrose. I Danmark levere 300.000 mennesker med sygdommen, som ofte først opdages, når det er for sent.

  • 23.03.2022

    Unik dansk hjemmetest skal nedsætte risikoen for hjerte-karsygdom

    I et nyt forskningsprojekt, som Innovationsfonden netop har investeret knap 20 mio. kr. i, vil forskere fra Syddansk Universitet og Odense Universitetshospital udvikle en hjemmetest til individuel beregning af risiko for hjertekarsygdom. Testen har potentiale til at reducere dødeligheden af hjertekarsygdom med 20-25 procent.

  • 27.05.2020

    Robot kan pode patienter for covid-19

    Robotforskere fra SDU har udviklet verdens første fuldautomatiske robot, som kan pode for covid-19, så sundhedspersonale ikke udsættes for smittefare. Prototypen har med succes podet flere personer. Teknologien virker! Jubler forskerne bag.