Vores planet og vores natur
Her finder du vores aktiviteter indenfor emnet planeten og naturen. Du kan bl.a. komme til liveforedrag om Sci-Fi og science med Jakob Stegelmann og få en liverundvisning i et af vores laboratorier.
-
Foredrag - live, 24. april kl. 15.00
Stegelmann, Sci-Fi-film og science
Vi er vilde med Science Fiction. Og Star Wars! Filmene giver anledning til mange sjove, men også relevante spørgsmål. Ikke mindst spørgsmålet om, hvorvidt de mange naturvidenskabelige emner, som filmen indeholder, kan lade sig gøre i virkeligheden.
-
Samtale – live, 24. april kl. 10.00
En samtale om klima og klimaforskning
Oplev en samtale mellem to aktuelle klimaforskere - professor Carsten Rahbek og professor Marianne Holmer.
-
Foredrag - live, 24. april kl. 13.00
Studerende klar til at sende satellitter ud i rummet
I fremtiden skal studerende på bl.a. Syddansk Universitet være med til at udvikle, opsende og kommunikere med små satellitter, der består af moduler på 10x10x10 centimeter.
-
Debat - live, 23. april kl. 10.00
Kan man bruge marsvineforskning til noget?
I løbet af de seneste par år har Fjord&Bælt oplevet en stigende kritik vedr. deres dyrehold, forskning og formidling. Et kernepunkt i kritikken har været: Hvad kan marsvineforskning bruges til? Og kunne man ikke få meget mere relevante data ved at studere dyrene i den fri natur? Denne dag får vi diskuteret marsvineforskningen grundigt igennem, både med dem, som kommer med kritikken, og dem, som står for forskningen og forvaltningen af marsvinene. Der er særlig fokus på de aktiviteter, som berører Fjord&Bælts dyrehold.
-
Video
To små kemiforsøg fra SDU's scienceshow
Kemi er sjovest i laboratoriet, det synes Krista også. Oplev kemistuderende Krista Urup vise to af Scienceshowets forsøg frem i SDU’s studenterlaboratorium. Vi lover, at du bliver lidt klogere på kemi, når du har set filmene, og så kan vi jo altid godt li’ at se ild og høre nogen gode eksplosioner i Scienceshowet, så det bliver du heller ikke snydt for.
-
Video
Kvante Karina
Tre professorer fra Syddansk Universitet står bag youtube-videoerne med Kvante-Karina til undervisningsbrug. Hun fortæller om atomer og kvantefysik. Projekt Kvantebanditter handler om formidling af fysik til børn.
-
Rundvisning – live, 24. april kl. 10.45
Rundvisning i Ullas kemi-laboratorium
Kom med ind i et af de mange laboratorier på SDU. Vi besøger kemiker Ulla Gro og det laboratorium, hvor hun til dagligt arbejder med hendes forskning.
-
Foredrag d. 24. april kl. 10.00
Live overvågning af vandforurening
Vandmikrobiologisk forurening er en effektiv indikator for uhensigtsmæssig vandhåndtering og -behandling. Udviklingen af lab-on-a-chip sensorer til kontinuerlig måling af patogener i overfladisk grundvand kan have stor indflydelse på offentlighedens bevidsthed og også medføre økonomiske fordele for landmænd og industri, hvor vandrenhed er afgørende for kvalitetsprocesser.
-
Video
Food from the Ocean
Julia Bronnmann is interested in considering ocean food security in the context of the world economy and tie this into local case studies. The focus is a sustainable and regional production to manage the resource fish effectively and carefully and to provide solution-oriented transdisciplinary research that can be translated into policy-relevant advice.