Nyheder
-
30.09.2024
Invitation til CLF-arrangementet "Forestillinger om livet på landet"
Som samfund mangler vi visionære forestillinger om fremtider på landet. Hos Center for Landdistriktsforskning vil vi gerne invitere til en spændende eftermiddag, hvor vi gennem oplæg og summen udfordrer de forestillinger vi har om fremtiden på landet.
-
30.09.2024
CLF anbefaler landdistriktslitteratur til din efterårsferie
Efterårsferien lokker i horisonten, og skulle feriedagene være en kærkommen mulighed for at hvile øjnene i litteraturen, vil CLF's forskere anbefale dig nogle bøger af relevans for landdistriktsforskningen.
-
10.09.2024
Ny bog: Det de kalder udkant kalder vi hjem
”Vi er ved at blive splittet op i velfærdsstatens A- og B-hold”. Sådan lyder det i en ny bog af Bjørn Brandenborg og Lars Olsen, hvortil CLF's centerleder, Egon Noe, har bidraget.
-
23.08.2024
LEADER-programmet forbedrer lokal styring og social kapital, viser undersøgelse
Erfaringerne fra LEADER's succes kan tjene som værdifulde indsigter for fremtidige politiske beslutninger og udviklingsstrategier.
-
18.06.2024
Velkommen til ny kommunikationsmedarbejder
CLF glæder sig over at byde vores nye kommuniktionsmedarbejder velkommen. Line Rømer starter for fuld styrke til august. Samtidig skal vi sige farvel til Camilla Wissing Mortensen.
-
10.06.2024
Vision og strategi 2024-2027
Center for Landdistriktsforsknings ”Vision og Strategi for 2023 – 2027” præsenterer kort de temaer, som centret vil fokusere på i den kommende femårige periode. Formålet med strategien er at skabe et dybdegående og multidisciplinært vidensgrundlag for en bæredygtig udvikling i landdistrikterne set fra et lokalt perspektiv under overskriften ”Bæredygtige fremtider på landet”.
-
10.06.2024
CLF får ny bestyrelsesformand
Den grønne omstilling og adgang til offentlige services er de to hovedområder, som især udfordrer balancen mellem land og by. Det påpeger den nye bestyrelsesformand for Center for Landdistriktsforskning, Steffen Damsgaard, som ønsker en styrket og samlet forskningsindsats indenfor netop disse områder for at sikre et danmark i geografisk balance.
-
14.12.2023
Årsberetning 2023: Nye tider
Leder af Center for Landdistriktsforskning Egon Noe ser tilbage på ’året, der gik’ i centret.
-
14.12.2023
Vi byder velkommen til to nye bestyrelsesmedlemmer
CLF byder velkommen til to nye bestyrelsesmedlemmer og siger samtidig tak for samarbejdet til to nuværende.
-
12.12.2023
Annette Aagaard Thuesen er ny præsident for ESRS
Landdistriktsforskeren er blevet udpeget som ny præsident for European Society for Rural Sociology.
-
16.11.2023
Ny bog: Derfor er danskerne så lykkelige på landet
En ny bog fra Realdania formidler resultater fra et forskningsprojekt om livskvalitet på landet. Landdistriktsforsker Pia Heike Johansen har bidraget med et kapitel om landlivets rytmer.
-
14.11.2023
Usikre tider? Sociologikonference satte fokus på de usikkerheder, der opstår i krisetider
De senere år har været præget af usikkerhed, f.eks. i forbindelse med pandemien, klimaforandringer og den grønne omstilling. På en konference diskuterede internationale forskere problematikker og løsningsforslag.
-
21.09.2023
Magasin sætter fokus på fremtidens landdistrikter
Et nyt magasin samler viden og erfaringer om verdens landdistrikter fra forskere og praktikere.
-
31.08.2023
Paradokset ved den digitale eksklusion på landet
Digitaliseringens indtog har skabt nye muligheder for digitale sundheds- og velfærdstjenester, men rummer også en betydelig risiko for eksklusion af nogle borgere. I projektet REACT undersøger forskere, hvordan vi kan opnå mere inklusion i de digitale løsninger i landdistrikterne. Læs om udfordringen i denne kronik.
-
22.06.2023
Morten Frølund har fået tildelt sin ph.d.-grad for sit projekt om kunst i landskabet
Torsdag den 22. juni forsvarede Morten Frølund sit ph.d.-projekt og fik tildelt sin ph.d.-grad. Mortens forskning handler blandt andet om, hvordan kunst i landskabet påvirker de sansemæssige vilkår for vores hverdagsliv.
-
06.06.2023
Invitation til ph.d.-forsvar: Kunst i landskabet påvirker de sansemæssige vilkår for vores hverdagsliv
Torsdag den 22. juni 2023 kan du deltage i ph.d.-forsvaret for Morten Frølund. I sit ph.d.-projekt har Morten undersøgt, hvordan vi interagerer med kunst i det offentlige rum på landet, og hvordan det bidrager til forståelsen af rural rumlig retfærdighed. I denne Q&A giver han dig en forsmag på resultaterne.
-
06.06.2023
Kunst og kultur bidrager til livskvalitet og tilflytteres forankring i landdistrikterne
I et nyt studie går to forskere tæt på kulturlivet i landdistrikterne. Resultaterne viser, at kunst og kultur har betydning for lokalområderne.
-
02.05.2023
Strategisk landsbyplanlægning nedefra og op
Ny bog beskæftiger sig med, hvordan samfundsaktivisme giver nyt liv lokalt. Bogen er for dig, der arbejder med strategisk landsbyplanlægning.
-
14.04.2023
Hvem bliver taberne i Europas grønne omstilling?
Rundt om i Europa lukker kulminerne i den grønne omstillings tegn. Nu skal forskere afklare, hvad transformationen fra kul til vedvarende energi betyder for de familier og lokalsamfund, som i generationer har haft minedrift som levebrød.
-
31.03.2023
Nye perspektiver på landdistrikterne – kampen om stedet
I en samling artikler i Økonomi og Politik giver en række dygtige forskere inden for området blandt andet indsigt i det nybrud, der er sket i landdistrikterne
-
24.03.2023
SDU-professor: Storbyerne er afhængige provinsen, det er vi lidt historieløst ved at blive blinde for
Et grundlæggende argument for at investere i landdistrikterne er, at centrene er afhængige af deres periferi. Storbyerne er hver eneste dag afhængig af en massiv import af energi, varer, arbejdskraft og talentfulde unge mennesker og eksport af store mængder affald, skriver Egon Noe.
-
21.03.2023
På landet er friluftsliv ikke noget, man vælger til eller fra
Et forskningsprojekt om friluftsliv på landet har sat lup på fællesskab i naturen. Det viser, at friluftsliv ofte ikke er noget, man deltager i, men i stedet konstant er en del af.
-
15.03.2023
Kulturel alsidighed og steder at udvikle liv: Projekt viser unges egne ønsker til ungekulturen på landet
Projektet R YouCult skal være med til at skabe en dynamisk ungdomskultur på landet. Forskerne er nu færdige med forstudiet, der giver indsigt i, hvad de unge selv har af ønsker til ungekulturen.
-
14.03.2023
Hvorfor er folk på landet lykkeligere? Ny bog går bagom livskvalitet i landdistrikterne
I bogen Rural Quality of Life undersøger en række forskere, hvad livskvalitet i landdistrikterne egentlig handler om. Bogen er til dig, der arbejder for og med landdistrikterne.
-
27.02.2023
Projekt om digital eksklusion på landet er kommet godt fra start: Her er nogle af udfordringerne og mulighederne
Projektet REACT undersøger, hvordan frivillige kan modvirke digital eksklusion blandt ældre og digitalt ressourcesvage på landet. Nu har partnerne afdækket nogle af udfordringerne og mulighederne.
-
01.02.2023
Har vi brug for en land-by udredning?
Nyere forskning i økonomisk geografi taler om utilfredshedens geografi, når den skal forklare, hvorfor vi protesterer gennem stemmeboksen.
-
30.01.2023
Kom til online event om kultur for unge i landdistrikterne
Hvordan skaber vi en dynamisk ungdomskultur på landet? Det sætter vi fokus på sammen med Region Syddanmark tirsdag den 21. februar 2023 i et online event.
-
19.12.2022
Årsberetning 2022: Et år i samarbejdets tegn
Leder af Center for Landdistriktsforskning Egon Noe ser tilbage på 'året der gik’ i centret.
-
12.12.2022
Vi trækker vod ved CLF og sætter resultater i spil ift. strategisk landsbyplanlægning
I dette notat sætter forskere resultaterne fra to udgivelser i spil i forhold til strategisk landsbyplanlægning.
-
29.11.2022
Liv til landsbyen: Her er inspiration til, hvordan I skaber en borgerdreven dagligvarebutik
Forskning viser, at dagligvarebutikker har en række positive effekter på lokalsamfundene. Nyt inspirationskatalog giver gode råd til borgere, der går med tanker om at starte en butik.
-
23.11.2022
Nyt EU-projekt mod digital eksklusion i landdistrikterne
I projektet skal en række partnere undersøge, hvordan frivillige kan være en del af løsningen til at modvirke digital eksklusion blandt ældre og digitalt ressourcesvage.
-
14.11.2022
Vær med til at teste uddannelsesforløb om kultur for unge i landdistrikterne
EU-projektet A ”room” of their own (R YOUCULT) handler om at udvikle og designe et uddannelsesprogram for kulturmedarbejdere i kommuner og kulturinstitutioner i EU.
-
25.10.2022
Få inspiration til branding af landdistrikterne
Et nyt inspirationskatalog giver inspiration til dig, der arbejder med branding af landdistrikterne.
-
25.10.2022
Digitale løsninger kan øge uligheden i sundhed for folk på landet
Digitale løsninger skal mindske uligheden i sundhed for dem, der bor længst væk fra sundhedsydelserne. Men digitale teknologier kan i stedet ende som en ulighedsgenerator, advarer landdistriktsforsker.
-
20.10.2022
Strategisk landsbyplanlægning skal sikre levedygtige landsbyer i fremtiden
Når vi er på vej mod en fremtid, hvor energi er højt på dagsordenen, kræver det altså, at kommunerne i langt højere grad tænker sektorerne sammen, lyder det bl.a. fra forfatteren bag denne kronik.
-
12.09.2022
Eva Mærsk har fået tildelt sin ph.d.-grad for et højaktuelt emne
Fredag den 9. september forsvarede Eva Mærsk sit ph.d.-projekt og fik tildelt sin ph.d.-grad. Evas forskning handler blandt andet om, hvad der får unge til at flytte fra, eller blive boende i, deres hjemby, mens de tager en videregående uddannelse.
-
22.08.2022
Invitation til ph.d.-forsvar: Hvad får unge til at flytte fra, eller blive i, deres hjemby?
Fredag den 9. september 2022 kan du deltage i ph.d.-forsvaret for Eva Mærsk. I sit ph.d.-projekt har Eva undersøgt unges valg om at flytte fra – eller blive i – deres hjemby, mens de tager en videregående uddannelse. I denne Q&A giver hun en forsmag på resultaterne.
-
16.07.2022
Forskning om udflytning af statslige arbejdspladser præsenteret i Bruxelles
En national landdistriktskonference satte fokus på udviklingen i landdistrikterne. CLF-forskning var på programmet.
-
05.07.2022
Sommerhilsen
Centerleder Egon Noe gør en kort status over det første halve år af 2022 og ønsker god sommer.
-
01.07.2022
Vi søger unge, der vil være med til at udvikle ungdomslivet på landet
Er du i alderen 15-25 år, bosat på landet og kulturinteresseret? Og vil du være med til at gøre det mere attraktivt for unge at bo i landdistrikterne ved at udvikle kulturtilbuddene på landet? Så læs med her.
-
21.06.2022
Vil I søge puljen til borgerdrevne dagligvarebutikker? Her er et par gode råd
Landdistriktspuljen til etablering og udvikling af borgerdrevne dagligvarebutikker er nu åben. Center for Landdistriktsforskning har samlet et par gode råd til ansøgningsprocessen.
-
20.06.2022
Vær med til at skabe fortællingen om ’fremtiden på landet’
Ny sommerskole sætter fokus på fremtidens landdistrikter.
-
27.05.2022
Pia Heike Johansen er nomineret til verdensmålsprisen 2022
-
18.05.2022
Workshop for potentielle ansøgere til puljen til borgerdrevne dagligvarebutikker
Sammen med Bolig- og Planstyrelsen inviterer vi til workshop for potentielle ansøgere til puljen til borgerdrevne dagligvarebutikker.
-
10.05.2022
EU-projekt om ungdomskultur på landet er kommet godt fra start
Partnere fra Danmark, Finland og Holland var samlet i Esbjerg for at kickstarte stort EU-projekt
-
02.05.2022
Nyt inspirationskatalog om borgerengagement og lokal innovation: ”Hvis man går sammen, er flere ting mulige”
Nyt katalog skal inspirere landdistriktsaktører til at gribe mulighederne og tage hånd om udfordringerne i udviklingen af lokalområderne.
-
30.04.2022
Tre nye bøger sætter spot på landdistrikterne
Hvad handler livskvalitet på landet egentlig om? Og hvad indebærer det at have 'ret til at være et landdistrikt'? I tre bogudgivelser undersøger CLF-forskere centrale spørgsmål om livet på landet.
-
30.04.2022
Ny medarbejder skal forske i, hvordan vi skaber og opretholder dagligvarebutikker i landdistrikterne
Den 1. april bød vi velkommen til postdoc Tobias Gandrup. Han skal forske i, hvordan fællesskabsøkonomier som borgerdrevne dagligvarebutikker kan udvikle landdistrikterne.
-
01.04.2022
Eksperter giver bud på Coronas aftryk på fremtidens bygninger, byer og fællesskaber
En ny essaysamling fra Realdania giver bud på, hvor og hvordan vi kan gentænke hverdagens rammer oven på erfaringerne fra pandemien. Pia Heike Johansen har bidraget med et essay om rytme og resonans på landet.
-
22.03.2022
Højere alder og længere afstande har øget den nationale ulighed i sundhed
Borgere på landet er grundlæggende dårligere stillet i forhold til borgere i de store byer, fordi forbruget af sundhedsydelser falder, som afstanden til en større by stiger.
-
18.03.2022
Nyt ansigt: Vi byder velkommen til Maja Jensen
Vi byder velkommen til Maja Jensen, der er ny videnskabelig assistent.
-
18.03.2022
Landdistriktsforsker vinder pris for forskningsartikel om turistaktiviteter
Det spanske netværk af turismeforskere har tildelt prisen for den bedste forskningsartikel inden for turisme i 2021 til Barbora Gulisova.
-
07.03.2022
Lokalsamfundsforeninger har stor betydning for udviklingen i de danske lokalområder
Lokalsamfundsforeninger som borgerforeninger og lokalråd er udbredte i Danmark, og et nyt studie viser, at foreningerne både bidrager med engagement, ideskabelse og ressourcegenerering i forhold til at udvikle de nære lokalsamfund.
-
03.02.2022
Ulighed i sundhed udfordrer landdistrikterne
Strukturreformen har efterladt landdistrikterne med store udfordringer i forhold ulighed i sundhed. Vi mangler dog et samlet indblik i disse udfordringer og løsninger til at skabe mere lighed i sundhed for dem, der bor udenfor de større byer, skriver professor Egon Noe i denne kronik.
-
12.01.2022
Nyt projekt skal udvikle et uddannelsesprogram for kulturarbejdere i landkommuner
-
16.12.2021
Året der gik hos Center for Landdistriktsforskning
I CLF's årsberetning ser centerleder Egon Noe tilbage på nogle af de centrale projekter i 2021.
-
04.12.2021
Videnskabelig assistent til forsknings- og uddannelsesprojekt om unges kulturliv i landdistrikterne
Vil du arbejde med unges kulturliv i landdistrikterne? Så har du nu muligheden.
-
04.12.2021
Regionen spørger unge til råds om kultur på landet
Hvordan skal fremtidens kulturtilbud til unge uden for de store byer se ud? Det spørgsmål stiller Region Midtjylland sammen med Syddansk Universitet til unge i 13 af regionens kommuner.
-
04.12.2021
Sundhed i landdistrikterne: Kom til national konference om ulighed i sundhed
Center for Landdistriktsforskning, Landdistrikternes Fællesråd, UC SYD og Diabetesforeningen inviterer til en national konference, hvor vi samler forskere, praktikere og politikere til en dag i sundhedens og landdistrikternes tegn.
-
21.11.2021
Fortællingen om ’at flytte sig’ er vigtig for unges tilknytning til deres hjemegn
Unge konstruerer fortællinger om ’at flytte sig’ for at forklare og forsvare deres valg om at blive boende i, eller vende tilbage til, deres hjemegn, viser nyt studie.
-
17.11.2021
At lægge puslespil med landsbymotiver
Kommunerne har i overført betydning skullet lægge et puslespil for, hvordan de vil udmønte det nye lovkrav om strategisk landsbyplanlægning. Og indførelsen af den strategiske landsbyplanlægning er en anledning til at blive skarpere på, hvilke motiver man ønsker skal præge puslespillet fremover, skriver landdistriktsforsker Annette Aagaard Thuesen i dette debatindlæg.
-
11.11.2021
Kultur og entreprenørskab skal belønnes i landkommunerne
Attraktive kulturmiljøer til unge og længevarende støtte til entreprenante borgeres udviklingsprojekter er vigtige kommunalpolitiske temaer, hvis affolkningen skal bremses.
-
02.11.2021
Esbjerg Universitetspris 2021: Barbora vinder for sin ph.d. om landdistrikters branding
Ph.d. Barbora Gulisova er den ene af årets modtagere af Esbjerg Universitetspris. Den prestigefyldte anerkendelse blev overrakt tirsdag eftermiddag på AAU Esbjerg. Gæstetaler var ejer af Sports Connection Aps / Skechers Peter Jørgensen.
-
15.10.2021
Bo Villumsen har fået tildelt sin ph.d.-grad
-
04.10.2021
CLF-bestyrelsen er nu konstitueret
Fredag den 1. oktober var den nye bestyrelse for Center for Landdistriktsforskning samlet for første gang. På mødet valgte bestyrelsen de to personer, der skal stå i spidsen de næste fire år.
-
04.10.2021
Invitation til ph.d.-forsvar: Tværsektorielle samarbejder mellem idrætsforeninger og turismesektoren
Fredag den 15. oktober kan du deltage i ph.d.-forsvaret for Bo Villumsen. Bo har i sit ph.d.-projekt undersøgt de potentialer og udfordringer, der kan være i samarbejder mellem idrætsforeninger og turismevirksomheder omkring outdoor aktiviteter. I denne Q&A-artikel giver han en forsmag på resultaterne.
-
29.09.2021
Seminar: Friluftsliv på landet
Deltag i seminaret "Friluftsliv på landet", hvor du kan høre resultaterne af en ny undersøgelse om, hvordan vi får flere ud i naturen.
-
15.09.2021
Nyt inspirationskatalog giver redskaber til at udvikle en bæredygtig turisme
Et nyt inspirationskatalog fra Center for Landdistriktsforskning udstyrer turismeaktører i landdistrikterne med lokalt tilpassede værktøjer til at udvikle turismen bæredygtigt.
-
19.08.2021
Eksterne udvalg og nævn er en del af jobbet som forsker
Professor Jes Søgaard er til daglig direktør for forskningscentret CPop. Men derudover sidder han også i flere rådgivningsudvalg for offentlige myndigheder. Det er nemlig ofte en del af livet som forsker. I artiklen møder vi også Klaus Petersen, der samarbejder med Svendborg Museum om en ny undersøgelse for Socialstyrelsen, Nina Dietz Legind, der er formand for Finanstilsynets bestyrelse, og Egon Noe, som samarbejder med ministerier og folketingsudvalg om landdistriktsforskning.
-
18.08.2021
Velkommen til Kasper Friis Bavnbæk
Kasper startede den 1. august 2021.
-
25.06.2021
Ny rapport: Kultur er ikke forbeholdt storbyerne
I en ny rapport afdækker Pia Heike Johansen og Morten Frølund kulturforbruget og kulturaktiviteterne i tre regioner.
-
24.06.2021
Kommende bestyrelse for Center for Landdistriktsforskning på plads
Den kommende bestyrelse for Center for Landdistriktsforskning er nu på plads. Bestyrelsen skal sammen med resten af CLF udstikke retningen for centret de næste fire år.
-
17.06.2021
Vær med: Sammen skaber vi verdens første verdensmålspark
Hvordan kan vi arbejde med at gøre de 17 verdensmål nærværende i vores hverdag? Det er det centrale spørgsmål på verdensmålsdagen i Anneberg Kulturpark, hvor borgere, kunstnere, praktikere og forskere skal finde vejen sammen. 17 forskere på tværs af SDU giver deres input, og alle er velkomne.
-
14.06.2021
Barbora Gulisova har fået tildelt sin ph.d.-grad
Tillykke til Barbora Gulisova, der har fået tildelt sin ph.d.-grad
-
07.06.2021
Udflytning er godt nyt for fastholdelsen af nyuddannede, men den samlede effekt på beskæftigelsen er lille
Selvom udflytning af statslige arbejdspladser har været et varmt emne de sidste mange år, er der ikke megen viden om, hvilken effekt udflytningerne har haft på de lokale arbejdsmarkeder. Et nyt studie viser nogle af tendenserne.
-
31.05.2021
Nyt katalog giver inspiration til strategisk landsbyplanlægning
Et nyt inspirationskatalog fra Center for Landdistriktsforskning skal inspirere land- og yderkommunerne til, hvordan de kan arbejde med strategisk landsbyplanlægning.
-
27.05.2021
Invitation to PhD defense: Rural place branding
We invite you to the online PhD defense of Barbora Gulisova on June 11, 2021. In her PhD project, Barbora has investigated the processes of place branding and how place branding is organized and undertaken in different places within the rural areas. In this article, Barbora gives a foretaste of her defense in a Q&A.
-
07.05.2021
Småbyer er blevet mere attraktive: Corona og hjemmearbejde har fået os til at genoverveje vores postnummer
Siden coronavirussen gjorde sit indtog i Danmark, har mange af os fået andre værdier i hverdagen. Imens hjemmearbejde er blevet mere almindeligt, overvejer flere danskere at flytte længere væk fra storbyerne. Der er nemlig mange gode kvaliteter ved de mindre byer.
-
07.05.2021
Aktører: Vi skal udvikle grønne uddannelser i provinsen
Det er på tide at gøre op med forestillingen om, at kampen for grøn omstilling kun er for ildsjæle. Vi skal udvikle grønne og praksisnære videregående uddannelser i provinsen, skriver Pia Heike Johansen, Gitte Klausen og Thomas Adelskov (S).
-
29.04.2021
Postkortbog giver indblik i livskvalitet på landet
I Danmark har folk en højere livskvalitet på landet end i byerne, men vi ved meget lidt om hvorfor. En ny bog med 20 postkort kommer med noget af svaret. Postkortene viser danskernes egne fotos og forklaringer, der er indsamlet af lektor Pia Heike Johansen fra Center for Landdistriktsforskning som en del af forskningsprojektet ’Livskvalitet i yderområder og landdistrikter’. Projektet er finansieret af Realdania, der også har stået for bogen.
-
15.04.2021
Nyt studie viser: Der er fordele ved at blive i sin fødeby, mens man tager en videregående uddannelse
At være ’bliver’ – altså at blive boende i den by, man kommer fra – er ofte forbundet med nogle negative fordomme. Derfor bliver mange unge opfordret til at flytte til en større by for at få sig en videregående uddannelse. Et nyt studie viser dog, at det faktisk kan give en række fordele at blive boende i sin fødeby, mens man studerer.
-
23.03.2021
Mål- og resultatplan for 2021 byder både på nyt projekt og videreførelse af eksisterende
Center for Landdistriktsforskning og Bolig- og Planstyrelsen har netop indgået aftale om mål og resultatplan for nogle af centrets forsknings- og formidlingsaktiviteter i 2021. Aftalen er formuleret i Mål- og resultatplan 2021 og byder både på videreførelse af nuværende projekter og en ny projektaktivitet.
-
12.02.2021
Ny publicering: We live in nature all the time
Lektor Pia Heike Johansen, postdoc Jens Kaae Fisker og lektor Annette Aagaard Thuesen har udgivet artiklen ‘We live in nature all the time’: Spatial justice, outdoor recreation, and the refrains of rural rhythm.
-
18.12.2020
Ny Podcast: Anders Lund Madsen og Pia Heike Johansen portrætterer livet på landet
Podcastserien ’Trods dårlige odds’ tager dig med på en rejse væk fra de store byer og ud på landet for at finde svaret på, hvorfor livskvaliteten er så høj hos folk, der bor i de danske yderområder og landdistrikter. I serien træder Anders Lund Madsen i landdistriktsforsker Pia Heike Johansens fodspor.
-
03.12.2020
Vi byder velkommen til to velkendte ansiger
November og december har budt på to nye ansættelser hos Center for Landdistriktsforskning, hvor vi har været så heldige at kunne fortsætte samarbejdet med Marie Feddersen og Mille Renée Larsen, som begge har været tilknyttet centeret i andre roller.
-
01.12.2020
Nordregio Forum 2020: Se Egon Noes keynote om ikke-fungerende boligmarkeder
Den 11. november 2020 var centerleder for Center for Landdistriktsforskning Egon Noe oplægsholder ved Nordregio Forum’s tema om Non-functioning housing markets in the Nordics. Du har nu mulighed for at se hele sessionen, hvor eksperter diskuterer det nordiske boligmarked.
-
12.11.2020
Branding processes in rural areas depend on six factors
Ligesom storbyerne bruger landdistrikterne i stigende grad placebranding for at forbedre deres omdømme og tiltrække borgere, turister og forbrugere. Seks faktorer er afgørende for, hvilken brandingproces landdistrikterne benytter, viser ny undersøgelse.
-
09.11.2020
Da boligen blev et investeringsobjekt, voksede forskellen mellem land og by
Boligmarkedet uden for de større byer er udfordret, og forskellen mellem land og by bliver større og større. Ofte er forklaringen, at der er sket en urbanisering, hvor flere søger mod de større byer, som gør det svært at få et boliglån i landdistrikterne. Men nu viser et forskningsprojekt, at det også har rod i den måde, finansieringen af boligmarkedet er skruet sammen på.
-
03.09.2020
Forskningsklynge omkring sundhed og social ulighed
Sundhed og social ulighed har i stigende grad fået en landdistriktsdimension. Dels stiger den sociale ulighed mellem center og periferi. Dels bor der relativt flere ældre i land- og yderkommunerne, mens sundhedstilbuddene flytter til mellem- og bykommunerne.
-
27.08.2020
AFLYST - Invitation til konference om friluftsliv den 6. eller 8. oktober
Det er vigtigt for den mentale og fysiske sundhed at komme ud i naturen og have et aktivt friluftsliv. Friluftsrådet har iværksat en undersøgelse af, hvordan folk på landet bruger naturen og danner fællesskaber om friluftsliv. Målet er at få flere ud i naturen
-
25.08.2020
Kronik: Decentraliser de videregående uddannelser
Den geografiske ulighed i Danmark stiger støt. Med det nuværende flyttemønster vil behovet for kommunal udligning derfor øges dramatisk i de kommende 20 år. I artiklen her vil vi argumentere for, at en passende decentralisering af de videregående uddannelser på én gang kan bidrage positivt til samfundsøkonomien og samtidig reducere den geografiske ulighed
-
20.08.2020
Et nordjysk La Santa Sport?
I bogen ”Forretningsudvikling og innovation i turisme” har Bo Villumsen bidraget med kapitlet: ”Et nordjysk La Santa Sport? Samarbejde mellem campingplads og idrætsforeninger om turistaktiviteter”.
-
28.07.2020
Ny rapport: Urbanisering, uddannelse og de befolkningsmæssige konsekvenser af et universitet i Esbjerg
Ifølge Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside opnår “61 procent af 2015-ungdomsårgangen en videregående uddannelse, mens 27 procent opnår en uddannelse på kandidatniveau”. De videregående uddannelser er i Danmark stærkt centraliserede og tiltrækker de unge i den allermest mobile del af livet
-
04.05.2020
New PhD project: Performing the rural landscape through art in situ
Morten Frølund is new PhD student at the Department of Sociology, Environmental and Business Economics as of 15 March, 2020
-
10.03.2020
Ph.d.-studerende Bo Villumsen i gæstehjørnet
Derfor besluttede Bo sig for at lave en ph.d. om ”Hvordan turismebranchen kan samarbejde med frivillige foreninger omkring natur- og outdooraktiviteter”
-
25.02.2020
Kulturens betydning for bæredygtig udvikling i landdistrikter
Dette forskningsprojekt skal undersøge, hvad kulturliv i landdistrikter består i og dettes sammenhæng til et eller flere af FN’s 17 verdensmål
-
03.02.2020
LUP på lokalt engagement og fællesskab i naturen
Forskerteamet har nu gennemført de kvantitative undersøgelser for projektet LUP på lokalt engagement og fællesskab i naturen. Undersøgelserne viser nogle interessante delresultater bl.a. omkring organiseringen af natur- og friluftsaktiviteter på landet og præferencer for typer af natur- og friluftsaktiviteter
-
21.01.2020
Nyhedsbrev netop udkommet
Læs bl.a. om nye projekter og nyt om igangværende projekter, CLF er sikret en fast årlig basisbevilling, send et forskningsemne til CLF og internationale landdistriktskonferencer
-
14.01.2020
Nyt fra ph.d.-projektet: hvordan spiller provinsuniversitetet sammen med studerendes motiver og strategier?
Ph.d.-studerende Eva Mærsk er netop hjemvendt efter de første to år af hendes double-degree-ph.d. hos University of Groningen i Holland
-
09.01.2020
Frivillige foreninger som turismeaktører
Ph.d.-studerende Bo Villumsen, der gennemfører sin ph.d. i samarbejde med Varde og Ringkøbing-Skjern kommuner, har vundet både Best student paper OG Best conference paper på ANZALS 2019 konferencen
-
20.12.2019
Voices of Culture
Pia Heike Johansen er blevet valgt til at deltage i et ekspertudvalg under netværket “Voices of Culture” . Udvalget holder brainstorming møde den 4. -5. februar i Tyskland samt et dialogmøde med den europæiske kommission den 22. april 2020 i Brussel
-
03.12.2019
Send et forskningsemne til CLF
Har du spørgsmål om landdistriktsudvikling, der berører dit lokalsamfund, virksomhed eller organisation?
-
20.11.2019
Forsker fra CLF besøger USA for at undersøge livskvaliteten i landdistrikterne
Pia Heike Johansen har for nyligt besøgt Steamboat Springs, Colorado i forbindelse med hendes forskning. I et nyt interview med den amerikanske avis "Steamboat Pilot & Today" fortæller hun om sin fire-årige undersøgelse af livskvalitet i landdistrikterne.
-
13.11.2019
CLF får fast årlig basisbevilling på 1,5 mio kr.
Et bredt politisk forlig står bag en aftale, hvor CLF sikres en årlig bevilling til landdistriktsforskning fra Landdistriktspuljen
-
04.11.2019
Hvordan spiller provinsuniversitetet sammen med studerendes motiver og strategier
Kom til 1. års evaluering af dette ph.d.-projekt den 29. november
-
02.10.2019
Nyt om projektet "livskvalitet i yderområder og landdistrikter"
Se et 12 minutters klip fra "21 Søndag" fra de feltstudier som kører i øjeblikket
-
17.09.2019
Integrering af landsbyudvikling og landbrug
Projektet afdækker landbrugets betydning i lokalsamfundene opdelt på de små lokale landbrugsbedrifter og store produktionsorienterede bedrifter
-
11.09.2019
Reflektorisk rådgivning og alternative fortællinger nu og i fremtidens landbrug
Denne ph.d.-afhandling fortæller om, hvordan vi understøtter nye udviklingsveje for landbruget
-
04.09.2019
Livet med demens
'Livet med demens' er et tværgående Citizen Science-projekt mellem SDU (SUND, HUM, SAMF, NAT) og Demensklinikken (OUH)
-
30.08.2019
Udvikling i fællesskab mellem lokalråd og kommune - et indblik i maskinrummet
Dette projekt skal omfatte en spørgeskemaundersøgelse, der skal kortlægge det lokale demokrati og udviklingstiltag i lokalråd og deres samspil med kommunerne
-
12.06.2019
Fremtidens virksomhedskonstruktioner i dansk landbrug
Ejerskifter, finansiering og robusthed!
-
08.05.2019
Ny udgivelse: Vi ser med LUP på sundheden
Inspirationskataloget er et formidlende forsknings- og udredningsprojekt, der arbejder med et nyt problemfelt – nemlig LUP’er (lokale udviklingsplaner)/landsbyplaner med et sundhedsfokus
-
15.04.2019
Center for Landdistriktsforskning og Forskningsenheden for Sundhedsfremme inviterer til seminar 14. maj
Tirsdag den 14. maj afholdes der seminar i Auditoriet omkring samskabelse af sundhedsindsatser for landdistrikter i krydsfeltet mellem lokalsamfund og kommune
-
01.04.2019
Ph.d.-forsvar ved Birgitte Eberhardt
Birgitte Eberhardt, Institut for Sociologi, Miljø- og Erhvervsøkonomi, forsvarer sin ph.d.-afhandling tirsdag d. 23. april kl. 14.00 i Auditoriet, SDU, Esbjerg.
-
07.03.2019
Pressemeddelelse vedrørende rapport om multifunktionel jordfordeling
Ny rapport beskriver resultaterne af multifunktionel jordfordeling i tre pilotprojekter
-
04.03.2019
Udenlandsk gæste Ph.d.-Studerende hos CLF
Roberto Franco Grego skal studere det næste halve år hos CLF.
-
26.02.2019
Ph.d.-Studerende Eva Mærsk vinder ACCOMPLISSH award
Evas 60 sekunders video pitch omkring hendes forskning gav hende awarden.
-
11.02.2019
Udenlandsk professor holder oplæg den 28. februar til institutseminar
Den 28. februar gæster professor Tialda Haartsen SDU i forbindelse med instituttets seminar.
-
05.11.2018
Pressemeddelelse: Samarbejder de på landet?
I en netop udgivet rapport er der sat fokus på 6 lokalområder i forskellige landdistriktsområder i Danmark, med henblik på at blive klogere på hvordan der samarbejdes og hvorledes menighedsråd kan indgå i dette samarbejde
-
25.10.2018
Workshop om branding processer i landdistrikterne 26. november
I forhold til udviklingen af landdistrikterne er der i stigende grad fokus på, hvordan man i landdistrikterne kan brande sig - brande sig i forhold til, hvordan man kan skabe en identitet og fælles værdier for lokalområdet i kommunikationen mellem egne borgere og virksomheder, for at styrke udvikling og sammenhængskraft - og brande sig i forhold til kommunikationen udadtil, for at tiltrække nye borgere, virksomheder, turister, investeringer, mv.
-
09.10.2018
1. års evaluering af ph.d-afhandlingen "Frivillige foreninger som turismeaktører"
Bo Villumsen præsenterer status på sin ph.d.-afhandling den 12. oktober
-
26.09.2018
Nyhedsbrev netop udkommet
Antologi om landdistriktsforskning - resultater fra CLF's forskningsprojekter - nye projekter hvor vi bl.a. søger aktører - Landdistriktsforskningslinje på kandidatuddannelse oprettet - særpris for forskningsbaseret læring
-
14.09.2018
Livskvalitet i yderområder og landdistrikter
Nyt forskningsprojekt skal afdække relationerne mellem den oplevede livskvalitet og det byggede miljø i yderområderne og landdistrikterne i Danmark
-
12.09.2018
Aktører til ph.d.-projekt om udvikling af landdistrikternes branding søges!
Har jeres landsby, -sogn, eller -kommune formuleret en fælles fortælling om, hvad der gør jeres sted til noget særlig, en identitet eller billede, som I kommunikerer ud til omverdenen eller internt til jeres egne borgere og lokale virksomheder? Har I en kommunikations- eller markedsføringsstrategi?
-
10.09.2018
Vækst og vilkår på landet - viden, visioner og virkemidler
Ny landdistriktsantologi udkommer på Syddansk Universitetsforlag, 17. september 2018
-
04.09.2018
Kommunikationsstrategier for danske småøer
Småøernes evne til at skabe en sammenhængende fortælling om sig selv har meget stor betydning for øernes vitatiltet og udvikling. Ikke kun i forhold til at tiltrække turister og at afsætte de mange spændende lokalt producerede produkter, men også i høj grad i forhold til at tiltrække og fastholde beboere
-
30.08.2018
Landdistrikternes udvikling i et livskvalitetsperspektiv, 2002-2014:
Går det virkelig så dårligt på landet?
-
31.07.2018
Udflytning af statslige arbejdspladser og lokal arbejdsmarkedsudvikling i landdistrikterne
Projektet fokuserer på betydningen af udflytning af statslige arbejdspladser, og hvilke forandringer det skaber for den lokale beskæftigelse i landdistrikter
-
26.06.2018
Miraklet i Borris
Er Udkantsdanmark blevet til Indkantsdanmark? Få svaret i Gunnar Lind Haase Svendsens kronik i Jyllandsposten
-
21.06.2018
Potentialerne for landdistriktsudvikling gennem multifunktionel jordfordeling – 4. pilotprojekt
Forskerne på projektet har udviklet en fælles målemetode for effekter for landdistriktsudvikling, miljø, rekreation, natur og driftsøkonomi. Og klimadelen skal nu også indgå
-
11.06.2018
Provinsuniversiteters samspil med studerende
Nyt ph.d.-projekt, som er et samarbejde mellem CLF, SDU og University of Groningen, der har et rigtig stærkt forskningsmiljø inden for landdistriktsforskning
-
31.05.2018
Så er der igen udkommet et nyhedsbrev fra CLF
I nyhedsbrevet kan du læse om 3 netop udgivne CLF rapporter - 3 nye ph.d.-projekter inden for landdistriktsforskning - og så kan vi byde velkommen til 4 nye kollegaer
-
07.05.2018
Udvikling af landdistrikternes branding
hvordan balancerer man top-down og bottom-up processer?
-
02.05.2018
Hvem skal eje fremtidens jordbrug?
Landbrugserhvervet befinder sig i en historisk brydningstid. Hvordan skal dansk landbrug derfor se ud i fremtiden, hvem skal eje og drive fremtidens landbrug i Danmark, og hvilken betydning kommer disse ændringer til at få?
-
23.04.2018
Hvilken betydning har andelsorganiserede virksomheder i deres lokalområde?
Et casestudie af lokalområderne omkring Thorup Strand Kystfiskerlaug og Hertha Levefælleskab
-
13.04.2018
Frivillige foreninger som turismeaktører
Nyt ph.d.-projekt, som skal undersøge, hvilke udfordringer og potentialer der ligger i tværsektorielt samarbejde mellem frivillige foreninger og turismevirksomheder omkring udviklingen af turismerettede aktiviteter
-
06.04.2018
Forholdet mellem land og by
Hør Pia Heikes Johansens indlæg i Deadline på DR 2
-
04.04.2018
Det splittede Danmark - sammenhængskraften på tværs af Danmark
Høre mere på P1's Orientering hvor Pia Heike Johansen deltog i debatten
-
03.04.2018
Synergi og begrænsning imellem 25 effektmålepunkter for multifunktionel jordfordeling
CLF har netop udgivet en rapport, som handler om synergi og begrænsninger mellem forskellige typer af anvendelse af det åbne land
-
07.03.2018
Fællesskabsøkonomier – Kooperativer og udvikling i landdistrikterne
Under ovenstående tema holdt Egon Noe og Helle Rotbøll Randløv et oplæg på en konference organiseret af Kooperationen den 28. februar 2018
-
02.03.2018
Landdistrikterne i de nationale medier
Læs Pia Heike Johansens oplæg ved Folketingets Udvalg for Landdistrikter og Øer’s høring om public service medierne i landdistrikterne. Høringen fandt sted den 23. februar 2018
-
26.02.2018
De gode historier om livet på landet
De sørgelige historier om armod og forfald i udkantsdanmark skal erstattes af bedre og mere reelle fortællinger om udvikling og nye muligheder på landet, mener Egon Noe
-
10.02.2018
Skolelukninger har store konsekvenser for lokalsamfundet
Dette fremgik af professor Gunnar Lind Haase Svendsens indlæg på Dansk Sociologiforenings årlige kongres på SDU i Esbjerg
-
15.01.2018
LUP på lokalt engagement i naturen
Projektet skal forske og afprøve metoder til, hvordan kommunerne kan være med til at understøtte friluftslivet på landet
-
21.12.2017
Ny rapport om Ribe Madstation
-
14.11.2017
Fællesskabsøkonomiernes betydning i lokalsamfundet
Projektet skal undersøge forskellige former for fællesskabsøkonomiers afledte betydning for lokalsamfundene
-
03.11.2017
Lokale aktionsgrupper skaber liv i landdistrikterne
Landdistrikterne står imidlertid fortsat over for et fundamentalt valg: Enten må der skabes nye jobs på nye felter, eller også vil afviklingen fortsætte. Det skriver Annette Aagaard Thuesen og Villy Søgaard i deres kronik
-
02.11.2017
Sønderjyske landmænd bidrager til EU projekt
Læs input fra seminaret om hvordan fremtidens landbrug skal finansieres i Danmark. Seminaret blev afholdt den 26. oktober
-
25.10.2017
Landdistriktskonferencen 2017
Konferencen bød bl.a. på 4 præsentationer af CLF medarbejderne. Læs deres forskellige input til "På vej mod nye fortællinger i landdistrikterne "
-
13.10.2017
Nordisk Landdistriktsforskningskonference i Vingsted centret i maj 2018
Konferencen har titlen ’Challenged ruralities – Welfare states under pressure’
-
02.10.2017
Seminar 26/10: Hvordan skal fremtidens landbrug finansieres i Danmark?
Dansk landbrug er udfordret med hensyn til at skaffe midler til drift, udvikling og generationsskifte. Hvis vi skal producere socialt og økonomisk bæredygtige fødevarer, er det afgørende at finde nye forretnings- og finansieringsmodeller
-
29.09.2017
Kirken på landet
Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter – projekt ”Kirken på landet” har indgået en aftale med Center for Landdistriktsforskning ved Syddansk Universitet om en samfinansieret forskningsundersøgelse, der skal gennemføres i første halvdel af 2018
-
27.09.2017
Dansk Sociologikongres 2018
Læs mere om emnerne på kongressen, der er relevant for landdistriktsforskning
-
11.09.2017
Økonomiske virkninger af kollektive jordvarmeanlæg i landdistrikter
Ud fra en landdistriktssynsvinkel vurderer denne rapport de energimæssige, økonomiske og sociale potentialer og udfordringer ved at øge brugen af kollektive, vertikale jordvarmeanlæg i områder uden for fjernvarmenettet
-
07.09.2017
ERSA 2017 - den 57. europæiske regionalforskerkonference
Konferencen blev afholdt fra den 29. august til den 2. september i Groningen i Holland og bød på flere interessante indlæg
-
04.09.2017
Branding indsatser i landdistriktsområder
Penge til nyt ph.d.-projekt: Hvordan balancerer man branding indsatser mellem top-down og bottom-up processer?
-
25.08.2017
Samspil om udvikling og velfærd i landdistrikterne
Den socio-spatiale investeringsstat og landdistriktsudvikling i danske yder- og landkommuner
-
01.08.2017
Forestillingen om et Udkantsdanmark er ikke et nyt fænomen
Landdistrikterne bliver talt ned, og fordi Danmarks regioner er blevet til på et tegnebræt, rummer de ingen social sammenhængskraft, ingen regional stolthed, intet fælles ansvar. Blandt andet derfor vokser ’udkantiseringen’
-
26.07.2017
Debatten fortsætter om CLF’s nationale forskningsbevilling
Erhvervsminister Brian Mikkelsen åbner nu op for en geografisk favorisering af landdistriktsforskning med løfte om en langsigtet national vidensopbygning på området
-
26.06.2017
Branding af landdistriktsområder i Sydvestjylland
Projekt om udvikling af strategiske retningslinjer for stakeholdersamarbejde
-
21.06.2017
Er fremtidens landsbyer stadig fremtidens DNA?
Futuriblerne på Folkemødet på Bornholm
-
15.06.2017
Mød CLF’s forskere på Folkemødet på Bornholm
Kan flere frivillige få Udkantsdanmark til at blomstre? Billigere færgebilletter – hvad nu? Det gode liv på landet. Kommunens rolle som facilitator og kollektiv samskaber
-
01.06.2017
Gårdbutikker – et potentiale for lokal udvikling?
Rapporten handler om gårdbutikkerne betydning for bosætning og erhvervsudvikling på landet. Den er resultatet af en undersøgelse af danske gårdbutikker i forskellige områder i Danmark
-
24.05.2017
LAG’ernes erhvervsudviklingstilgang og LAG-midlernes stimulering af innovation og iværksætteri i landdistrikterne
Rapporten undersøger ved hjælp af kvalitative og kvantitative metoder LAG’ernes bidrag til erhvervsudvikling og beskæftigelse i landdistrikterne
-
22.05.2017
Når unge uddannelsessøgende flytter
Rapporten undersøger en række aspekter relateret til unges valg af mellemlange videregående uddannelser i vest (Esbjerg) og øst (København). Hertil er anvendt en spørgeskemaundersøgelse
-
27.04.2017
Workshops og forundersøgelse om Ribe Madstation
Sydvestjyllands nye mad- og kulturhus
-
19.04.2017
Bioenergi, bæredygtighed og innovation i lokalsamfund
var emnet på et Nordregio seminar og workshop, som CLF var inviteret til den 21. marts. Seminaret blev afholdt i Stockholm med deltagelse fra de nordiske og baltiske lande samt EU og OECD
-
24.03.2017
Ny antologi om landdistrikterne på vej
Vækst og vilkår på landet: Viden, Visioner og Virkemidler
-
22.03.2017
CLF mister sin millionstøtte til forskning
Erhvervsminister Brian Mikkelsen har meddelt centret, at i tråd med regeringens strategi om mere konkurrence om udførelsen af offentlige opgaver, vil man konkurrenceudsætte Landdistriktspuljens midler til forskning
-
09.03.2017
Nye fortællinger og udviklingsmuligheder i Dansk Landbrug
Birgitte Lund Eberhardt fra Erhvervsakademi Lillebælt er tilknyttet CLF i et ph.d.-projekt
-
21.02.2017
Nyt projekt: Vi ser med LUP på sundheden
Projektet ønsker at undersøge, hvad der sker, når der i lokalsamfunds lokale udviklingsplaner (LUP’er) er taget et valg om at arbejde strategisk og målrettet med at styrke sundhed, trivsel og tryghed
-
08.02.2017
Marcia Ostrum, Washington State University, gæster CLF
Lektor Marcia Ostrum er tilknyttet Center for Sustaining Agriculture and Natural Resources, og hun holder et åbent seminar på CLF i forbindelse med besøget
-
01.02.2017
Forskningscenter på vej til at miste millonstøtte
Borgmestre ønsker et fortsat stærkt forskningsmiljø
-
01.02.2017
På vej mod nye fortællinger i landdistrikterne
Læs hele tiltrædelsesforelæsningen som professor og centerleder Egon Noe holdt den 20. januar 2017
-
21.12.2016
Egon Noe holder tiltrædelsesforelæsning 20. januar 2017
På vej mod nye fortællinger i landdistrikterne
-
08.12.2016
Egon Noe ny centerleder for CLF
Egon Noe er tiltrådt stillingen pr. 1. november, og ...
-
10.10.2016
Nyhedsbrev - oktober
Nyhedsbrevet fortæller om et projekt om fødevarestrategi i Sønderborg Kommune - der ansættes ny centerleder for CLF pr. 1. november - og så er der netop udgivet 2 nye rapporter ....
-
10.10.2016
Når unge uddannelsessøgende flytter mod vest
er titlen på en netop udgivet rapport fra CLF ...
-
23.09.2016
Ny rapport: Småskala fødevareerhverv i landdistrikterne
-
09.06.2016
Nyhedsbrev - juni
Nyhedsbrevet omhandler bl.a.: nyt idekatalog til alternative transportformer i landdistrikterne - fortsat debat om skolelukninger på landet - ny bog om virtuel ledelse og arbejdsmiljø - ny international handbook of rural studies
-
07.06.2016
Gratis seminar om SMART transport 14. juni 2016
Landdistriktsudvikling og nye transportinitiativer, læs mere om seminaret
-
18.05.2016
Vækst forudsætter ledernes empati og passion
Artiklen ‘Passion and compassion represent dualities for growth’ har opnået 'the 2016 Emerald Literati Network Awards for Excellence's' anerkendelse for 'Highly Commended Paper’ i tidsskriftet International Journal of Organizational Analysis 2015 Vol 23, 1
-
07.04.2016
Nyhedsbrev - april
I nyhedsbrevet præsenteres bl.a. 3 nye rapporter om hhv. "skolelukninger på landet", "bioøkonomiens betydning for landdistrikterne" og "effekter af udvidet biogasproduktion". CLF søger centerleder - og så er der igen tilbud om et gratis seminar, kursus, en temadag og et åbent forskningsseminar.
-
05.04.2016
Skolelukninger på landet
En undersøgelse af skolelukningsforløbet i Tønder Kommune 2010-11 samt lukningernes konsekvenser for de berørte lokalsamfund
-
10.03.2016
Forskningsseminar 12. april
Rethinking Rural Entrepreneurship
-
03.03.2016
Nyhedsbrev - marts 2016
Nyhedsbrevet præsenterer bl.a. 3 nye rapporter om hhv. festivaler, fritidsklynger og SMART transport på landet
-
03.03.2016
Festivalkursus
Kursus om festivaler og begivenheder i landdistrikterne 11. maj 2016 på SDU i Esbjerg
-
03.03.2016
Ny rapport: SMART Transport på landet
En undersøgelse af nye transportinitiativer, der forbinder land og by og lokalsamfund i landdistrikterne. Læs mere ...
-
16.09.2015
International COST Action TobeWELL Training School
'Sensorium, Wellbeing and Ecosystem Services' afholdes på SDU i Esbjerg fra den 16. til den 18. september
-
19.06.2015
Seminar om landdistriktsudvikling 10. september
-
12.06.2015
Indvandrere kan skabe job i yderområder
-
03.06.2015
Tre hovedudfordringer som spænder ben for udviklingen i udkanten
-
21.05.2015
Ny drejebog for lokale udviklingsplaner
-
30.04.2015
Seminar om landdistriktsudvikling og nye madbårne initativer
-
29.04.2015
Positive forventninger til landsbypedeller
-
23.04.2015
Ph.d.-forsvar 8. maj - Malene Brandt Winther
-
23.04.2015
Læs nyt idekatalog om land og by og mad
-
07.04.2015
Vandkantsdanmark vinder frem
Ordet Vandkantsdanmark har overhalet den rådne banan, når medierne skal sætte mærkat på landdistrikterne
-
19.03.2015
Mad og land og by
-
10.11.2014
Landby Erhvervspartnerskaber
-
10.11.2014
68 landsbyer 5 år efter
-
28.08.2014
Kursus i småskalaturisme i Slagelse 25/8
-
11.08.2014
Kursus om Land-by erhvervspartnerskaber 23/10 i Kolding
-
20.06.2014
Borgernes holdning til landdistrikternes image og udvikling
-
10.06.2014
Kursus i småskalaturisme 25/8 i Slagelse og 11/9 i Skjern
-
20.03.2014
Kursus i småskalaturisme i landdistrikter 5. maj på SDU i Kolding
-
24.01.2014
Ny rapport: Avanceret teknologi i friluftslivet
-
24.01.2014
Kan landsbypedeller modvirke, at de lokale ildsjæle brænder ud?
-
02.05.2013
Kursus om kommunale landdistriktspolitikker
-
21.03.2013
Mellem følelser og fornuft
Til- og fraflyttere i Lemvig kommune, med fokus på de unge fraflyttere
-
21.03.2013
Martin Lindhardt ansat som adjunkt
-
20.09.2012
Centerleder i vækstteam for turisme og oplevelsesøkonomi
-
31.08.2012
Seminar: Udkantsdanmark set fra udkanten
Hvordan bevarer vi bedst den fysiske kulturarv i Danmarks yderområder?
-
10.08.2012
Avanceret teknologi i friluftslivet
-
10.08.2012
Hvordan spiller kirke- og foreningsliv sammen i danske landsogne?
-
10.08.2012
CLF Nyhedsbrev nr. 42 - august 2012
-
23.04.2012
LEADER-metoden får lokale ideer til at blive virkelighed
En ny undersøgelse fra Center for Landdistriktsforskning påpeger vigtigheden af den lokale medbestemmelse og styring, når der postes penge i lokale udviklingsprojekter i de danske landdistrikter.
-
23.04.2012
Livskvaliteten i danske landdistrikter 1990-2008
En land-by sammenligning
-
02.01.2012
Nye medlemmer af Centerbestyrelsen
-
09.11.2011
Tiltrædelse professor mso Anne-Mette Hjalager
-
20.09.2011
Ph.d.-forsvar Tove Brink den 27. september kl. 13
Tirsdag den 27. september kl. 13 på SDU, Esbjerg, forsvarer Tove Brink sin ph.d.afhandling "Essays on Innovation and Growth in Food Networks - An Organisational Approach"
-
07.09.2011
Seminar: Udvikling af turismen på landet
Bondegårdsferie som en del af oplevelsesøkonomien
-
01.09.2011
Ny Centerleder
Mere forskningsfokus på landdistrikter og udkantsområder
-
03.05.2011
Biblioteksservice på landet
-
03.05.2011
Det, der betyder noget for livet på landet ...
-
15.03.2011
Ny rapport om landboturisme og innovation
-
15.12.2010
Ph.d.-forsvar Jens Fyhn Lykke Sørensen. SDU Esbjerg, mandag 20. december kl. 13
Mandag 20. december forsvarer videnskabelig assistent Jens Fyhn Lykke Sørensen, CLF, sin ph.d.-afhandling ”Essays on Rural Development - Evidence from Contemporary Denmark”.
-
21.09.2010
Uddannelsesdreven innovation og værditilvækst
Udvikling af model for uddannelsesdreven innovation som et aktiv for lokalområder og i kommunale og regionale erhvervsstrategier.
-
15.06.2010
Mediestorm i yderområder
Skulle den seneste tids medie- og politikerfokus på landdistrikter og yderområder være undgået nogens opmærksomhed, følger her et lille udvalg af links til såvel elektroniske som trykte medier med artikler og udsendelser.
-
31.05.2010
Positive evalueringer af CLF
Fra november 2009 til marts 2010 har CLF været genstand for både en intern SDU-evaluering og en ekstern bestilt af Indenrigs- og Sundhedsministeriet og Fødevareministeriet.
-
28.05.2010
Hvad karakteriserer virksomheder, der deltager i fødevarenetværk? Rapport af Tove Brink
Denne rapport illustrerer, hvorledes innovation og vækst afspejler sig i fødevarenetværk. Dette gøres ved at afdække, hvad der karakteriserer de virksomheder, der deltager i sådanne netværk.
-
21.05.2010
Mark Shucksmith seminar on 12 May
Mark Shucksmith is professor of planning and director of Research and Consultancy at the University of Newcastle and one of the world’s leading rural sociologists.
-
21.05.2010
Yderområder, landdistrikter, politikere og medier
Skulle den seneste tids medie- og politikerfokus på landdistrikter og yderområder være undgået nogens opmærksomhed, følger her et lille udvalg af links til såvel elektroniske som trykte medier med artikler og udsendelser, som er aktuelle netop i disse dage.
-
21.05.2010
Ph.d.-forsvar 12. maj: Annette Aagaard Thuesen
Partnership Organising of Rural and Coastal Development in Denmark.
-
06.05.2010
Seminar med lektor Christian Borch, CBS – 21. maj
Om sociologen Gabriel Tarde (1843-1904), som har vist sig særdeles relevant for landdistriktsforskningen, idet han som den eneste af datidens tænkere inddrog forskellen mellem det landlige og det bymæssige i sine samfundsteorier.
-
27.04.2010
Ny CLF-rapport: Analyse af ledighedsudviklingen i udkantskommunerne
Rapporten indgår i CLF’s resultatkontrakt med Indenrigs- og Sundhedsministeriet og er udarbejdet af lektor Peter Sandholt Jensen, CLF.
-
23.03.2010
Nyhedsbrev 34: Så fik "barnet" navn...
-
15.01.2010
Tiltrædelse professor Gunnar Lind Haase Svendsen
-
15.01.2010
IFUL ophører - og fortsætter som CLF!
-
15.01.2010
Nyhedsbrev 33 - 22. december 2009
-
16.11.2009
Malene Brandt Winther - ph.d.-projekt "Demokratiets grænser"
Har landdistrikterne politisk indflydelse i de nye storkommuner? Hvordan sikrer storkommunerne, at det politiske ansvar strækker sig helt ud til kommunegrænsen?
-
12.11.2009
Nyhedsbrev nr. 32 - 28. oktober 2009
-
05.05.2009
Danish Local Action Groups 2008
-
17.04.2009
Dobbeltbosætning - en vej til udvikling?
Dobbeltbosætning/sekundære boliger i landdistrikter som et muligt udviklingsspor for kommuner i tilbagegang.
-
06.03.2009
Foreningslivet i Danmark: Under udvikling eller afvikling?
-
05.02.2009
Seminar 230209_GB
-
04.02.2009
Seminaret om det ny landdistriktsparadigme - PowerPoints
-
30.01.2009
Ny rapport om de nye kommuners landdistriktspolitik
Som led i IFULs resultatkontrakt med Velfærdsministeriet har instituttet undersøgt status for de nye kommuners landdistriktspolitik. Rapportens resultater, der baserer sig på et elektronisk spørgeskema, vil indgå i Velfærdsministeriets bidrag til regeringens Landdistriktsredegørelse 2009.
-
27.11.2008
Ny IFUL Report: Lokale aktionsgrupper 2008
Hermed udgives en af de første europæiske rapporter om de foreløbige erfaringer med etablering af Lokale AktionsGrupper (LAG’er) under EU’s landdistrikts- og fiskeriudviklingsprogram 2007-2013.
-
16.10.2008
Ny rapport: Lokale vækststrategier og byfornyelse
-
22.09.2008
Udgivelse af Ph.d.-afhandling: "Informal Meeting Places, Interaction and Learning"
-
22.09.2008
Ny rapport: 68 landsbyer med stigende befolkning.
-
16.04.2008
IFUL Newsletter April 2008
-
26.02.2008
Esbjerg Kulturhovedstad 2017?
Rapport om forudsætninger og perspektiver for Esbjerg
-
25.02.2008
IFUL med i stort muslingeprojekt
Det Strategiske Forskningsråd har bevilget over 12 mio. kr. til et projekt som skal udvikle muslingeproduktion og -afsætning i Danmark.
-
25.02.2008
Tove Brink. Ny PhD-stipendiat
Tove Brink forsker i innovation og læring
-
10.10.2007
Hvorfor klarer nogle udkantssamfund sig bedre end andre? - ny rapport
-
26.09.2007
Bestil Landvindinger via nettet
-
11.09.2007
Gæsteforsker på besøg hos IFUL
Dr. Maiti er fra Indien og uddannet sociolog
-
11.09.2007
Gæsteforelæsning ved Dr. Maiti fra Indien
A Risk Assessment Study
-
21.08.2007
Invitation til Flemming Justs 25 års jubilæum
Professor Jesper Strandskov vil indlede med forelæsningen " Globaliseringens betydning for dansk erhvervsliv"
-
15.08.2007
Konference om netværksdannelse ...
inden for småskala fødevareproduktion i Nordeuropa
-
06.08.2007
Adjunkt søges til IFUL
Adjunkt skal bl.a. bidrage til en yderligere styrkelse af IFUL's internationale profil
-
06.08.2007
Ph.d.-stipendium vedr. kommunalreform og landdistriktspolitik
Organisering af landdistriktspolitik og udvikling af bl.a. velfærdsservice og levevilkår
-
31.07.2007
Ph.d.-stipendium omkring læring og innovation - opslået
-
05.05.2007
TV indslag om opstart af Lokale Aktionsgrupper
-
01.01.0001
Livskvalitet i yderområder og landdistrikter
Urbaniseringen og de demografiske udviklingskonsekvenser rammer i særlig grad yderområderne og landdistrikter