Bliv en del af instituttet
-
Fokusområde
Kunstig Intelligens & Sundhed
Kunstig Intelligens & Sundhed er et bredt forskningstema på Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet med mere end 20 projekter på tværs af forskellige sektioner og centre.
Få indblik i vores indsats indenfor AI og sundhed -
Forskning på Det Tekniske Fakultet
Udforsk vores forskningsområder på tværs af instiutter på Det Tekniske Fakultet
Læs mere
Seneste nyheder
Robotteknologi
04.11.2024
SDU-forskere vil bruge robotteknologi og AI til behandling af kræft
Forskere fra bl.a. Syddansk Universitet arbejder på at bruge robotteknologi og kunstig intelligens til at diagnosticere og behandle en række kræftformer. Løsningen kan være klar allerede om få år.
SDU Vejle
25.10.2024
Vejle bliver universitetsby: SDU etablerer campus med fokus på IT- og STEM-uddannelser
Ambitionerne har været til stede siden 2021, og nu bliver de til virkelighed. Syddansk Universitet (SDU) kan nu annoncere en historisk beslutning om at etablere en ny campus i Vejle, dedikeret til IT- og STEM-uddannelser med støtte fra LEGO Koncernen og Vejle Kommune.
LSP
02.10.2024
Det bliver et af verdens største robotcentre. Nu er første spadestik taget
Byggeriet af SDU Center for Large Structure Production (LSP) er gået i gang på Lindø. Om et år står et unikt forskningscenter for kæmperobotter klar til at revolutionere alt fra skibsproduktionen til den grønne omstilling.
Forsker & iværksætter
09.09.2024
Ny dronevirksomhed lander i det fynske
Forsker Kristian Husum Laursen tager springet fra Syddansk Universitet til det fynske erhvervsliv med dronevirksomheden CODRONE.
Forskningsgennembrud
20.08.2024
Ny AI-teknologi kan afsløre selvmordstanker på sociale medier
Forskere fra Center for Industriel Software i Sønderborg kan forudsige selvmordstanker baseret på adfærd på sociale medier ved hjælp af kunstig intelligens. Det er håbet, at teknologien kan hjælpe med at redde liv.
Droner
19.08.2024
5G-teknologi kan hjælpe med at integrere droner i luftrummet
Hvis droneteknologien for alvor skal have luft under vingerne, kræver det, at dronerne integreres i luftrummet og kan flyve side om side med bemandet luftfart. I forskningsprojektet GENIUS har forskere fra SDU sammen med DTU, Klimadatastyrelsen og en lang række private virksomheder vist, hvordan 5G-netværk kan være en del af løsningen.
Pris
15.08.2024
Vinay Chakravarthi Gogineni modtager H.C. Ørstedselskabets Forskertalent-pris
I går blev Vinay Chakravarthi Gogineni, adjunkt ved Applied AI and Data Science (AID)-sektionen ved Mærsk Mc Kinney Møller Instituttet, hædret for sin forskning i ansvarlig kunstig intelligens med en prestigefyldt pris for unge forskere fra H.C. Ørsted Selskabet.
Konference
10.06.2024
SDU bliver vært for international konference om softwarearkitektur
Syddansk Universitet (SDU) har landet en stor international konference inden for softwarearkitektur, som vil finde sted i Odense næste år. Konferencen, der har temaet "Architecting for the Next Generation of Intelligent Systems", vil fokusere på softwareudvikling af fremtidens softwaresystemer.
Energi
03.06.2024
Ny sensorteknologi kan forudsige fejl på elnettet
Forskere fra Det Tekniske Fakultet på SDU og en række private partnere vil udvikle sensorer, der kan fastgøres uden på elkabler og opfange, hvis der er noget galt med kablerne, inden de fejler. Det kan give massive CO2-reduktioner og spare samfundet for rigtig mange penge.
BEVILLING
16.05.2024
Fremtidens robotteknologi: bedre brug af data fører til hurtigere automation
SDU står i spidsen for projektet FERA, som har modtaget over 14 millioner kroner fra Innovationsfonden. I samarbejde med en række partnere herunder Odense Robotics, Novo Nordisk og Universal Robots er det målet at forbedre automationsløsninger i industrien ved at bruge data mere strategisk.
LSP
01.05.2024
Nye kæmperobotter kan revolutionere dansk skibsproduktion
I forskningsprojektet LSP Ship Factory vil forskere fra SDU sammen med danske værfter og virksomheder automatisere dele af skibsproduktionen med robotter og AI. Projektet er støttet af Innovationsfonden og har et samlet budget på 47 millioner kroner.
Bløde robotter
24.04.2024
Forskere vil udvikle nyt supermateriale til robotter
I et nyt europæisk forskningsnetværk arbejder forskere fra bl.a. Syddansk Universitet på at udvikle bløde materialer til robotter, som kan ændre form og struktur ved hjælp af magnetisme. Det kan f.eks. bruges til robotfødder og gøre robotterne væsentligt bedre til at bevæge sig på forskellige underlag, ligesom det vil kunne forbedre gribere på industrirobotter.
Robotteknologi
08.04.2024
Robotsommerskole i Odense fortsætter med at bringe nogle af verdens største robottalenter til Danmark
Siden 2021 har International Elite Summer School in Robotics and Entrepreneurship i Odense hvert år samlet nogle af verdens bedste studerende inden for robotteknologi til et par ugers sommerskole på Syddansk Universitet. Takket være støtte fra Novo Nordisk Fonden er der nu økonomi til tre år mere.
Robotter
20.03.2024
Nu kan robotterne selv forudsige, hvornår de kræver vedligeholdelse
Emil Stubbe Kolvig-Raun skriver en erhvervs-ph.d. for Universal Robots på Det Tekniske Fakultet på SDU. Som en del af sin forskning har han udviklet en algoritme, der kan forudsige, hvornår en robot vil kræve vedligeholdelse og reparation. Det kan spare virksomheder for dyre uforudsete nedbrud i produktionen.
Robotteknologi
26.02.2024
Slangerobot vil kunne redde liv
Forskere på Syddansk Universitet arbejder på en slangerobot, der kan bevæge sig på ujævnt terræn og krybe igennem bittesmå passager. Robotten vil i fremtiden blandt andet kunne bruges til redningsaktioner efter jordskælv.
KRYPTOLOGI
16.02.2024
Fremtidens computere knækker nutidens koder
Kvantecomputere kommer til at skære sig igennem koderne til din netbank, NemID og mail som var det en varm kniv gennem blødt smør. Derfor er kryptologer fra hele verden i et kapløb med tiden. En af de skarpeste i verden på det felt, professor Lars Ramkilde Knudsen, arbejder for Center for Industriel Software (CIS) ved SDU i Sønderborg. Og han siger, at vi skal slå koldt vand i blodet; vi når det nok.
Robotter
02.01.2024
Forskningsnetværk vil undersøge robotter og berøring
Hvordan føles det at blive rørt eller selv røre en robot? Det behøver vi meget mere viden om, hvis robotterne for alvor skal rulles ud i f.eks. sundhedssystemet. Netop det vil et nyt forskningsnetværk undersøge.
20.12.2023
Agave-projektet er afsluttet
Agave Projekt - omfavner fremtiden inden for geomodellering
Meet the researcher
15.12.2023
Æresprofessor Cecilia Laschi: "I lang tid havde jeg en drøm om at blive delfintræner"
I november 2023 blev professor Cecilia Laschi æresdoktor på SDU for hendes banebrydende forskning inden for bio-inspirerede, bløde robotter. Vi fangede hende til en hurtig snak om, hvorfor hun overhovedet valgte at blive forsker, og hvad hun laver, når hun ikke, blandt andet, studerer blæksprutters kropsliggjorte intelligens.
Iværksætteri
01.12.2023
TEK-iværksættere bliver verdensmestre – igen
Mikkel Bytoft Rasmussen og Mads Lorentzen, der i 2022 dimitterede fra henholdsvis Software Engineering og robotteknologi på SDU, vil gøre det nemmere for døve og hørende at kommunikere med hinanden. I november vandt de universiteternes verdensmesterskab i iværksætteri for anden gang.
Indvielse
24.11.2023
Nu er den nye Mærsk 2-bygning officielt indviet
Torsdag blev den nye bygning, der skal huse dele af Mærsk Mc-Kinney Møller Instittutet, officielt indviet af rektor på SDU Jens Ringsmose og formand for Den A.P. Møllerske Støttefond Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla.
Kunstig intelligens
23.10.2023
Slut med trafikpropper? SDU-professor har udviklet AI-styret trafiksignal, der kan reducere CO2-udledning, støj og brændstofforbrug
I dag bliver trafiklys som regel indstillet til at skifte efter nogle faste tidsintervaller, men det kan gøres meget smartere med kunstig intelligens, der løbende kan forudsige trafikkens udvikling og tilpasse lysene derefter. Professor Sadok Ben Yahia fra Syddansk Universitet har udviklet et nyt system, der i en simuleret test giver bemærkelsesværdigt gode resultater.
Bogudgivelse
10.10.2023
Bogen The Ethics of Drone Design rammer hylderne
Dylan Cawthorne, der er droneforsker ved Syddansk Universitet, har netop udgivet bogen The Ethics of Drone Design: How Value Sensitive Design Can Create Better Technologies, hvor han diskuterer de etiske dilemmaer i forbindelse droneteknologiens ekstraordinære potentiale til at forandre den verden vi lever i – på godt og ondt.
22.09.2023
SDU-forskere skal udvikle robotter, der kan aflaste sygeplejersker
Der er akut mangel på sygeplejersker i flere dele af Europa, og det skal et nyt projekt med Syddansk Universitet i spidsen gøre noget ved. De i alt otte partnere har fået en bevilling på godt 12 millioner til at bygge og afprøve en række nye hospitalsrobotter. Robotterne skal overtage nogle af de trivielle opgaver, som sundhedsfaglige i dag udfører, så de i stedet kan bruge mere tid på pleje og behandling af patienter.
18.09.2023
Ny teknologi skal gøre produktion billigere og smartere
På Det Tekniske Fakultet på SDU foregår der et bredt samarbejde, der med hjælp fra moderne teknologier skal starte en mindre revolution indenfor produktionsbranchen.
17.08.2023
Center for Industriel Software på SDU er kommet flyvende fra start i Sønderborg
Det er under ni måneder siden, at SDU gik sammen med private og offentlige aktører om at oprette Center for Industriel Software, men centret er allerede en succeshistorie på flere parametre. De studerende strømmer til og nu står en stærk stab af forskere og undervisere også klar til at tage imod dem.
16.08.2023
Studie sår tvivl om effekten af lovgivning om skærmbrug
Kinas forsøg på at begrænse børn og unges forbrug af computerspil har tilsyneladende ikke haft den ønskede effekt. Det er resultatet af et studie, som SDU-professor Anders Drachen og hans kollegaer har publiceret i tidsskriftet Nature Human Behaviour. Hvis man vil have mindreårige til at bruge færre timer foran skærmen, er man nødt til at gå mere nuanceret til værks, siger professoren.
08.08.2023
Har du talt med din robot i dag? Et nyt AI-projekt vil lære mennesker og robotter at kommunikere gennem ord, bevægelser og andre intuitive signaler
SDU Robotics deltager i et nyt forskningsprojekt, der skal styrke kommunikationen mellem mennesker og robotter i produktionsvirksomheder. Mere specifikt skal robotten trænes til at forstå, hvordan vi har det under arbejdet, ligesom en menneskelig kollega ville.
28.04.2023
Kan kunst gøre robotter bedre?
Ingeniører arbejder ikke kun med matematiske udregninger, modeltegninger på ternet papir og tykke opslagsværker fulde af tabeller. De arbejder også med kunst, endda i stigende grad, og det gælder også på Det Tekniske Fakultet på Syddansk Universitet. Men hvorfor egentlig?
LSP-byggeri
18.04.2023
Vinderen af arkitektkonkurrencen om det nye LSP-byggeri er fundet
Det bliver arkitektfirmaet Christensen & Co, der skal tegne det nye danske robotcenter Center for Large Structure Production (LSP) på Lindø. Et projekt som A.P. Møller Fonden har bevilget 90 millioner kroner til.
10.04.2023
Følg med minut for minut: Danske studerende sender satellit i rummet
Der bliver skrevet dansk rumhistorie, når den første satellit i studentersatellit-programmet DISCO bliver sendt op i samarbejde mellem fire universiteter. Satellitten indeholder en mikrocomputer og skal bl.a. teste kunstig intelligens i rummet. Vær med til at sende den godt afsted tirsdag d. 11. april, når AU og SDU sender live.
Droner
24.03.2023
28 millioner kroner til stor forskningssatsning i droner og naturbevarelse
Vi befinder os midt i en biodiversitetskrise, og konsekvenserne kan blive uoverskuelige, hvis vi ikke gør noget ved det. Nu skal Syddansk Universitet stå i spidsen for det interdisciplinære forskningsnetværk WildDrone, der vil undersøge, hvordan autonome droner kan bruges til naturbevarelse.
Automatisering
20.03.2023
SDU-forskere får 13 millioner til at udvikle robot, der kan give medvind til den grønne omstilling
Et nyt forskningsprojekt på Center for Large Structure Production (LSP) på Syddansk Universitet har fået en bevilling på godt 13 millioner kroner til at udvikle en mobil robotsvejsekran. Sådan én kan nemlig blive nødvendig, hvis vi skal nå i mål med udbygningen af grøn energi fra havvindmøller.
Robotter
17.03.2023
Robotkonference i Odense tiltrak langt flere gæster end ventet
European Robotics Forum 2023 i Odense er netop overstået, og mere end 1.000 deltagere lagde vejen forbi Europas største robotkonference.
Støj
03.02.2023
Forskere finder sammenhæng mellem trafikstøj og tinnitus
SDU-forskere har fundet en sammenhæng mellem trafikstøj og risikoen for at få tinnitus. De peger på at årsagen muligvis kan findes i en ond cirkel bestående af stressreaktioner og forstyrret søvn.
01.02.2023
Emad Samuel Malki Ebeid skal stå i spidsen for SDU Digital and High-Frequency Electronics
SDU etablerer en ny afdeling med fokus på digital og højfrekvent elektronik. Emad Samuel Malki Ebeid, professor ved SDU, bliver sektionsleder.
Interview
26.01.2023
Database kan blive en potentiel gamechanger i robotverdenen
Hvis man kunne genbruge robotdata fra tidligere produktionsprocesser, ville det blive langt lettere at forbedre eksisterende eller skabe nye robotløsninger. Netop det er ambitionen med ReRoPro-projektet på SDU. Her forklarer professor Norbert Krüger fra SDU, hvad det går ud.
Teknologi
20.12.2022
Ny robot firdobler næsten antallet af afsprittede hænder
En ny modulær robot til sygehuse udviklet på SDU har vist sig at være rigtig god til at få folk til at spritte deres hænder. Derudover kan den potentielt set også bruges som vejviser, rengøringsassistent og informationsstander.
Droneteknologi
23.09.2022
SDU-droner skal kortlægge afrikansk land
Med droner skal forskere fra SDU opmåle matrikler i Sierra Leone, som skal sikre lokalbefolkningens ejendomsret i et af verdens fattigste lande. Verdensbanken har doneret 41 millioner dollars til pilotprojektet, som er i samarbejde med Ingeniører Uden Grænser.
Sundhedsrobot
16.09.2022
Forskere klar med ultralydsrobot til gigtpatienter
Forskere fra SDU og OUH har udviklet verdens første fuldautomatiske gigtscanningsrobot. Den er netop blevet CE-godkendt og er nu klar til at blive solgt og taget i brug på hospitaler i hele Europa. Det er et gennembrud i hurtig udredning for leddegigt, som vil medføre kortere ventetid og større fleksibilitet for patienterne.
Energipriser
05.09.2022
Kunstig intelligens kan spare gartnerier 20 procent af elregningen
Gas- og elpriserne er eksploderet, og det har store konsekvenser for gartnerierne i Danmark, som enten må fyre folk eller dreje nøglen om. Nu har forskere på SDU udviklet et system, der optimerer lysstyring på gartnerier i forhold til elpriser, det sparer en femtedel på elregningen.
Sundhedsteknologi
30.05.2022
Nu letter sundhedsdronerne: På vej mod hurtigere og bedre behandling
Den 30. maj flyver sundhedsdroner for første gang fra Odense Universitetshospital (OUH) i Svendborg til Ærø. Dronerne kan medbringe blod og medicin, og transporttiden på 40 minutter er langt hurtigere end med bil og færge. Det sikrer korrekt behandling til patienterne hurtigere.
Sundhedsteknologi
08.04.2022
Kunstig intelligens kan afsløre livsfarlig leversygdom
Forskere fra SDU og OUH står bag ny og banebrydende metode, som ved hjælp af kunstig intelligens kan afsløre leverfibrose. I Danmark levere 300.000 mennesker med sygdommen, som ofte først opdages, når det er for sent.
Robotter med vokseværk
10.02.2022
Ny bygning til 120 millioner på vej
Onsdag tog Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet på SDU sammen med A.P. Møller Fonden det første spadestik til en ny robotbygning, der skal supplere den eksisterende. Fonden har doneret 100 millioner til den nye bygning, som blandt andet rummer et nyt Dream Lab og plads til 600 ansatte og studerende.
Væksteventyr
04.02.2022
Millioner til nyt dansk robotfyrtårn: SDU i front for Center for Large Structure Production (LSP)
108 millioner kroner til banebrydende udvikling af robotter til lands, til vands og i luften er på vej til Fyn, der netop er udpeget som Danmarks fyrtårn for robotter. Millionbevillingen er startskuddet på en langsigtet udvikling, der får effekt på hele Fyn, også Det Tekniske Fakultet. SDU står i spidsen for et nyt robotcenter for Large Structure Production (LSP) på Lindø - et af fire projekter i fyrtårnet.
21.06.2021
Ny æra på vej: 5G giver droneteknologien nye muligheder
Droner kan være en hjælp til miljøovervågning, transport af medicinsk udstyr og diverse kritiske funktioner, men kan komme i karambolage med den eksisterende flytrafik. Med etableringen af det landsdækkende 5G-netværk kan droner flyve ubemandede side om side med fly og andre forhindringer i luften. Det har fået et bredt hold af forskere og virksomheder til at søsætte et ambitiøst droneprojekt med bevilling fra Innovationsfonden.
15.04.2021
Stor profil skifter Google ud med SDU
Elin Rønby Pedersen har formået at sætte et klart humanistisk aftryk i Silicon Valley. Efter 25 år med visitkort fra Google, Microsoft og Xeroc PARC vender eksperten i human centered computing og maskinlæring hjem til Danmark til en stilling som professor og leder af SDU Applied AI and Data Science på Syddansk universitet.
Droner
19.01.2021
Ny intelligent drone tjekker højspændingsledninger
Et hold forskere fra Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet har udviklet en intelligent drone, som kan tjekke højspændingsledninger for fejl og korrosion. Når dronen løber tør for strøm, genoplader den sig selv i det magnetiske felt rundt om ledningen.
Robotteknologi
12.01.2021
Tilbage hvor det begyndte: Skibsproduktion får digitale tvillinger
SDU-forskere og virksomheder vil sammen revolutionere måden, hvorpå skibe designes, planlægges og produceres. Omdrejningspunktet er digitale tvillinger og kunstig intelligens, som skal bringe erfaringerne fra det danske roboteventyr tilbage til den maritime sektor.
Kunstig intelligens
11.01.2021
Kunstig intelligens skal forbedre sundhedsvæsenet
Danmark får sit første center for klinisk kunstig intelligens. OUH og det Tekniske Fakultet på Syddansk Universitet lancerer i dag CAI-X, hvor læger, ingeniører og virksomheder sammen skal udvikle smarte løsninger på sundhedsvæsenets udfordringer.
Robotforskning
23.11.2020
Robotforskere vinder prestigefyldt konkurrence
Forskere fra Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet har vundet førstepladsen i en konkurrence på den internationale IROS konference. Deres løsning demonstrerer, at fleksible objekter som ledninger fremover kan trækkes og justeres af robotter. Det åbner for nye anvendelser i industrien.
Robotteknologi
26.08.2020
Billigere fly i sigte: SDU er med i verdensnyhed for produktion af kompositdele
Forskere fra Syddansk Universitet har sammen med virksomhederne Terma og Technicon udviklet et færdigt robotteknologisk system til fremstilling af kompositdele. Løsningen kan revolutionere produktionen af dele til fly, biler og vindmøller.
COVID-19
23.06.2020
Elefantrobot skal få børn til at vaske hænder
Håndsprit og sæbe er vigtig i kampen mod Covid-19, men for børn i skoler og børnehaver kan det være svært at se meningen med alt den håndhygiejne. Som en del af et større projekt bygger forskere nu en elefantlignende robotenhed, der skal motivere ungerne til at huske de rene hænder.
Drones4Safety
14.06.2020
Droner i flok skal overvåge Europas broer og jernbaner
Et stort EU-projekt med SDU i spidsen skal de kommende tre år udvikle et automatisk dronesystem til overvågning af broer, jernbaner og anden kritisk infrastruktur. Dronerne skal flyve i flok, fotografere konstruktionerne, ’spise’ strøm fra elkabler og selv give besked, hvis der er behov for reparationer.
Coronatest
27.05.2020
Robot kan pode patienter for covid-19
Robotforskere fra SDU har udviklet verdens første fuldautomatiske robot, som kan pode for covid-19, så sundhedspersonale ikke udsættes for smittefare. Prototypen har med succes podet flere personer. Teknologien virker! Jubler forskerne bag.
Beskyttelse
17.04.2020
SDU og Ingeniører uden Grænser sørger for ansigtsmasker i Afrika
Forskere fra Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet og Klinisk Institut har iværksat et samarbejde med Ingeniører uden Grænser om produktion og distribution af ansigtsmasker i Sierra Leone og Guinea-Bissau. Formålet er at begrænse smitten med COVID-19 og teste maskernes effekt.
Coronavirus
20.03.2020
Data skal sikre corona-afstand i supermarkedet
Virksomhed og forskere fra SDU er snart klar med et visuelt live-overblik, der ved hjælp af data og sensorteknologi skal hjælpe kunder i supermarkeder med at holde afstand i køen, så de ikke smitter.
Social angst
13.01.2020
Angst skal trænes væk i den virtuelle verden
Flere danskere får angst, men forskere håber, at patienter kan overvinde angsten ved at øve sig i de angstskabende situationer i den virtuelle verden.
Ny teknologi
09.01.2020
Robotter kan analysere gigt i hænder
Robotforsker Thiusius Rajeeth Savarimuthu har i samarbejde med overlæge Søren Just udviklet en scanningsplatform, der kan måle mængden af sygdomsaktivitet i hænderne på gigtpatienter. Opfindelsen bæres nu videre i regi af den nystiftede virksomhed Ropca Holding Aps.
Robotinnovation
08.01.2020
Robotter skal gøres attraktive for mindre virksomheder
Mange virksomheder bruger ikke robotter, fordi de simpelthen er for besværlige. Et nyt forskningsprojekt har sat sig for at udvikle en robotteknologi skræddersyet små produktioner.
21.11.2019
Værsgo: 40 robotstuderende er klar til praktik i de fynske virksomheder
De har eksperimenteret, programmeret og opstillet systemer, og efter 2,5 år på diplomingeniøruddannelsen i robotteknologi, er de studerende på Syddansk Universitet nu klar til praktik
Topforskere
18.11.2019
Fire SDU-forskere får eftertragtede bevillinger
Danmarks Frie Forskningsfond uddeler 208 mio.kr. til 35 Sapere Aude Forskningsledere. De skal sætte en ny retning inden for deres forskningsområder.
Enigma
06.11.2019
Kom til generalforsamling: Nyt fagråd og en fælles studiezone skal løfte sammenholdet på softwareuddannelserne
Torsdag 7. november er der stiftende generalforsamling i de softwarestuderendes nye fagråd, Enigma. Det finder sted i en ny studiezone i bygning 44, hvor man kan møde hinanden på tværs af årgange.
Klimavenligt
05.11.2019
Sådan vil forskerne producere klimavenligt flybrændstof
Om få år kan vi begynde at producere bæredygtige flybrændstoffer i Danmark. Det konkluderer en rapport, som forskere fra Syddansk Universitet står bag. Forskerne vurderer, at produktionsfaciliteter til fremstilling af 100 procent grønt flybrændstof kan stå klar allerede i 2025.
Center for Kvantematematik
01.11.2019
SDU henter verdenskendt topprofessor til at stå i spidsen for Center for Kvantematematik
Professor Jørgen Ellegaard Andersen tiltræder d. 1. november på SDU, hvor han skal stå i spidsen for det nyoprettede Center for Kvantematematik (QM). Han er forskningsleder for projektet ’Recursive and Exact New Quantum Theory’, der sidste år modtog 10 mio. euro fra Det Europæiske Forskningsråd (ERC).
30.10.2019
Studerende udvikler bæredygtig drone
Droneholdet SDU Eagles har udviklet en bæredygtig drone, som kan transportere udstyr og er 30 procent mere energieffektiv.
Sundhedsinnovation
24.10.2019
Kamerapille finder langt flere potentielle kræftsvulster
En kamerapille finder 70 procent flere polypper i tarmen end en kikkertundersøgelse. Det overraskende resultat får nu Syddansk Universitet og OUH til at udrulle verdens største undersøgelse af patienter med risiko for kræft i tyk- eller endetarmen.
Neurorobotics
16.10.2019
Algoritme skal hjælpe vilde fisk
Forskere har udviklet en algoritme, som kan afsløre, om fisk vokser og trives i havet. Biologerne har dermed fået et redskab til præcist at måle, om miljøpåvirkninger og klimaforandringer påvirker væksten hos vilde fisk.
13.09.2019
2 millioner kroner til Teknologiskolen: Skal udbredes i hele Region Syddanmark
Teknologiskolen for børn og unge på Mærsk-instituttet skal med en ny bevilling fra VILLUM FONDEN udbredes til fem nye byer, mens pigerne får deres helt eget hold.