News
-
15.12.2023
19,9 mio. kroner fra Carlsbergfondet til SAMF
Hele ti forskere på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på SDU har netop modtaget forskningsbevillinger fra Carlsbergfondet.
-
16.11.2023
Nyt forskningscenter skal sikre, at vi lærer af tidligere katastrofer
Syddansk Universitet har etableret et nyt center, der skal sikre vedvarende læring fra katastrofer og hjælpe samfund, organisationer og individer med at blive modstandsdygtige.
-
28.09.2023
Vi bør gentænke vores tilgang til innovation
Samarbejde mellem offentlige og private organisationer og universiteter rummer et stort potentiale for at skabe innovation, der sikrer langsigtede løsninger og resiliente organisationer. Simon Sølvsten uddyber i sin kronik.
-
07.09.2023
Ny ekspertgruppe vil adressere truslen fra invasive arter i marine økosystemer
Invasive arter – det kan være både planter og dyr - er en alvorlig trussel mod biodiversiteten, har FN slået fast. Det får nu en gruppe SDU-forskere til at danne en ekspertgruppe.
-
31.05.2023
Overvågning fører til stress og mistrivsel blandt danske fiskere
Kameraovervågning på skibe påvirker arbejdsmiljøet negativt blandt danske jomfruhummerfiskere. Det konkluderer et nyt studie.
-
21.04.2023
Hvilken slags laksefiskerioplevelse ønsker du?
I et nyt projekt vil forskere undersøge, hvilke regler og hvilken fiskerioplevelse trolling-fiskere foretrækker i Østersøen, og hvordan fiskerne vurderer de nuværende regler.
-
01.03.2023
10 millioner til nyt elitecenter med solen i centrum
Et nyt eliteforskningscenter under SDU Climate Cluster har en holistisk tilgang til solenergi. Centret vil ikke blot designe, bygge og udvikle papirstynde, bøjelige solcellepaneler, som kan sættes op på alverdens ting, men også kigge på, hvordan de implementeres i samfundet og hvordan forbrugerne bedre tager imod de nye løsninger.
-
23.02.2023
Naturen kan hjælpe os, når vi rammes af ekstremt vejr
Oversvømmelser, hedebølger, storme og tørker bliver mere almindelige i takt med, at temperaturerne stiger, så vi er nødt til at finde nye måder at beskytte vores byer og samfund på. Naturen selv byder på mange løsninger, og det skal vi lære at udnytte bedre, mener forskerne bag nyt elitecenter for klimaforskning på SDU.
-
16.07.2022
Bæredygtige byer og samfund
Hvad skal der til, for at de europæiske byer får bæredygtige fødevaresystemer? Det er det, som det fireårige FUSILLI-projekt forsøger at finde ud af.
-
06.07.2022
Kogebog af Danielle Wilde modtager en særlig jurypris
-
27.06.2022
Substitutionspræferencer for fisk i Senegal
Nyt studie fra Senegal omhandlende substitutionsviljen i senegalesiske forbrugeres præferencer for fisk og skaldyr viser, at forbrugere foretrækker mangfoldighed af arter på deres tallerkner.
-
13.06.2022
SAMF-forsker i spidsen for ny Danida-indsats
Et nyt forskningsprojekt skal bane vejen for mere bæredygtighed og gode arbejdsforhold i læderindustrien i Bangladesh. Projektet er et led i Udenrigsministeriets udviklingssamarbejde Danida og bliver ledet af lektor Dewan Ahsan.
-
22.04.2022
Simon Sølvsten har fået tildelt sin ph.d.-grad
Fredag den 22. april 2022 forsvarede Simon Sølvsten sin ph.d.-afhandling.
-
10.04.2022
Ny artikel: Do insurers adjust prices for the adoption of loss prevention?
Ny ph.d.-afhandling afdækker, hvordan prisen på tingsskadeforsikringer påvirkes af brugen af skadeforebyggelsesteknologi
-
08.04.2022
Ny artikel: Loss prevention technologies' effect on property damage cost and financial savings
Ny ph.d.-afhandling afdækker, hvilken betydning de hyppigst anvendte skadeforebyggelsesteknologier har på omkostningerne fra tingskader
-
06.04.2022
Danielle Wilde om sit arbejde i FUSILLI-projektet: "At arbejde med fødevaresystemet er for mig en no-brainer"
Hvad skal der til for at få europæiske byer til at have bæredygtige fødevaresystemer? Det prøver det fireårige FUSILLI-projekt at forstå. Sammen med 11 andre byer i Europa, er Kolding en del af dette bæredygtighedsprojekt, som gør de udvalgte byer til levende fødevarelaboratorier.
-
30.03.2022
Food System Change på FoodLab: Lav det! Smag på det!
Food System Change på FoodLab: Lav det! Smag på det! En spændende forsknings-event med fokus på ændring af fødevaresystemet. Arrangementet er støttet af FoodReformers.
-
25.03.2022
Bæredygtig udvikling i Cambodia
GREENCAP er et projekt der forbedrer grøn kapacitet på videregående uddannelser for at fremme bæredygtig udvikling i Cambodia.
-
25.03.2022
FoodLab lancering i Kolding
Den 26 og 27 November, lancerede SDU et FoodLab i Kolding.
-
06.01.2022
Ny forsker til SDU Esbjerg
Danielle Wilde er ny forsker på SDU
-
16.11.2021
Energy Island in Denmark: Is it beneficial to the society?
Join our conference on energy islands
-
15.11.2021
Eva Roth fejrer 40 år på SDU
Eva Roth fejrer mandag den 15. november 2021 sit 4o års jubilæum på Syddansk Universitet
-
29.10.2021
296 Forskere i opråb: Verdenshandelsorganisationen skal forbyde skadelige tilskud til fiskeri
-
13.10.2021
Calling All Crabby People: Crab workshop
Workshop invitation: Join the crab workshop on global ecological and economic connections in Arctic and sub-Arctic crab markets
-
11.10.2021
Some people are willing to pay more for sustainable seafood
New research shows that certified sustainable farmed fish sell for slightly higher prices, suggesting that some consumers are willing to pay more for a meal that’s gentler on the environment.
-
05.10.2021
Danmark kan blive førende inden for en bæredygtig skibsindustri
Danmark er et af de nordeuropæiske lande med den største kapacitet og ekspertise inden for bæredygtig ophugning og genanvendelse af skibe. Det giver gode forudsætninger for at blive førende på området, viser et nyt studie, der har undersøgt mulighederne for at skabe en cirkulær økonomi i skibsindustrien.
-
23.08.2021
Welcome, Katharina Herwig
Katharina Herwig has joined the MERE group as a Research Assistant
-
10.08.2021
Havets fremtid er på spil: Nyt studie viser store barrierer for bæredygtige havmiljøer
Et team af internationale topforskere identificerer i et nyt studie en række barrierer, vi skal bryde, hvis vi skal sikre havets fremtid.
-
07.06.2021
Online seminar: Social Media Campaigns, Lobbying and Legislation
Byeong-Hak Choe from University of Wyoming will present his research on Social Media Campaigns, Lobbying and Legislation: Evidence from climatechange / globalwarming and Energy Lobbies
-
04.06.2021
Vend havplanen på hovedet
Vend havplanen på hovedet, skriver Brooks Kaiser og Eva Roth sammen med 16 andre forskere i et debatindlæg på Altinget.dk. I en ekspertudtalelse peger de på en række handlemuligheder, der kan bidrage til at forbedre havets natur og miljøtilstand.
-
22.05.2021
Stakeholder Engagement in the Diversification of Arctic Blue Economy Communities
Brooks Kaiser, Chris Horbel, and Melina Kourantidou joined the Uarctic session “Stakeholder Engagement in the Diversification of Arctic Blue Economy Communities” on May 18th, 2021.
-
06.04.2021
Dansk forskning på verdenskortet: SDU i selskab med Ivy League universiteter i prestigefyldt netværk
Med et medlemskab af det prestigefyldte netværk Willis Research Network er Syddansk Universitet havnet i en fornem klub, der blandt andet huser amerikanske Ivy League Universiteter. Medlemskabet er kommet i stand på baggrund af hårdt arbejde fra Institut for Sociologi, Miljø- og Erhvervsøkonomi, men tildeles hele SDU.
-
25.02.2021
Beyond Wind: New Challenges to the Expansion of Renewables in Denmark
Expansion of renewable energy in Denmark: New study by Brooks Kaiser, Luis Boscán and Lars Ravn-Jonsen examines the challenges.
-
24.02.2021
The MERE Research Group contributes to several peer reviewed journals
The Management and Economics of Resources and Environment (MERE) Research Group has contributed to several peer reviewed journals in the field of fishery, environment, and risk management.
-
29.01.2021
New paper from Dewan
The paper is called: Perceived Risk and Risk Management Strategies in Pond Aquaculture: Marine Resource Economics
-
22.01.2021
Talentspor skal fremme eliteforskning: Her er de første deltagere
Det Samfundsvidenskabelige Fakultet søsætter et nyt initiativ for at støtte yngre ambitiøse forskere, der har potentialet til at yde markante bidrag til deres forskningsfelt.
-
01.01.0001
Food from the Ocean
Our world is facing major challenges regarding food security.