Skip to main content
Videnscenter for Psykotraumatologi

Videnscenter for Psykotraumatologi bidrager med viden og forskning i en ny kampagne fra Bryd Volden

Bryd Volden er aktuel med en ny kampagne om at bryde med vold i nære relationer. Nyt materiale er udarbejdet, som er målrettet personer udsat for vold, pårørende og sundhedsfaglige, der er kontakt med voldsudsatte.

I en kampagne fra Bryd Volden har Videncenter for Psykotraumatologi været medvirkende til udarbejdelsen af materialer, der kan bidrage til en dybere forståelse for forebyggelsen og håndteringen af vold i nære relationer samt hvordan man kan bryde med volden. Materialet består af korte film, digitale fortællinger og interviews. Alt er frit tilgængeligt på Bryd Voldens hjemmeside, som du kan finde her.

Vold i nære relationer kan være vanskeligt at italesætte, hvorfor kampagnen kan være et brugbart værktøj, der kan anvendes som en indgang til, hvordan man bl.a. kan tilgå samtalen om vold som pårørende eller sundhedsfaglig. Derudover består kampagnen af læringsmaterialer, som kan anvendes af såvel fagfolk som lægmænd. Kampagnen tager afsæt i forskning, viden og hverdagserfaringer, og herigennem har Dorte Christiansen og Sarah Bøgelund Dokkedal fra Videnscenter for Psykotraumatologi bidraget med viden og forskning på voldsområdet. Du kan se Dorte og Sarah i Bryd Voldens introfilm herunder.

 

Du kan læse mere om kampagnen her.

Du kan læse mere om Videnscenterets forskning indenfor voldsområdet her.

I 2023 afholdte Videnscenteret en konference om Vold i nære relationer, som du kan læse mere om her og finde oplæggene fra konferencen.

 


Filmen er produceret af Feldballe Film & TV

Med støtte fra Rådet For Offerfonden

Redaktionen afsluttet: 15.07.2024