-
13.11.2024
Ny database om danskernes bevægelsesvaner
Resultaterne fra Danmark i Bevægelse er nu tilgængelige i en ny database, hvor du kan finde oplysninger om unge og voksnes bevægelsesvaner opdelt på kommuner.
-
07.11.2024
Podcast: Sådan forbinder du viden og hverdagen i fodboldverdenen
Hvordan får man forskellige former for viden til at spille sammen? Hvordan bygger man bro mellem viden og praksis? Og hvad vil det egentlig sige at "implementere" viden? I en ny podcast fra GameChanger kan du høre forskningsleder i Active Living, Thomas Skovgaard, diskutere netop disse spørgsmål.
-
07.11.2024
10 år med idræt og bevægelse for børn og unge
I år fejrer Forsknings- og Implementeringscenter for Idræt, Bevægelse og Læring (FIIBL) sit 10-års jubilæum, og den store milepæl markerede vi med et festligt arrangement den 5. november sammen med kollegaer og samarbejdspartnere.
-
25.10.2024
Ny undersøgelse af faciliteter og idrætten i Grønland skal hjælpe kommunerne med at lave facilitetsstrategier
Idrættens Analyseinstitut skal sammen me CISC undersøge, hvordan Grønland kan udvikle faciliteter, der kan aktivere flere i et land, hvor kommunerne er små, og mange har et tæt forhold til naturen.
-
23.09.2024
Folk på landet cykler mindre end byboer
Uden for de største byer cykler folk ikke nær så tit til job eller uddannelse, som man gør i byerne, selv når afstanden er den samme, viser en analyse fra ’Danmark i Bevægelse’. Barrierer for cykling er bl.a. utryghed på vejene og svedig ankomst.
-
16.09.2024
Fritidsvenner skal få flere sårbare børn med i fritidsfællesskaberne
Nu starter et forskningsprojekt, hvor forskere fra Syddansk Universitet skal samarbejde med Odense Kommune og to skoler om at skabe et stærkere forhold mellem skole og fritidsliv.
-
12.09.2024
Ny forskning understreger vigtigheden af tilgængelige legepladser for børns sundhed og udvikling
En ny artikel fra forskere ved World Playground Research Institute fremhæver legepladsers afgørende rolle i at støtte børns sundhed og udvikling og opfordrer til handling for at skabe flere tilgængelige legeområder.
-
09.08.2024
Fra pedel til vært: Ansatte i idrætsanlæg kan få flere til at bruge faciliteterne
Personalet i idrætsanlæg kender brugerne og deres behov, og de kan spille en nøglerolle i forhold til at skabe bedre benyttelse af faciliteterne og nå bredere brugergrupper, viser en ny undersøgelse fra CISC.
-
03.07.2024
Nyt forskningsprojekt sætter fitness og styrketræning på skoleskemaet for udskolingselever
Forsknings- og Implementeringscenter for Idræt, Bevægelse og Læring, Dansk Skoleidræt og Københavns Professionshøjskole er gået sammen om udvikle en national platform for fitness- og styrketræning til udskolingselever i Danmark.
-
14.06.2024
Nyt MOV:E magasin fra FIIBL udforsker idrættens værdier og kvaliteter
MOV:E 15 byder på fem spændende bidrag, der hver især udforsker, hvordan idræt og bevægelse kan tilrettelægges og anvendes til at fremme børn og unges personlige og alsidige udvikling, dannelse, fællesskaber og trivsel. Artiklerne kommer fra forskellige kontekster, men fælles for dem alle er, at de deler perspektiver på fremtidens idræt og bevægelse.
-
13.06.2024
Overlap mellem idrætsvaner kan bane vej for nye samarbejder
Går du til gymnastik, kan du nok også lide dans. Ror du kajak, er du nok også til ski. Ny analyse fra ’Danmark i Bevægelse’ viser, at motionsvaner overlapper. Det kan åbne for nye, brede idrætstilbud.
-
28.05.2024
Livets overgange har stor betydning for nye bevægelsesvaner
I overgange mellem livsfaser, f.eks. ved skolestart, når man får job, stifter familie eller går på pension, lægger vi vores rutiner om for at være fysisk aktive. Netop i overgange er der særligt gode muligheder for at ændre vaner, viser ny undersøgelse fra ’Danmark i Bevægelse’.
-
27.05.2024
Bevægelsesmålere giver ny indsigt i fysisk aktivitet
903 personer har haft bevægelsesmålere på i en uge for at bidrage med viden om, hvornår og hvordan de var aktive. Undersøgelsen fra 'Danmark i Bevægelse' bekræfter billedet af, at bevægelse med moderat til hård intensitet kun fylder lidt i nogle danskeres hverdag.
-
08.05.2024
Gigtramte er mere aktive i vand end andre
Svømning og træning i varmtvandsbassin er markant mere udbredt hos personer med gigtsygdomme, osteoporose eller fibromyalgi end blandt andre. Det viser en analyse, som ’Danmark i Bevægelse’ har udført for Gigtforeningen.
-
24.04.2024
Skoleidræt kan afgøre, hvor aktiv du er resten af livet
Dårlige oplevelser med idræt i skolen forfølger os resten af livet, viser en ny undersøgelse fra ’Danmark i Bevægelse’. De, der fik dårlige oplevelser med fra idrætstimerne, er væsentligt mindre fysisk aktive end andre - også som voksne og ældre.
-
08.02.2024
En stor dag for CISC
Inspiration, indsigt og gode debatter om civilsamfundets vilkår, da Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund inviterede til 20-års jubilæumsseminar.
-
17.01.2024
CISC udgiver antologien ’Idrættens og civilsamfundets knaster’ og afholder 20-års jubilæumsseminar
Antologien udgives for at skabe øget debat med afsæt i den kritiske samfundsvidenskabelige forskning inden for idræt og civilsamfund.
-
28.11.2023
Ny forskning i bevægelse skal gøre danskerne mere aktive
Forskere fra Syddansk Universitet har modtaget støtte fra Nordea-fonden til at videreføre den nationale måling ’Danmark i Bevægelse’ og blive klogere på børn, unge og voksnes bevægelsesvaner. Målet er at skabe et mere fysisk aktivt Danmark.
-
25.10.2023
Syddansk Universitet og Vifo sætter foreningslivet under lup i stort forskningsprojekt
Syddansk Universitets Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund (CISC) og Videncenter for Folkeoplysning (Vifo) skal over de næste tre år undersøge, hvad foreninger betyder for demokratiet, velfærdssamfundet og danskernes livskvalitet.
-
24.10.2023
Seminar om børn, unge og fysisk aktivitet
Vær med d. 6. december 2023, hvor der ved et eftermiddagsseminar sættes fokus på, hvordan endnu flere børn og unge får mulighed for en fysisk aktiv hverdag.
-
18.10.2023
Ny FIIBL rapport undersøger, hvordan værtskabet af Skole OL finalen skaber værdi i Billund Kommune
I et forskningssamarbejde mellem Skole OL, Billund Kommune og FIIBL, er der udarbejdet en rapport, der dykker ned i en af Danmarks største idrætsbegivenheder for børn.
-
13.09.2023
Nyt MOV:E magasin fra FIIBL
I den 14. udgave af MOV:E magasinet sætter FIIBL sammen med en række forfattere fokus på idræt og bevægelse for børn og unge med særlige behov.
-
05.07.2023
Ny professor skal styrke indsigten i implementeringspraksis og -teori
Thomas Skovgaard, cand. scient. ph.d., er udnævnt til professor i implementeringsforskning med særligt fokus på børn, unge og fysisk aktivitet.
-
06.06.2023
UC SYD, UCL og SDU forlænger FIIBL frem til 2027
UC SYD, UCL og SDU har med FIIBL opbygget et stærkt center med fokus på at udvikle og formidle ny praksisnær viden i tæt samspil med og til gavn for uddannelser, forskning og det omgivende samfund. Den ambition får nu fornyet energi med yderligere fire år til FIIBL.
-
16.05.2023
Det lokale engagement er størst i de mindste lokalområder
Ny forskning fra Syddansk Universitet viser, at borgernes lyst til deltagelse i aktiviteter og opgaver i lokalsamfundet afhænger af, hvor stort lokalsamfundet er. Jo mindre lokalsamfund, jo større deltagelse.
-
08.05.2023
Hvordan får vi flere danskere til at vælge cyklen fremfor bilen?
Vi elsker fortællingen om Danmark som en af verdens førende cykelnationer. Men i virkeligheden har flere og flere danskere droppet cyklen til fordel for bilen de senest 10 år. Hvordan får man danskerne tilbage på cyklen? Nyt digitalt Danmarkskort skal vise vej til mere cykling.
-
22.03.2023
Hovedet, Kroppen, Klubben antænder udskolingselevers frivillighedsgnist gennem ansvar og positive oplevelser
FIIBL har netop færdiggjort en evalueringsrapport for DBU, hvor det bl.a. fremgår, at indsatsen Hovedet, Kroppen, Klubben bidrager til at igangsætte udskolingselevers overvejelser vedrørende frivilligt arbejde og samtidig øger elevernes tro på egne evner ved at gøre noget godt for andre.
-
16.01.2023
Hvordan fremmer vi voksnes fysiske bevægelse?
En ny KORT FORTALT fra Danmark i Bevægelse giver anbefalinger til, hvordan man kan fremme fysisk bevægelse blandt voksne
-
14.12.2022
FIIBL udgiver magasin med fokus på bevægelse for 0-6-årige
Der er alle mulige gode grunde til at sætte fokus på bevægelse for 0-6-årige. Læs hvorfor i helt nyt magasin.
-
27.11.2022
Kom til Ph.d.-forsvar og hør om, hvordan tweens bruger legepladser
Fredag d. 2. december kl. 14.00 forsvarer Thea Toft Amholt sin Ph.d.-afhandling, der har titlen Motivating Playgrounds. Ph.d.-forsvaret foregår på KOMPAN, C. F. Tietgens Boulevard 32C, Odense.
-
09.11.2022
Sådan skaber vi et Danmark i Bevægelse
Nu fremlægger forskere fra Syddansk Universitet en række anbefalinger til, hvordan vi bedst skaber et Danmark i bevægelse.
-
31.10.2022
FIIBL udgiver rapport med unik viden om idrætsefterskoler
I foråret 2022 deltog 5775 elever i Idrætsefterskoleundersøgelsen 2022. FIIBL er nu klar med den samlede rapport, der giver et unikt indblik i idrætsefterskoler.
-
28.10.2022
Danmark helt i top
I disse dage lancerer det globale Active Healthy Kids netværk den fjerde sammenligning af i alt ti indikatorer om børn og unges fysiske aktivitet. Danmark ligger i toppen, når det gælder organiseret idræt og aktiv transport – men vi kan stadig lærer noget af andre lande
-
13.09.2022
Nyt fra Danmark i Bevægelse
Et spændende efterår står for døren. I dette indlæg fortæller vi lidt om, hvad der kommer til at ske i efteråret, hvor Danmark i Bevægelse fortsætter den omfattende formidling – bl.a. med en landsdækkende konference i november.
-
26.08.2022
Teknologidrevne udstyrsskabe i byrummet
Nyt forstudie ser nærmere på brugen af teknologidrevne udstyrsskabe i byrummet.
-
15.08.2022
Nyt om idrætsefterskoler
Få en forsmag på de første resultater fra Idrætsefterskoleundersøgelsen 2022
-
24.05.2022
Stor ulighed i fysisk aktivitet blandt unge på tværs af ungdomsuddannelser
De unge på erhvervsuddannelser er de mindst bevægelsesaktive i fritiden – det gælder både i foreningsregi, i kommercielt regi og selvorganiseret. Samtidig angiver de unge på erhvervsuddannelserne i højere grad, at de ikke er interesseret i at være mere fysisk aktive.
-
20.05.2022
Nu begynder den største undersøgelse nogensinde af grønlandske bevægelsesvaner
7.500 borgere over hele Grønland modtager i disse dage et spørgeskema i e-Boks om deres bevægelsesvaner fra forskningsprojektet Grønland i Bevægelse.
-
16.11.2021
Seminar: Hvordan får vi flere børn og unge ud i naturen?
Kom til inspirationsseminar om projektet NatureMoves og få ny viden om børn og unges aktive udeliv. Seminaret er for dig, der arbejder med børn og unge i naturen eller bare gerne vil vide mere.
-
11.11.2021
Nyt forskningssamarbejde skal skabe legepladser der fremmer børns sundhed
Syddansk Universitet og den danske legepladsvirksomhed KOMPAN etablerer sammen 'World Playground Research Institute'. Ambitionen er at blive klogere på den betydning, som leg og gode udendørsmiljøer har for børns udvikling og fysiske aktivitet.
-
25.09.2021
Kom til afslutningsseminar med NatureMoves 12. oktober
Hør om og oplev resultaterne af NatureMoves-projektet om udvikling af nye rammer for børn og unges aktive udeliv på seminar i Bogense tirsdag den 12. oktober.
-
20.05.2020
Legepladser kan være nøglen til at øge børns fysiske aktivitetsniveau
Et nyt forskningsprojekt i samarbejde mellem Institut for Idræt og Biomekanik ved Syddansk Universitet og legeplads-virksomheden KOMPAN skal undersøge, hvordan legepladser kan bidrage i kampen mod dalende fysisk aktivitetsniveau blandt 9-12-årige.
-
19.05.2020
Danskernes bevægelsesadfærd er endnu mere skæv under corona-nedlukningen
Corona-nedlukningen af Danmark har resulteret i et markant fald i danskernes fysiske aktivitet. Særligt de unge, ældre, lavtuddannede og de som bor i landområder er blevet markant mindre aktive. Det viser en ny undersøgelse fra Institut for Idræt & Biomekanik, Syddansk Universitet.
-
05.03.2020
Nyt forskningsprojekt skal undersøge det unikke ved idrætsefterskoler
Hvorfor er idrætsefterskoler så populære? Og hvorfor oplever så mange unge, at tiden på en idrætsefterskole er noget helt unikt? Det skal et nyt projekt på Institut for Idræt og Biomekanik ved Syddansk Universitet (SDU) undersøge henover de næste tre år.
-
28.01.2020
Høns og havearbejde skal hjælpe ældre med demens
Hvordan kan plejecentres grønne udeområder designes, så de har en rehabiliterende effekt på ældre med demens? Det skal et nyt forskningsprojekt på Institut for Idræt og Biomekanik ved Syddansk Universitet (SDU) undersøge.
-
03.12.2019
SDU-forskere undersøger effekten af mobilfrie frikvarterer
Forskere fra Syddansk Universitet (SDU) indleder nu et forsøg, der for første gang skal afdække, om mobilfrie frikvarterer øger børn og unges fysiske aktivitetsniveau.
-
26.11.2019
Ny rapport sætter fokus på fysisk aktivitet i skolen
Forskere ved Institut for Idræt og Biomekanik på SDU har undersøgt effekten af skolebaseret fysisk aktivitet. I deres rapport kommer de med konkrete anbefalinger til, hvordan skolebaserede indsatser med fordel kan udformes, når ambitionen er at øge børns fysiske aktivitetsniveau.
-
22.10.2019
Sådan indretter vi vores byer til fysisk aktivitet
Ny rapport fra Sundhedsstyrelsen giver konkrete eksempler på, hvordan byplanlægning kan inspirere borgerne til at være mere fysisk aktive i byen.
-
23.01.2019
Active Healthy Kids Danmark: Konference om Børn, Unge og Fysisk Aktivitet
På vegne af Active Healthy Kids Netværket inviterer Forsknings- og Innovationscenter for Idræt, Bevægelse og Læring til konference om Børn, Unge og Fysisk Aktivitet.
-
07.06.2018
THE CITY OF WELLBEING: Arkitektur og bymiljøer, der fremmer det gode liv
Symposiet er arrangeret af det internationale forskernetværk Active Cities Network (ACN) og det danske netværk Activity and health-promoting Physical Environments Network (APEN)
-
01.05.2018
Ny centerkoordinator i FIIBL
Lektor Søren Smedegaard er 1. maj tiltrådt som centerkoordinator ved Forsknings- og Innovationscenter for Idræt, Bevægelse og Læring.
-
06.10.2017
Flere nøgenmodeller i sporten
I de senere år har flere eliteidrætsudøvere poseret uden tøj på. Det kan have uønskede konsekvenser, påpeger forsker
-
03.10.2017
Konference: Trivsel og Bevægelse i Skolen - hvordan gik det?
Forskningsprojektet Trivsel og Bevægelse i Skolen har gennem de sidste tre år undersøgt, hvordan elevernes trivsel i skolen kan fremmes gennem bevægelse. Projektet tager udgangspunkt i skolens dagligdag – med fokus på indsatser og aktiviteter, der kan iværksættes på landets skoler. Visionen er at: Flere skal ha’ mere ud af bevægelse i skolen.
-
02.10.2017
Nyt center skal få flere børn ud i naturen
Danske børn er i naturunderskud. Derfor har Nordea-fonden støttet oprettelsen af Center for Børn og Natur med 18 millioner kr. Det ny center med SDU-deltagelse skal medvirke til at vende udviklingen og sikre, at flere børn kommer ud i naturen og får erfaringer og gode oplevelser, der kan danne baggrund for leg, læring, udvikling og trivsel.
-
04.08.2017
Ny ledelse af Forsknings- og Innovationscenter for Idræt, Bevægelse og Læring (FIIBL)
Centerleder, lektor Thomas Skovgaard fratræder den 7. august 2017 sin stilling ved Forsknings- og Innovationscenter for Idræt, Bevægelse og Læring (FIIBL) ved Institut for Idræt og Biomekanik Syddansk Universitet. Han afløses af professor Jens Troelsen som er forskningsleder for enheden Active Living, hvortil FIIBL har været tæt knyttet.
-
12.12.2016
Studerende hjælper børn til vægttab
Hele familien skal med, når overvægtige børn i et nyt forskningsprojekt lærer om sund livsstil.
-
12.12.2016
Studerende hjælper børn til vægttab
Hele familien skal med, når overvægtige børn i et nyt forskningsprojekt lærer om sund livsstil.
-
10.11.2016
Konference om børn og bevægelse i skolen - hvordan får vi sat Drøn på skolegården?
Kræftens Bekæmpelse, Realdania, Lokale og Anlægfonden og forskningsenheden Active Living i regi af Center for Interventionsforskning, Syddansk Universitet inviterer til konference om børn og bevægelse i skolen.
-
05.08.2016
Jens Troelsen professor i Active Living
Jens Troelsen er ansat som professor og forskningsleder for forskningsenheden Active Living, Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet.
-
27.06.2016
Tiltrædelsesseminar: Active Living Research, and beyond
D. 2. September afholdes seminar i forbindelse med Jens Troelsens tiltrædelse som professor.
-
27.06.2016
AKTIVITETS- OG SUNDHEDSFREMMENDE FYSISKE MILJØER - Handling på lokalt plan for bedre byplanlægning, fødevarer og sundhed
Konference om aktivitets- og sundhedsfremmende fysiske miljøer
-
04.03.2015
Seminar om risikofyldt leg
Forskningsenheden Active Living inviterer til seminar om risikofyldt leg
-
13.08.2014
Active Living sætter Drøn på skolegården
Active Living deltager i projektet ”Drøn på skolegården”.
-
12.06.2014
Oplæg ved Billie-Giles Corti
SDU -IoB får besøg af professor Billie-Giles Corti, der vil holde et oplæg om sin forskning i krydsfeltet mellem fysisk aktivitet, folkesundhed og forskningsdissemination.
-
10.06.2014
Charlotte Demant Klinker forsvarer sin ph.d.-afhandling
Ph.d. studerende Charlotte Demant Klinker, Cand. scient., har afsluttet sin ph.d.-afhandling:”Children’s context specific physical activity patterns – methodology and results”.