Før 2024
Nyheder
Institut for Erhverv og Bæredygtighed blev etableret i 2024 og er en sammenlægning af to tidligere institutter. Se nyheder fra de to institutter i listerne herunder.
Nyheder fra det tidligere Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse
Kronik
21.12.2023
Skattelettelser er ikke et godt alternativ til erhvervsfremme i en krisetid
Der bør investeres i et stærkt og kompetent erhvervsfremmesystem, som sætter en retning for tværsektorielle samarbejder og projekter med fokus på at løse samfundets udfordringer. Sådan lyder det fra forfatterne til denne kronik.
Kronik
06.10.2023
Grøn omstillings måske værste fjende?
Store kriser kan enten forstyrre eller forstærke den grønne omstilling i små og mellemstore virksomheder (SMV’er). Når virksomhederne møder en ny krise, der kan spænde ben for arbejdet med grøn omstilling, foreslår Kim Klyver og Suna Løwe Nielsen, at der tages en dialog i tre trin. Læs mere i deres kronik.
14.09.2023
To nye rankings placerer SDU i verdenstoppen indenfor entreprenørskabsforskning
Cybersikkerhed i SMV'er
11.09.2023
Forskere vil ruste mindre virksomheder mod cybertrusler
Det forandrede trusselsbillede øger behovet for at opruste på virksomhedernes cybersikkerhed, og et nyt forskningsprojekt på SDU skal hjælpe små og mellemstore virksomheder med den opgave.
Kronik
24.08.2023
Iværksætternes mentale sundhed er udfordret
Der skal større fokus på iværksætteres mentale sundhed. Sådan lyder det fra Mette Søgaard Nielsen og Kim Klyver i denne kronik.
17.08.2023
Flot hæder til forskere fra Syddansk Universitet i Kolding
Ved årets Academy of Management konference modtog Marianne Storgaard og Jesper Piihl fra Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse en pris for bedste paper i divisionen ’Management Education and Development’.
Kronik
08.06.2023
Bæredygtige forsyningskæder - fra snak til handling
Selvom bæredygtighed for alvor er kommet på ledelsesagendaen i danske virksomheder, så er der stadigvæk et ikke-indfriet forretningspotentiale. Og dette potentiale er så vigtigt, at det kræver en solid tværorganisatorisk involvering. Sådan lyder det bl.a. fra professor Jan Stentoft i denne kronik.
Kronik
27.04.2023
Verdensmålene som ramme for fremtidens rensningsanlæg
Når verdensmålene agerer som bindeled mellem projektpartnere og tillader forskellige tilgange og forståelser, kan de bidrage til at mobilisere nye ressourcer. Det gælder blandt andet nye forretningsmuligheder, herunder branding, innovation og nye samarbejdsmåder. Læs mere i kronikken her.
17.04.2023
SDU markerer sig igen i internationale rankings inden for iværksætterforskning
Internationale rankings vurderer kvalitet. Og selvom de alle kun siger en del af sandheden, fremhæver de styrker, der ikke kan underkendes.
Kronik
30.03.2023
Høst værdien af Offentlig-Privat Innovation – planlæg implementeringen på forkant
Implementering af et offentlig-privat-projekt, der har vist sig at være værdifuldt, kræver ny- eller geninvestering og må derfor ikke anses som værende et afsluttet samarbejde. OPI-projektet er blot første skridt på vejen. I næste skridt skal der fokuseres på, hvordan implementering kan foregå.
Kronik
02.03.2023
Klima på tværs giver nye muligheder
Ekstreme regnskyl, stigende havvandstand og hyppige storme giver stadig større udfordringer på vandområdet - men disse klimaudfordringer er imidlertid grænseoverskridende og skal derfor både løses nationalt, men også igennem internationalt samarbejde.
PhD Defence
14.02.2023
PhD Defence
IoT engagement – mechanisms and barriers in an IoT ecosystem perspective.
Kronik
03.02.2023
Kan man skabe modstandsdygtige forsyningskæder uden tværorganisatorisk samarbejde?
Vil man skabe større modstandsdygtighed i forsyningskæderne, fordrer det tværorganisatorisk samarbejde for at sikre, at man har det samme billede af virksomheden og dens sårbarheder. SDU-forskere har skabt en procesmodel til at sikre mere robuste forsyningskæder.
02.02.2023
Det mest læste debatindlæg på Altinget Erhverv i 2022
Sammen med fire erhvervsdirektører står Steffen Korsgaard og Mads Bruun Ingstrup fra Center for Bæredygtig Erhvervsfremme på SDU bag det mest læste debatindlæg på Altinget Erhverv i 2022.
Praktik i værtsvirksomhed
27.01.2023
Samarbejde mellem studerende og virksomheder bringer stor værdi
Hver onsdag skifter Jonas Poulsen undervisningen på HA-studiet på SDU ud med praktik hos Nic. Christiansen Gruppen i virksomhedens Business Intelligence afdeling. For Jonas Poulsen er det en god mulighed for at afprøve teorierne fra studiet i praksis, og virksomheden får adgang til ny viden og perspektiver udefra.
06.01.2023
Et studiejob som instruktor fik Rikke til at gå underviservejen
Inden Rikke Holm Jensen startede på sin bachelor i Designkultur og Økonomi i sommeren 2016, troede hun, hun skulle være designer eller arbejde med markedsføring inden for modebranchen. Et tilbud om at blive instruktor, hvor hun skulle undervise andre studerende, ændrede hendes planer, og nu er hun adjunkt på Tietgen Handelsgymnasium i Odense.
Kronik
15.12.2022
Har vi brug for en land-by udredning?
Nyere forskning i økonomisk geografi taler om utilfredshedens geografi, når den skal forklare, hvorfor vi protesterer gennem stemmeboksen.
01.12.2022
Center for Bæredygtig Erhvervsfremme fylder 1 år
For et år siden så Center for Bæredygtig Erhvervsfremme for første gang dagens lys på SDU. Centeret er med til at fremme og styrke erhvervsudviklingen i Danmark.
Feltstudier
17.11.2022
16 studerende tog på feltstudier i Lissabon og Catania
16 studerende fra Kolding og Esbjerg rejste sammen med deres underviser fem dage til Portugal og Sicilien for at besøge en række virksomheder og lære om deres produktion, teknologi, kultur mv. De studerende er alle tilmeldt valgfaget Internationale Feltstudier på SDU Kolding.
Prisuddeling
07.11.2022
Undervisningsprisen på samfundsvidenskab 2022
Martin Senderovitz modtog undervisningsprisen for sin udvikling af innovative undervisningsformer.
Kronik
03.11.2022
Er danske produktionsvirksomheder parate til EU’s nye direktiv om forsyningskæder?
EU-kommissionen fremlagde i februar 2022 et direktivforslag, der bl.a. stiller krav til de største virksomheder om at undgå krænkelser af menneskerettigheder og miljøsvigt i deres forsyningskæder via krav til due diligence eller rettidig omhu, men hvilken betydning kan det have for de smv'er, der uundgåeligt er en del af de største virksomheders forsyningskæder?
01.11.2022
Talentpleje belyst fra fire vinkler ...
Fra virksomheden, fra universitetet, fra den nyuddannede og fra de studerende.
19.10.2022
Debat om den fremtidige danske erhvervsfremmeindsats
Torsdag den 6. oktober 2022 var repræsentanter fra bl.a. Erhvervsstyrelsen, lokale erhvervsråd, regionale erhvervshuse, kommuner, virksomheder og klynger samlet til konference på Syddansk Universitet (SDU) i Kolding. Over 100 fremmødte fulgte debatten om den fremtidige danske erhvervsfremmeindsats.
Udlandsophold
06.10.2022
Birta har skiftet studiebyen Kolding ud med Toronto i dette semester
De seneste to år har Birta Maria Bjarnadóttir studeret i Kolding, men i dette semester har hun byttet Syddansk Universitet ud med Centennial College i Toronto i Canada, hvor hun læser seks fag inden for Business Administration Human Resource Management.
05.10.2022
Projekt: Nye perspektiver på iværksætteri
Tirsdag den 4. oktober 2022 blev sidste arrangement af en række afholdt på SDU Kolding, hvor tre iværksættere var inviteret til vores campus for at holde oplæg om deres erfaringer og historier om iværksætteri.
03.10.2022
Nye repræsentanter til SDU Climate Cluster Fonden
Centerleder Mads Bruun Ingstrup er udpeget til at indgå i fondens arbejde.
Fordybelsesseminar
14.09.2022
Motivation og arbejdsbetinget stress
Talentfulde gymnasieelever var på SDU Kolding for at høre om de to centrale elementer i arbejdet med Human Resource (HR), som handler om at øge motivationen og mindske stress hos medarbejdere.
Boganmeldelse
06.09.2022
Stjerneregn til ny bog
Bogen, der handler om krisehåndtering for SMV'er forklarer bl.a., at kriser ikke bare er en trussel, men en anledning til at ryste posen og afsøge nye muligheder.
Ny rapport
30.08.2022
Danske produktionsvirksomheders sourcing praksis
set i lyset af COVID-19 og brugen af nye digitale teknologier.
29.08.2022
"Udviklingskompasset"
– nyt digitalt værktøj gør det nemmere for SMV’er at styrke forretningsmodellen.
Kronik
25.08.2022
Lytter vi for meget til de succesfulde iværksættere?
Hvis vi for alvor vil udvikle dansk iværksætteri, skal vi udvide horisonten og lytte mere til de almindelige iværksættere, fiaskoerne og iværksætterforskningen. Sådan lyder budskabet fra forskerne bag denne kronik.
20.08.2022
International ranking af entreprenørskabsforskning sætter SDU i godt selskab
SDU indtager en pæn placering på den nylige internationale ranking af entreprenørskabsforskning.
Ny rapport
28.07.2022
Ukrainekrigen rammer dansk erhvervsliv hårdt
Coronapandemien slog hårdt, men ukrainekrigen slår hårdere. Det er hovedbudskabet i en ny rapport fra Syddansk Universitet. Den er skrevet af professor Kim Klyver og lektor Suna Løwe Nielsen, begge fra Institut for Entreprenørskab & Relationsledelse.
26.07.2022
Designtænkning kan skabe dynamisk ambideksitet i virksomheder
Designtænkning kan potentielt set være med til at understøtte ledere i små og mellemstore virksomheder med at skabe en bedre balance mellem drift og udvikling.
06.07.2022
Studerende modtog diplom i entreprenørskab ved dimissionen på SDU Kolding
Otte studerende blev ekstraordinært hyldet til dimissionen torsdag den 30. juni på SDU Kolding. De modtog et helt nyt diplom, der giver dem bevis på, at de i studietiden har arbejdet særlig dedikeret og engageret med entreprenørskab – i undervisningen såvel som udenfor undervisningen.
Kronik
23.06.2022
Hvor lækre er bæredygtige entreprenører?
Kun hver femte af vores nye studerende mener umiddelbart, at entreprenørskab og bæredygtighed hænger sammen. Her har uddannelsesinstitutionerne et ansvar for at udvide fortællingen om entreprenørskab og fortælle, at man kan være profitabel og samtidig gøre en positiv forskel for miljøet og klimaet, skriver forfatterne bag denne kronik.
Krisehåndtering
31.05.2022
Store kriser - Parathed og strategier i danske virksomheder
Ny bog fra to SDU-eksperter forklarer, at kriser ikke bare er en trussel, men en anledning til at ryste posen og afsøge nye muligheder - og det har mange virksomheder fået mod på i løbet af coronakrisen.
Kronik
20.05.2022
Er vi ved at miste de stedspecifikke styrker i arbejdet med Offentlige-Private Innovations-partnerskaber?
Hvordan skabes en lokalt, regionalt og nationalt forankret OPI-indsats baseret på netværk, lokalt og regionalt engagement og kompetencer via geografisk nærhed? Forfatterne bag denne kronik har tre bud på, hvordan det kan blive lettere at tage initiativ til nye OPI-partnerskaber.
Konference
19.05.2022
Mange internationale forskere gæster Kolding
Den 18. til den 20. maj vrimler det med udenlandske forskere og ph.d.-studerende på SDU Kolding og rundt i Kolding by, når entreprenørskabskonferencen NCSB løber af stablen.
Workshop
27.04.2022
Nordic Workshop on Interorganizational Research
Afholdes på SDU Kolding den 27.-29. april 2022.
26.04.2022
NY RAPPORT: Høj krise-selvtillid hos erhvervslederne - men paraderne er oppe
Udefrakommende store kriser er efterhånden mere normalen end undtagelsen, har også dansk erhvervsliv måtte sande. Derfor er krise-selvtillid blandt erhvervsledere vigtigere end nogen sinde før. Succes og styrke i hvilken som helst stor krise kræver handling, og handlingen kræver krise-selvtillid. Krise-selvtillid er netop temaet for en ny mini-rapport, som er udgivet af professor Kim Klyver og hans kollega lektor Suna Løwe Nielsen.
28.03.2022
SPIN-IN in the transportation and logistics industry
Are you a student or a recent graduate from SDU and EASV interested in solving a concrete challenge within digitization and/or sustainability, you now have the opportunity to help companies solve their challenges and seize opportunities.
Kronik
24.03.2022
Det regionaliserede universitet skaber vi sammen
Der, hvor potentialet i det regionaliserede universitet for alvor forløses, er, når vi samskaber forskning og uddannelse. Når virksomheder, offentlige partnere og universitetet i fællesskab formulerer brede strategiske og tematiske satsninger regionalt, skriver forfatterne bag denne kronik.
16.03.2022
Kriser giver nye muligheder - Fra Corona til bæredygtig omstilling
Institutbogen for 2022 er netop udkommet med indhold af en række korte artikler som appetitvækkere for læseren til forsknings- og udviklingsprojekter ved Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse.
14.03.2022
Projekt skal pege på nye samarbejdsmuligheder blandt havne- og logistikvirksomheder
Der eksisterer i dag en stærk konkurrence blandt danske havne- og logistikvirksomheder, hvilket hæmmer mulighederne for nye værdikædesamarbejder og strategiske innovationspartnerskaber. Nyt projekt vil søge at igangsætte ét eller flere værdikædesamarbejder for disse virksomheder.
11.03.2022
Christinas kandidatuddannelse førte til lynkarriere ved ECCO
Under sin kandidatuddannelse på SDU Kolding besluttede Christina Volf at gå målrettet efter en stilling som Graduate hos en af landets helt store organisationer. Planen lykkedes, og i dag, 1½ år efter hun blev færdig som Cand.merc. i Forretnings- og Markedsudvikling, er hun godt i gang med at gøre lynkarriere i ECCO-koncernen.
07.02.2022
Webinar: Forretningsmodeller og erhvervsfremme efter Covid-19 – hvad har vi lært af genstartNU?
Industriens Fond afsatte 150 mio. kr. under programmet genstartNU til at hjælpe danske SMV’er gennem krisen og omstille sig til en ny konkurrencesituation. En ny erfaringsopsamling viser, at resultaterne har været imponerende. Mere end 2000 SMV’er har deltaget i programmet, og langt de fleste har gennemført forbedringer i forretningsmodellen, der også styrker dem på længere sigt.
31.01.2022
Ansøgningsfrist 15. marts 2022 kl. 12.00
På SDU Kolding kan du vælge mellem en række bachelor- og kandidatuddannelser. Du får et super studiemiljø i fede omgivelser med forskningsbaseret undervisning, nær tilknytning til underviserne og erhvervslivet og masser af muligheder for at læse, hygge, dyrke sport mv. sammen med studiekammeraterne.
Kronik
20.01.2022
Forsyningskæders bidrag: Halter vi bagefter i verdensmålene?
Private virksomheder kan både bidrage til og udfordre FN’s verdensmål. Men virksomhedernes forsyningskæder har et stort potentiale, når det handler om at indfri verdensmålene, skriver forfatterne i denne kronik.
12.01.2022
Gå i panik eller tænk smart – innovation under Corona
Innovation er alfa og omega - under og i genopbygningen efter kriser som Corona. Det viser forskning og praksis. Men innovation er ikke bare innovation. Ny undersøgelse viser stor variation i den kriseinnovation, som SMV’er satte i spil under første bølge af Coronakrisen.
Kronik
14.12.2021
Hvad gør vi med alt det vand?
Når overløb forekommer, hvordan kan forsyningsselskaber så bedre håndtere dem? Svaret, skriver forfatterne i denne kronik, er samarbejde mellem offentlige og private aktører.
13.12.2021
Ny podcastserie: Netværksnørderne
Hvad er et godt netværk? Hvordan ser det ud? Og hvordan skaber du det? Det kan du høre mere om i podcastserien Netværksnørderne.
19.11.2021
The Rural Enterprise Economy
This book offers comprehensive answers to the question of what makes up the rural enterprise economy in the contemporary business world.
Cirkulære digitale kompetencer
12.11.2021
Vil I være lidt bedre end de andre gode?
WEBINAR: Få et hurtigt overblik over de muligheder, som forløbet Cirkulære Digitale Kompetencer rummer for din virksomheds grønne omstilling.
11.10.2021
SEMINAR: Hot Topics i Digitalisering
En ny digital virkelighed er i gang med grundlæggende at ændre den måde, vi lever, handler, samarbejder, kommunikerer og arbejder på.
04.10.2021
SDU fastholder sin plads som attraktivt universitet i Sønderborg
Omkring 100 studerende er optaget på bacheloruddannelserne HA og European Studies i år. I forhold til tidligere år er det et rigtig flot optag, der viser, at Syddansk Universitet i Sønderborg ikke er mærket af at ligge udenfor de store byer.
NYT STUDIE
21.09.2021
Hvilken krisestrategi skal virksomheden vælge?
Et nyt studie fra SDU i Kolding har identificeret tre forskellige krisestrategier, som små og mellemstore virksomheder (smv’er) med større eller mindre succes kan vælge at følge.
09.09.2021
Marianne Storgaard modtog undervisningsprisen i IT og interaktion
Marianne får prisen for sit målrettede og innovative arbejde med at bruge IT til at styrke de studerendes kompetencer indenfor blandt andet analyse, feedback og skriftlig og mundtlig fremstilling.
30.08.2021
Åbning af SDU Business School
Fredag den 17. september 2021 kl. 13.00 markeres åbningen af SDU Business School. Til arrangementet sætter repræsentanter fra erhvervslivet og universitetet sammen fokus på, hvordan den nye Business School kan styrke samarbejdet mellem parterne om at sikre relevante og aktuelle uddannelser.
26.08.2021
Hvordan kan kommuner arbejde med FNs verdensmål?
Webinar om hvordan kommuner kan arbejde med FN's verdensmål, og hvordan dette arbejde kan understøtte kommunal udvikling.
Mindeord
25.08.2021
Mindeord for Grethe Heldbjerg og Teit Lüthje
Hen over sommeren har vi på IER desværre mistet to tidligere kolleger.
KURSUS
23.08.2021
Cirkulære Digitale Kompetencer
Arbejder du med turisme- og oplevelseserhverv? Vil du gerne udnytte fordelene i at fokusere mere på cirkulær økonomi og digitalisering? Så læs med her ...
25.06.2021
FN’s verdensmaal som katalysator for offentlig-privat innovation
Ambitionerne ved FN’s verdensmål er at sætte retning og skabe fælles og større fodslag omkring konkrete bæredygtighedsmål. Og netop det med retning og fælles fodslag er helt centralt, når offentlige og private parter skal innovere sammen.
21.06.2021
Bogudgivelse: Entrepreneurship in Theory and Practice: Paradoxes in Play
3. udgave af lærebogen er nu på gaden.
For studerende
15.06.2021
SPIN IN for sustainability
Er du studerende med passion for bæredygtighed og lyst til en udfordring? Med afsæt i FN’s 17 verdensmål bidrager tværfaglige teams af studerende til at løse en konkret og aktuel bæredygtighedsudfordring hos en virksomhed inden for design- og livsstilsbranchen.
Webinar
14.06.2021
Større virksomheders bidrag til FN's verdensmål: Fra blændværk til substans?
Webinar om større virksomheders anvendelse af FN's verdensmål.
14.06.2021
Udviklingsprogram for sociale innovatører
Nye værktøjer til løsning af komplekse sociale problemer.
Værktøj
10.06.2021
Er din virksomhed rustet til den næste krise?
Find den krisestrategi, der passer til din smv.
WEBINAR
28.05.2021
FN's verdensmål og bæredygtig turismeudvikling
Webinar om forholdet mellem verdensmålene og turismeudvikling.
KRONIK
20.05.2021
Iværksætterpolitik skal styrke dansk initiativkultur
KRONIK: I Danmark har vi et fleksibelt arbejdsmarked, hvor folk kan skifte mellem at være selvstændige og lønmodtagere, men der er et uudnyttet potentiale i de hybride iværksættere. Hybride iværksættere er dem, som både er selvstændige og lønmodtagere på samme tid.
Strategi
07.05.2021
Øje for både drift og udvikling er en effektiv krisestrategi
Det er en særlig effektfuld krisestrategi at have øje for både drift og udvikling. 21% af danske små og mellemstore virksomheder anvender udviklingsorienteret-drift som strategi under covid-19-krisen; en strategi, der netop tilgodeser udvikling af nye forretningsmuligheder såvel som vedligeholdelse af driften. Strategien ser ud til at batte. Det viser en ny undersøgelse fra SDU.
NYT PROJEKT
04.05.2021
Nyt samarbejde skal styrke industriens supply chains
Syddansk Universitet, Copenhagen Business School og Universität Bremen i Tyskland er gået sammen med Industriens Fond om at styrke små og mellemstore produktionsvirksomheders Supply Chain Resilience (SCR). Med øget resiliens, altså modstandsdygtighed, kan virksomhederne bedre håndtere udfordringer som pandemier, naturkatastrofer, cyberangreb og logistiknedbrud.
03.05.2021
PhD Scholarship in Entrepreneurship and Social Support Online
A three-year PhD Scholarship in entrepreneurship is vacant at the Department of Entrepreneurship and Relationship Management in Kolding from 1 October 2021 or as soon as possible thereafter.
Webinar
07.04.2021
Alle mand ombord? Hvordan sociale entreprenører i virkeligheden har det med FN’s verdensmål
Webinar om forholdet mellem verdensmålene og socialt entreprenørskab.
Forskning
31.03.2021
NYT STUDIE: Fire trin hjælper B2B-virksomheder til segmentering af markedet
Virksomhederne kan have gavn af at tilrettelægge deres segmentering som en sammenhængende proces til identifikation, udvælgelse og adressering af udvalgte målgrupper.
Performancemål og adfærdsindikatorer
30.03.2021
Indfri det fulde menneskelige potentiale
Der er ingen tvivl om, at målstyring spiller en vigtig rolle for at sikre en effektiv styring af en virksomheds ressourcer. Vi skal dog passe på med for mange performancemål, da de også kan modarbejde hinanden, lyder det fra Jan Stentoft i denne kronik.
29.03.2021
Cirkulære digitale kompetencer
En national indsats med lokal forankring, som har til formål at fremtidssikre dansk små- og mellemstore virksomheder ved at udvikle deres kompetencer inden for cirkulær økonomi og digitalisering.
18.03.2021
CESFO årbog 2020
Kvalitet, relevans og impact
17.02.2021
Forretningsmodeller efter COVID-19
Hvordan danske små og mellemstore virksomheder har ændret deres forretningsmodeller under COVID-19 krisen.
15.02.2021
Debat: Skuffende reform af erhvervsfremme vidner om en forældet politikforståelse
Er tiden løbet fra den klassiske erhvervsfremme?
02.02.2021
NYT STUDIE: Virksomheder mangler kapabiliteter til at skabe forretningsmæssig værdi
Det viser sig, at større virksomheder er udfordrede på at skabe forretningsmæssig værdi gennem big data.
29.01.2021
Samarbejdet mellem virksomheder og de erhvervsøkonomiske studerende styrkes nu med nye muligheder
Den meget populære ordning, hvor man gennem 2½ år kan være værtsvirksomhed for en studerende på HA-linjen 'Entreprenørskab og Innovation' (ENIN), udvides nu til også at omfatte linjen ’Digitalisering og Forretningsudvikling’.
27.01.2021
Book et online oplæg med en forsker
Nu kan du booke en forsker fra SDU Samfundsvidenskab til et gratis online oplæg for din gymnasieklasse.
Webinar
11.01.2021
Vejen til en bæredygtig svinekødsproduktion
Fødevareproduktion er i dag en kompleks størrelse og nogle gange kan det være svært at gennemskue, hvad der er det mest bæredygtige valg.
18.12.2020
Relevans og eliteforskning i nyt forskningsprojekt fra Carlsbergfondet
Lektor Mette Søgaard Nielsen har netop modtaget det prestigefyldte Young Researcher Fellowship fra Carlsbergfondet. Projektbevillingen er det seneste eksempel på, hvordan IER kombinerer relevans og eliteforskning i arbejdet med centrale erhvervsøkonomiske udfordringer.
15.12.2020
Forsker ved IER modtager 4,5 mio. kroner fra Carlsbergfondet
Første Young Researcher Fellowship til det samfundsvidenskabelige fakultet på SDU.
07.12.2020
Tre ph.d.-studerende er blevet færdige i november
30.11.2020
Klimadebat
Klimadebat mellem SDU-forskere og klimaaktivisten Solomon Goldstein-Rose - med udgangspunkt i Solomons bog "The 100% Solution".
17.11.2020
NYT STUDIE: De nye IoT-platforme har konsekvenser for produktionsvirksomheders relationer til leverandørerne
Man ser eksempelvis, at virksomheder begynder at vælge leverandør ud fra specifikke opgaver, der skal løses, hvor man tidligere har brugt faste leverandører.
Zoom
05.11.2020
A Plan for Solving Climate Change
Paneldebat den 24. november med klimaaktivisten Solomon Goldstein-Rose samt prorektor og professor i klimaforandringer Sebastian H. Mernild, professor mso Kristin B. Munksgaard og lektor Stig Børsen Hansen fra SDU. Paneldebatten starter kl. 14:00. Se det fulde program her.
29.10.2020
Kronik: Iværksætterheltene - Drages vi af det irrelevante?
Heltehistorier er inspirerende og dragende, fordi de er succeser – og det gør dem interessante. Men de er også ofte et resultat af tilfældigheder og en bagudrettet egenfortolkning, der ikke afspejler den egentlige proces, eller hvad den ’almindelige’ iværksætter oplever – og så bliver de irrelevante.
30.09.2020
NYT STUDIE: Forventet levealder påvirker tidspunktet for, hvornår iværksættere starter egen virksomhed
En forventet øget levealder i et samfund hænger sammen med, at tilbøjeligheden til at blive iværksætter topper på et senere tidspunkt i livet, lyder det fra forskere på SDU.
24.09.2020
1-1 privat rådgivning i dansk erhvervsfremme
For meget af det samme og for lidt af det rigtige?
10.09.2020
Nyt projekt skal klæde mindre virksomheder bedre på til kriser
Når kriser som coronapandemien indtræffer, kræver det, at virksomheder har styr på kriseberedskabet. Det gælder også for danske virksomheder, og med et nyt projekt er der hjælp på vej til særligt de små og mellemstore virksomheder (SMV’er).
18.08.2020
Mindeord over Michael Sheriff
Vi har mistet en god kollega på Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse.
05.08.2020
Vær med til at løse en bæredygtighedsudfordring for design- og livsstilsbranchen
Sammen med andre studerende og dimittender på tværs af faglige kundskaber.
Ny institutleder
28.05.2020
Steffen Korsgaard bliver ny institutleder
Den nye institutleder på Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse bliver Steffen Korsgaard.
04.05.2020
KRONIK: Strategiske reaktioner i Covid-vinden
Virksomheder er vant til at løbe kalkuleret risiko, men ikke at handle under radikal usikkerhed som nu. Grundlæggende er der fire strategiske reaktionsmuligheder i en krise: reducere, bevare, innovere eller afvikle ...
30.04.2020
Lyt, tilpas og forventningsafstem, hvis du vil eksport
KRONIK: Danske vandteknologivirksomheder står klar med mulige løsninger på de globale udfordringer, hvor der enten er for meget eller for lidt vand - eller hvor vandet ikke er rent. Det er et stærkt udgangspunkt, men det betyder ikke, at alle udfordringer kan tackles her og nu ...
24.02.2020
Kollaborativ forretningsudvikling
Kom til præsentation af CESFOs årbog, der denne gang handler om samarbejde i forbindelse med forretningsudvikling i forskellige former.
19.02.2020
Cirkulær økonomi og økosystemer
Kan finske erfaringer virke i Danmark?
28.01.2020
Bog: Professionel rådgivning og salg i teori og praksis
Med afsæt i videntunge erhverv har bogen fokus på at udfolde rådgivnings- og salgsbegrebet samt at belyse krydsfeltet, hvor medarbejdere skal balancere mellem både at være rådgivende og sælgende i deres jobfunktion.
27.01.2020
Bog: Global Marketing - En global bestseller
Lektor Svend Hollensen fra SDU Sønderborg har netop udgivet 8. udgave af sin bog 'Global Marketing', som er solgt over hele verden i over 150.000 eksemplarer.
21.01.2020
200 norske MBA-studerende på kursus i Kolding
”Vores norske kolleger ved Handelshøjskolen i Norge mener, at vi er mere eksperimenterende med redskaber, øvelser og metoder inden for innovationsledelse ...", lyder det fra lektor Majbritt Rostgaard Evald.
13.01.2020
Hvorfor skal ledere lade medarbejderne tale?
Når ledere vælger at lytte til deres medarbejdere, kan det bl.a. hjælpe dem til at tage bedre beslutninger og at tage eventuelle problemer i opløbet.
12.12.2019
Opråb til iværksættere – bryd med jeres dårlige kontakter
At netværke effektivt handler ikke kun om at skabe nye kontakter, men i lige så høj grad også om at ændre eksisterende kontakter eller ligefrem afslutte kontakter, som ikke længere er relevante.
26.11.2019
PhD Defence by Janni Grouleff Nielsen
Measuring performance in social enterprises: Situational factors affecting the use of performance measurement systems.
29.10.2019
Forsker i virksomheders arbejde med verdensmål
Mange virksomheder arbejder i dag med FN’s verdensmål i en eller anden form. På Syddansk Universitets Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse samarbejder forskere med erhvervslivet for at få indblik i, hvordan virksomheder arbejder med at inkorporere FN’s verdensmål i forretningen.
28.10.2019
Årets Underviser på SDU 2019: Hun interesserer sig i den grad for sine studerende
Mette Søgaard Nielsen er en underviser, der har blik for hver enkelt studerende, og som altid er klar på at hjælpe sine studerende. Derfor får hun nu tildelt SDU’s pris som Årets Underviser.
25.10.2019
Deltag i forretningsudviklingsforløbet 'Forretningsmodeller i netværk'
Forretningsmodeller i netværk giver dig overblikket til at sætte dit netværk i spil og øge din konkurrenceevne igennem designmetoder. Forløbet kombinerer den nyeste forskning omkring B2B marketing med designmetoder til forretningsudvikling.
24.10.2019
Vær med til at løse en bæredygtighedsudfordring
Nu har du mulighed for sammen med andre studerende og nyslåede dimittender at være med til at løse en af bolig- og livsstilsbranchens både spændende og påtrængende bæredygtighedsudfordringer.
16.10.2019
Internationale ph.d.-studerende arbejdede med rehabilitering af kræftpatienter på SDU Kolding
De studerende er alle tilknyttet en virksomhed i deres hjemland, og de skriver deres ph.d. på baggrund af det internationalt anerkendte Marie Skłodowska-Curie-projekt.
10.10.2019
Lad os gøre op med den traditionelle tænkning af kommunal erhvervsfremme
KRONIK: Siden 2010 har Dansk Industri målt erhvervsklimaet i de danske kommuner. Igen i år løb Ikast-Brande Kommune med førstepladsen. Beklageligvis tager målingen ikke højde for, at landets kommuner langt fra har de samme muligheder og udfordringer med at fremme lokale erhverv samt integrere erhvervspolitik med øvrige politikområder.
01.10.2019
PhD Defence by Wafa Said Mosleh
Emergence, Tangibility and Power: Participatory Innovation as a Complex Process of Social Relating.
27.09.2019
SMV’ers arbejde med bæredygtig forretningsudvikling halter
Studerende på Cand.merc. Entreprenørskab og Ledelse arbejder gennem hele efterårssemestret med at udarbejde entreprenante idéer og koncepter for, hvordan SMV’er kan arbejde med bæredygtig forretningsudvikling i regi af FN’s verdensmål.
26.09.2019
Cirkulær økonomi og bæredygtighed
Hvordan engagerer vi medarbejdere og eksterne partnere til at involvere sig i arbejdet med cirkulær økonomi og bæredygtighed?
20.09.2019
Top Business Research
Artikel fra IER er blandt de tyve mest læste.
22.08.2019
Lederne har nøglen til vækst i små virksomheder
Lederne af små virksomheder, som ofte er ejerledere, har nøglen til vækst i disse virksomheder, men ofte udnytter de ikke vækstmulighederne.
16.08.2019
Nye løsninger kan gøre pårørende til demente mere trygge
Flere virksomheder designer løsninger, der kan berolige urolige pårørende til demente. Nu har virksomhederne fået assistance fra et hold studerende fra SDU’s talenthold, New Nordic Design Thinking.
06.08.2019
Invitation til afslutningskonference i OPI LDL
Oplev bl.a. virksomhedernes raffinerede prototyper inden for Affald, Indeklima i folkeskolerne, Pårørende til demensramte og Borgerens hjem som arbejdsplads.
01.07.2019
Invester i din fremtid med en HD-uddannelse
HD-uddannelsen ved SDU er for dig, som har praktisk erfaring fra erhvervslivet eller den offentlige sektor, og som nu vil have en solid teoretisk ballast til at komme videre i karrieren.
18.06.2019
Løs en bæredygtighedsudfordring
Nu har du mulighed for sammen med andre studerende og nyslåede dimittender at være med til at løse en af bolig- og livsstilsbranchens både spændende og påtrængende bæredygtighedsudfordringer.
16.06.2019
Mette Søgaard Nielsen fik fakultetets undervisningspris
”Mette modtager prisen, fordi hun har blik for, at hver enkelt studerende er et unikt, entreprenant og helt menneske”, lyder det bl.a. i indstillingen fra Det Samfundsvidenskabelige Fakultet.
12.06.2019
Kunstig intelligens som redskab til forretningsudvikling
Gå-hjem-møde for interesserede i forretningsudvikling, designtænkning, ny teknologi og teknologisk udvikling.
11.06.2019
Teori og praksis i ledelse
Ledelse handler ikke kun om at kunne sin teori.
21.05.2019
Det kræver tillid at sætte borgeren i centrum
Kolding Kommune har i flere år arbejdet med en vision om ’Borgerens centrum’, og her har en åben kommunikation mellem medarbejdere og ledere og tillid i relationer ført til løsninger, som i højere grad opleves som værdiskabende for borgerne, påpeger Karina Solsø Iversen og Henry Larsen.
08.05.2019
PhD defence by Steffen Muxoll Bastholm
Strategic challenges for the purchasing function in a networked business landscape.
06.05.2019
Brexit and Beers på SDU Kolding
Bliv klogere på Brexit og det europæiske samarbejde, når Lars Løkke Rasmussen gæster SDU Kolding.
30.04.2019
Talenthold fra SDU arbejder med byudvikling
Et hold studerende fra SDU’s talentprogram, New Nordic Design Thinking, skal komme med bud på, hvordan området med parkeringspladsen ved Riberdyb/Holmsminde i Kolding udnyttes bedst muligt.
23.04.2019
PhD defence by Ivan Francisco Martinez
Supply Chain Integration in Project Manufacturing Environments.
04.04.2019
Blandt de 10 mest produktive brandingforskere
Ukrainske forskeres studie placerer Bang Nguyen blandt de bedste.
03.04.2019
PhD defence by Morten Brinch
Conceptualization and value creation of big data in supply chain management: A business process perspective
15.03.2019
Sales and Operations Planning (S&OP)
Afslutningskonference: Oplægsholdere fra Mercuri Urval, Bramming Plast-Industri og Mac Baren Tobacco Company vil samme med forskere fra SDU sætte fokus på S&OP projektets resultater med speciel fokus på adfærd i S&OP arbejdet i de deltagende virksomheder.
11.03.2019
Ny erhvervsfremmestrategi
Forsker fra SDU Kolding skal bidrage med sparring om metodiske valg og kommentere på de opnåede resultater i forbindelse med den nye erhvervsfremmestrategi.
11.02.2019
Forandringsprocesser der lykkes – og mislykkes
Forskning viser, at 70% af alle forsøg på organisatoriske forandringer fejler. Justyna Starostka, postdoc ved Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse, peger på, at der bør fokuseres mere på markedet og på designtænkning i forandringsprocessen.
31.01.2019
Over 200 norske MBA-studerende på kursus om sundhed og ledelse i Kolding
”Det er tredje gang, vi kører kurset, og vi ved fra de MBA-studerende, at de oplever det danske sundhedssystem som længere fremme end det norske på en række punkter”, forklarer Majbritt Rostgaard Evald, der er en del af kursusledelsen og lektor på SDU Kolding.
15.01.2019
Universitetet som rådgiver
Kom til præsentation af CESFOs årbog, der denne gang handler om forskellige aspekter af rådgivning, og hvad andre kan bruge universitetet til.
14.01.2019
Debat: Lad os nu tale indhold i erhvervsfremmesystemet
Debatører foreslår, at fremtidige erhvervsfremmeindsatser særligt skal forholde sig til tre elementer.
09.01.2019
Sæt strøm til din faglighed
Er du akademiker, og trænger du til et fagligt boost, så du kan skabe endnu større værdi for din arbejdsplads?
29.11.2018
Der mangler fokus på udvikling i tiden efter ejer- og generationsskifter
Udfordringerne forbundet med ejer- og generationsskifte i danske SMV’er er store. Ejer- og generationsskifte er en kompliceret proces, og erfaringerne har vist, at det ikke altid går godt.
23.11.2018
Research Workshop on Experimentation and Prototyping in Entrepreneurship
Date: 8th of January 2019 Location: University of Southern Denmark, Kolding, Denmark
15.11.2018
Lad universitetsstuderende kigge på dine marketing-udfordringer
På Syddansk Universitet, Kolding skal 160 erhvervsøkonomi-studerende bruge foråret 2019 på at arbejde med og komme med konkrete løsningsforslag på en marketingudfordring. Har din virksomhed en marketing-udfordring, der kan have gavn af kvikke, unge menneskers blik, teoretiske viden og knofedt? Så er chancen der nu!
12.11.2018
HR inspirationsseminar
Få idéer til at tiltrække, udvikle og fastholde dine medarbejdere.
09.11.2018
Made by Djursland
På konferencen 'Made by Djursland', der blev afholdt på MS Stena Nautica, var temaet 'Hvordan skaber vi grænseoverskridende samarbejde?'
06.11.2018
Dilemmaledelse - Ledelses-GPS til en ny tid
Afslutningskonference om en række forskellige perspektiver på dilemmaledelse og resultater fra forskningen med deltagelse af forskere og erhvervsledere fra hele landet.
02.11.2018
Inspirationsseminar om fremtidens erhvervsfremme
Få overblik over konsekvenserne af regeringens og Dansk Folkepartis politiske aftale fra maj 2018 om ændringer af erhvervsfremmesystemet.
22.10.2018
Digitaliseringens fordele og ulemper
Under Industriens Uge holder postdoc, ph.d. Jakob Schlichter oplæg om sit forskningsområde, digitalisering.
08.10.2018
Studie skal afhjælpe unges dårlige økonomi
”Vi ved, at økonomisk mistrivsel er et stort problem, og at de unge, der har økonomiske problemer, har svært ved at tale om det, da det er et tabubelagt emne.”
03.10.2018
Studerende oplevede Barack Obama på SDU Kolding
Barack Obamas besøg på SDU Kolding vakte stor begejstring blandt de næsten 800 deltagere.
26.09.2018
Cand.merc.'er skaber smidige arbejdsgange i skrædderi
Et uniformsskrædderi fra Sønderborg har fået midler fra Innovationsfonden til at ansætte en akademiker i et udviklingsprojekt. Det blev Stefanie Nielsen, som fik jobbet.
17.09.2018
Innovationsworkshop i Sønderborg
"Det her med at sende kunderne rundt, så butikkerne nyder godt af hinanden, det synes jeg rigtig godt om. Det er godt tænkt”.
07.09.2018
Bang Nguyen - ny professor MSO i digitalisering
"... når en virksomhed gerne vil udvikle nye produkter og være innovative, så skal de ikke være bange for at fejle og komme i konflikt osv. Det er faktisk en læringsproces i sig selv."
06.09.2018
Affaldsprojekt afsluttes – men samarbejdet fortsætter
Den intelligente skraldespand kan bl.a. selv fortælle, hvornår den skal tømmes.
05.09.2018
Besøg på Nanjing University
Formålet er at etablere et vedvarende forskningssamarbejde omkring iværksætteri og opstartsprocesser med forskningsgruppen i Nanjing.
28.08.2018
Er flyvende biler og bildatingapps fremtiden?
270 handelsgymnasielever fra Varde, Haderslev, Kolding, Vejle og Odense udviklede innovative forslag til fremtidens bilhus, da de gæstede SDU Kolding mandag den 27. august 2018.
16.08.2018
Affaldsløsning gennem OPI LDL
Skraldespanden, der selv opfordrer til at blive brugt.
02.07.2018
Afskedsreception for Poul Rind Christensen
Fredag d. 29. juni var kollegaer inviteret til afskedsreception for Poul Rind Christensen, som har valgt at gå på pension.
27.06.2018
Networks in Changing Business Ecosystems
Forskere fra Danmark, Tyskland, Norge, Sverige og Australien havde fokus på, hvordan virksomheder kan indgå i regionale netværk, hvordan samarbejdet i disse netværk fungerer og ikke mindst hvilke faktorer, der er med til at gøre regionale netværk succesrige på konference i Kolding.
26.06.2018
Kan man blive fanget i sit eget netværk?
Netværk er drivkraften i mange iværksætteres succes og i manges succes i det hele taget. Men er der slet ikke nogle mørke sider ved netværk? Kan de kun fremme – og ikke hindre succes? Kan vi på nogen måde blive fanget i dem?
25.06.2018
Kristin B. Munksgaard - ny professor MSO
”Mange kan nemt forholde sig til, hvordan vi laver markedsføring til forbrugere, men hvordan er det, vi rent faktisk markedsfører mellem virksomheder? Mellem organisationer? Det, synes jeg, er spændende”, fortæller Kristin B. Munksgaard.
22.06.2018
Europaminister og regionrådsformand i samtale på SDU Kolding
Europaminister Sabine Sütterlin-Waack fra Slesvig-Holsten og regionsrådsformand Stephanie Lose mødtes på SDU i Kolding til en snak om samarbejder mellem Danmark og Tyskland.
12.06.2018
NOFOMA 2018
The 30th annual NOFOMA conference takes place in SDU Kolding 13-15 June
11.06.2018
PhD schorlarship in B-2-B & Internet of Things
A PhD scholarship in B-2-B Marketing & Internet of Things is vacant at the Department of Entrepreneurship and Relationship Management on Campus Sønderborg.
01.06.2018
International forskningsworkshop med fokus på forskningstyngde og relevans
D. 24. maj dannede Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse rammen om en international forskningsworkshop med fokus på entreprenørskab og kontekst. Workshoppen indeholdt blandt andet key note oplæg fra Alistair Anderson (Robert Gordon University i Aberdeen) og Johan Gaddefors (SLU i Uppsala).
31.05.2018
Innovationsundervisning i gymnasiet
75 gymnasielærere fra hele landet gæstede SDU Kolding for at få viden omkring innovationsfaget og de nyeste undervisningsmaterialer inden for området i forbindelse med den nye gymnasiereform.
28.05.2018
Ph.d.-forsvar ved Jakob Schlichter
ERP systems and performance in SMEs
18.05.2018
Stor søgning til udviklingsprogram for sociale innovatører
D. 1. juni starter et nyt udviklingsprogram for sociale innovatører på SDU i Kolding.
07.05.2018
European Entrepreneurship Education Workshop 2018
Suna Løwe Nielsen fra Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse gav et keynote indlæg på entrepreneurship workshoppen.
04.05.2018
Steffen Korsgaard - ny professor MSO
”Professorernes rolle er jo på en eller anden måde at gå forrest. Prøve at være tydelige og prøve at gå forrest i at lave god forskning og god udveksling med det omgivende samfund. Og det tager jeg meget alvorligt”.
02.05.2018
Ledelsesudvikling i Kolding Kommune
Kommunens vision skal gøres til virkelighed, men at gøre det er fyldt med udfordringer. Professor Henry Larsen og postdoc Karina Solsø Iversen er involveret i et projekt i forbindelse med Kolding Kommunes vision ’Borgerens Centrum’.
23.04.2018
Forskningssamarbejde mellem Danmark og Kina
Ying Chen og Kim Klyver har fået midler fra Uddannelses- og Forskningsministeriet til at udvikle et forskningssamarbejde mellem Danmark og Kina.
13.04.2018
Samarbejde om unges studieforberedelse
SDU Kolding samarbejder med handelsgymnasierne IBC Kolding, IBC Fredericia Middelfart og Campus Vejle om at forberede gymnasieeleverne på livet som universitetsstuderende.
11.04.2018
SDU Kolding bidrager til bedre regional udvikling
Mads Bruun Ingstrup og Lone F. Toftild bidrog med ekspertise på international konference i Bryssel.
27.03.2018
Nyt tilbud til sociale innovatører
Samarbejde mellem SDU, Kolding Kommune og Vejle Kommune skaber nye muligheder for kompetenceudvikling til sociale innovatører
19.03.2018
Ny rapport: De mørke sider af ledelse og drift i mindre virksomheder
Tirsdag den 27. marts 2018 udkommer årets CESFO-rapport. Rapporten har denne gang fokus på nogle af de udfordringer, man kan have, når man er en mindre virksomhed, men også hvordan man får omsat de muligheder, man ser, til praksis. Det er institut for entreprenørskab og relationsledelse på SDU Kolding, der står bag årsrapporten.
20.02.2018
International forskningsworkshop hos IER
Den 24. maj 2018 afholdes der en international forskningsworkshop om entreprenørskab og kontekst på Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse.
20.02.2018
Adjunct Professor
At the University of Adelaide.
09.02.2018
International Research Workshop on Entrepreneurship and Context
Keynotes by Alistair Anderson and Johan Gaddefors
06.02.2018
Ph.d.-forsvar ved Anne Gramtorp
I krydsfeltet mellem passion og cool cash - Entreprenøriel motivation for vækst og ledelse
Tiltrædelsesforelæsning - Anne-Mette Hjalager
08.01.2018
Værdikæder i turisme - En nøgle til erhvervets innovation, bæredygtighed og økonomiske succes
I lyset af de kernefagligheder omkring supply chain management, forretningsmodeller og relationsledelse, som Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse spænder over, vil professor Anne-Mette Hjalager i sin tiltrædelsesforelæsning oprulle en række tankevækkende eksempler fra turismen og pege på vigtige videnshuller og politikforslag.
02.11.2017
Ph.d.-forsvar ved Shayegheh Ashourizadeh
Immigrant Entrepreneurship: Exploring the Variety of Contextual Opportunities and Constraints.
01.11.2017
SDU-forskere vil hjælpe virksomheder til bedre drift
Nyt projekt skal kaste lys over de menneskelige aspekter i virksomheders Sales and Operations Planning, som rummer et stort potentiale for erhvervslivet.
30.10.2017
Lokal og landsdækkende opbakning til uddannelse og samarbejde om erhvervsudvikling
Der var bl.a. opbakning fra adm. direktør i SMVdanmark, Ane Buch, Region Syddanmarks regionsrådsformand Stephanie Lose og Koldings borgmester Jørn Pedersen, der sammen udgjorde et debatpanel på kurset.
24.10.2017
Ph.d.-forsvar ved Maryam Cheraghi
Age effect on entry into entrepreneurship: Influenced by differences in gender-egalitarianism, life-expectancy and occupation.
09.10.2017
Tre pejlemærker for fremtidens danske erhvervsfremmesystem
Kronik i Mandag Morgen
15.09.2017
The Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 2017
Participation is open for all academic staff at the Faculty of Business and Social Sciences at SDU.
26.06.2017
Forskerbesøg fra Kina
Besøg af ass. prof. Zhirong Duan fra Tsinghua University, Beijing
23.06.2017
Besøg fra universitetet i Lund
Forsker fra universitetet i Lund på ophold i Kolding.
06.06.2017
Bevilling til forskningsophold på University of Adelaide
Kim Klyver fra Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse modtager en bevilling fra Det Frie Forskningsråd til et forskningsophold i Australien.
31.05.2017
Virksomheder tøver med ny teknologi
Ny forskning viser, at danske virksomheder ikke udnytter nye teknologier og digitale løsninger og derfor sakker bagud i den internationale konkurrence.
29.05.2017
Ph.d.-forsvar ved Christopher Rajkumar
Towards a theory of Sourcing Innovation: Conceptualization, antecedents and performance implications.
27.05.2017
Ph.d.-forsvar ved Lone Dalkjær Kavin
Supply Network Enabled Innovation Within a Non-repetitive Manufacturing Context
Camp Get Closer 2017
15.03.2017
Camp Get Closer - Det lokale møder det globale
Fredag den 17. marts præsenterer Abena, Danfoss, Dansk Mjød og fem andre virksomheder en problemstilling fra deres virksomhed for flere end 500 studerende ved SDU Kolding, når de deltager i årets Camp Get Closer med temaet: Det lokale møder det globale.
Ny erhvervsklynge
06.03.2017
SDU bidrager til udviklingen af ny erhvervsklynge
Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse ved SDU har fået en enestående mulighed for at følge og bidrage til opstarten og udviklingen af erhvervsklyngen ACE Denmark.
02.03.2017
Marketingcamp for virksomheder og studerende
Syv virksomheder med en marketingudfordring mødte op til Marketingcamp på SDU Kolding.
23.02.2017
Ph.d.-forsvar
Rikke Holmslykke Kristensen forsvarede sin ph.d.-afhandling på SDU i Kolding
06.02.2017
Danmark og Tyskland samarbejder om at udvikle yderområder
Landdistrikterne skal udvikles, og det skal være slut med at se landdistrikter både nord og syd for grænsen som "problemregioner".
23.01.2017
Ph.d.-forsvar
Winie Evers forsvarede sin ph.d.-afhandling på SDU i Kolding
12.01.2017
Præsentation af CESFO Årsrapport 2016
Årsrapporten har fokus på udviklingsorienteret drift. Rapporten fokuserer på problemstillinger, der er særegne for mindre organisationer, uanset om der her tales om kommercielle virksomheder, mindre offentlige organisationer, eller deres samspil.
12.01.2017
ISMOT Best Paper Award
13.12.2016
Ph.d. forsvar af Helle Aarøe Nissen
Helle Aarøe Nissen forsvarede sin ph.d. på SDU i Kolding
25.11.2016
Virksomheder og studerende på netværksarbejde
Virksomheder og studerende fra SDU Kolding og Designskolen Kolding mødtes til Business Lunch på Syddansk Universitet for at se hinanden an og eventuelt starte et samarbejde om et studiejob, en praktik eller en projektopgave.
18.11.2016
DSEB´s Innovations- og Entreprenørskabspris
SDU-professor og interAct-direktør får DSEB´s Innovations- og Entreprenørskabspris
09.11.2016
Undervisningsprisen 2016
Lektor Kristin Balslev Munksgaard fra Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse har modtaget årets undervisningspris for samfundsvidenskabeligt fakultet.
09.11.2016
Samarbejde og konkurrence blandt kommunerne i Trekantområdet
Et forskerteam har undersøgt hvordan kommunerne i Trekantområdet både samarbejder og konkurrerer, også kaldet co-opetition, og ad den vej bidraget til den fortsatte udvikling af Trekantområdet som en business region.
17.10.2016
Ph.d.-forsvar
Kirsten Frandsen forsvarer sin ph.d.-afhandling
17.10.2016
Velfærdsinnovation: Nye løsninger skal hjælpe patienter efter kræftsygdom
Lektor Kristin B. Munksgaard står i spidsen for SDU´s del af et tværfagligt forskningsprojekt, som skal forbedre rehabiliteringen for raske kræftpatienter.
03.10.2016
Ph.d.-forsvar
Jesper Raalskov forsvarer sin ph.d.-afhandling
01.06.2016
International pris til Professor Kim Klyver
Professor Kim Klyver har fået tildelt prisen som "Outstanding reviewer" blandt et felt af over 2000 forfattere og reviewers.
12.05.2016
International pris for bæredygtighed til SDU Campus Kolding
SDU Syddansk Universitet – Campus Kolding har modtaget Green Good Design Award 2016, der uddeles af den prestigefyldte, nordamerikanske organisation, The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design.
13.04.2016
Gå-hjem-møde: Ude godt - hjemme bedst?
Temaeftermiddag om udflytning og hjemtagning af produktion
05.11.2015
Annelie Tallig
Annelie Tallig forsvarer sin ph.d.-afhandling
05.11.2015
Ph.D.-studerende fra IER tildelt Best Paper Award
Ph.D.-studerende Shayegheh Ashourizadeh er blevet tildelt Best Paper Award for sin analyse af ”Immigrant and indigenous entrepreneurs’ sources of financing of startups: Moderated by wealth in society”
21.04.2015
Ph.d.-forsvar
Flemming Pors Knudsen forsvarer sin ph.d.-afhandling
26.03.2015
Tiltrædelsesforelæsning
Professor Benson Honig afholder tiltrædelsesforelæsning
11.11.2014
Tiltrædelsesforelæsning
Professor Kim Klyver afholder tiltrædelsesforelæsning
30.09.2014
Ph.d.-forsvar
Pia Geisby Erichsen forsvarer sin ph.d.-afhandling
30.09.2014
Ph.d.-forsvar
Mette Søgaard Nielsen forsvarer sin ph.d.-afhandling
05.07.2014
Trekantområdet Danmark og SDU hjælper produktionsvirksomheder
Trekantområdet Danmark og SDU indgår samarbejde om udvikling af fremtidens erhvervspolitik og forretningsmodeller målrettet produktionsvirksomheder.
04.07.2014
The flipped classroom
Adjunkterne Mads Bruun Ingstrup og Pia Schou Nielsen har modtaget en bevilling på 30.000 kr. til udarbejdelse af podcasts og virtuelle cases til brug i deres undervisning i faget Place Branding & Management. Bevillingen kommer fra det Samfundsvidenskabelige Fakultets pulje for universitetspædagogik.
27.03.2014
Foredrag med Ram Narasimhan
Foredrag om Supply Chain Excellence og Publishing in International Journals d. 6. og 7. maj 2014
09.08.2013
Ph.d.-forsvar
Jesper Kronborg Jensen forsvarer sin ph.d.-afhandling
28.03.2011
Bogudgivelse
Ny håndbog om virksomhedsopstart
01.01.0001
Kina og Danmark udveksler erfaringer med HR og talentudvikling
Dr. Wu Gao fra Nanjing University of Science and Technology gæstede SDU for sammen med adjunkt Jesper Raalskov at udvikle et forskningsprojekt, der skal afdække virksomheders arbejde med talenter og HR i hhv. Kina og Danmark.
Nyheder fra det tidligere Institut for Sociologi, Miljø- og Erhvervsøkonomi
Bevillinger
15.12.2023
19,9 mio. kroner fra Carlsbergfondet til SAMF
Hele ti forskere på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på SDU har netop modtaget forskningsbevillinger fra Carlsbergfondet.
Uddannelse
29.11.2023
Syddansk Universitet Esbjerg får ny, grøn uddannelse
Syddansk Universitet i Esbjerg får en ny kandidatuddannelse inden for bæredygtighed. Uddannelsen imødekommer efterspørgslen fra lokale og regionale virksomheder.
Uddannelse
29.11.2023
Syddansk Universitet Esbjerg får ny, grøn uddannelse
Syddansk Universitet i Esbjerg får en ny kandidatuddannelse inden for bæredygtighed. Uddannelsen imødekommer efterspørgslen fra lokale og regionale virksomheder.
Nyt center
16.11.2023
Nyt forskningscenter skal sikre, at vi lærer af tidligere katastrofer
Syddansk Universitet har etableret et nyt center, der skal sikre vedvarende læring fra katastrofer og hjælpe samfund, organisationer og individer med at blive modstandsdygtige.
Kronik
28.09.2023
Vi bør gentænke vores tilgang til innovation
Samarbejde mellem offentlige og private organisationer og universiteter rummer et stort potentiale for at skabe innovation, der sikrer langsigtede løsninger og resiliente organisationer. Simon Sølvsten uddyber i sin kronik.
Cybersikkerhed
25.09.2023
Forskere vil undersøge, hvordan chatbots kan gøre os mere sikre online
Cyberangreb på borgere er blevet mere almindelige i Danmark. I et nyt projekt har SDU med støtte fra TrygFonden som mål at forbedre danskernes digitale sikkerhed i hverdagen.
invasive arter
07.09.2023
Ny ekspertgruppe vil adressere truslen fra invasive arter i marine økosystemer
Invasive arter – det kan være både planter og dyr - er en alvorlig trussel mod biodiversiteten, har FN slået fast. Det får nu en gruppe SDU-forskere til at danne en ekspertgruppe.
Tour de France
04.07.2023
Nyt studie: Hvad var Tour de France-afholdelsen i 2022 værd for danskerne?
I 2022 afholdt Danmark de tre indledende etaper af Tour de France, og værtskabet blev efterfølgende udråbt som en stor succes. Et nyt studie har set nærmere på, hvilken værdi værtskabet har skabt for den danske befolkning.
Titel
01.07.2023
Arne Feddersen er ny professor på SDU
Vi er meget stolte over at kunne meddele, at Arne Feddersen er blevet udnævnt til professor ved Syddansk Universitet i Esbjerg.
Fiskeri
31.05.2023
Overvågning fører til stress og mistrivsel blandt danske fiskere
Kameraovervågning på skibe påvirker arbejdsmiljøet negativt blandt danske jomfruhummerfiskere. Det konkluderer et nyt studie.
Forskning
21.04.2023
Hvilken slags laksefiskerioplevelse ønsker du?
I et nyt projekt vil forskere undersøge, hvilke regler og hvilken fiskerioplevelse trolling-fiskere foretrækker i Østersøen, og hvordan fiskerne vurderer de nuværende regler.
Kronik
16.03.2023
En vedvarende og bæredygtig energipolitik
Hvis det skal lykkes at gøre vedvarende energi til den primære energikilde, kræver det, at politikerne gør op med en uforståelig energipolitik. Sådan lyder det fra tre forskere i denne kronik.
Uddannelse
01.03.2023
Fra droneoperatør i Forsvaret til teamleder i Energistyrelsen: ”Det er motivationen, der skal drive værket”
Anders Dalgaard Mølholm har altid set muligheder frem for begrænsninger. Det har ført til en lynkarriere inden for energi og grøn omstilling.
Grøn omstilling
01.03.2023
10 millioner til nyt elitecenter med solen i centrum
Et nyt eliteforskningscenter under SDU Climate Cluster har en holistisk tilgang til solenergi. Centret vil ikke blot designe, bygge og udvikle papirstynde, bøjelige solcellepaneler, som kan sættes op på alverdens ting, men også kigge på, hvordan de implementeres i samfundet og hvordan forbrugerne bedre tager imod de nye løsninger.
Klimaforskning
23.02.2023
Naturen kan hjælpe os, når vi rammes af ekstremt vejr
Oversvømmelser, hedebølger, storme og tørker bliver mere almindelige i takt med, at temperaturerne stiger, så vi er nødt til at finde nye måder at beskytte vores byer og samfund på. Naturen selv byder på mange løsninger, og det skal vi lære at udnytte bedre, mener forskerne bag nyt elitecenter for klimaforskning på SDU.
Uddannelse
08.02.2023
OB’s kommunikationschef uddannede sig i sin passion: ”Det er fedt at arbejde med noget, der berører rigtig mange mennesker”
Rasmus Nejstgaard flyttede fra København til Esbjerg i jagten på en karriere i sportsbranchen. Det blev startskuddet til en hverdag i den danske superliga.
Ph.d.-projekt
15.12.2022
Fleksible forbrugere eller vanedyr? Ph.d.-projekt sætter lup på vores elforbrug
Et netop afsluttet ph.d.-projekt har undersøgt, i hvilket omfang danske forbrugere ønsker at engagere sig i deres elselskab. Projektet giver blandt andet indsigt i vores forhold til elpriser, og hvor villige vi er til at ændre vores forbrugsvaner.
Forskning
07.11.2022
Forsker om anlæg til vedvarende energi: ”Hvis ikke vi inddrager de lokale, har vi tabt på forhånd”
Lokal modstand ender ofte med at stå i vejen for grønne tiltag og skabe negative overskrifter. Inddrag forbrugerne og styrk forskningen i deres adfærd, lyder opfordringen fra SDU-forsker.
Grøn omstilling
19.10.2022
Vi køber elbiler - hvis altså det kan betale sig for os
En ny undersøgelse viser, at danske forbrugeres motiv for at købe elbiler overvejende er drevet af ydre motivationsfaktorer. Det kan være skidt nyt for målet om at elektrificere bilindustrien, siger professor i forbrugeradfærd.
FUSILLI
16.07.2022
Bæredygtige byer og samfund
Hvad skal der til, for at de europæiske byer får bæredygtige fødevaresystemer? Det er det, som det fireårige FUSILLI-projekt forsøger at finde ud af.
Kogebog
06.07.2022
Kogebog af Danielle Wilde modtager en særlig jurypris
Tour De France
30.06.2022
Ekspert i eventøkonomi: At have en interessant oplevelsesportefølje kan have fordele
Et nyt Tour de France-studie af Idan og SDU konkluderer, at værtskommunerne ikke skal forvente nogle økonomiske effekter af værtskabet. En langsigtet oplevelsesstrategi kan dog have fordele, fortæller SDU-forsker i eventøkonomi.
Fisk og skaldyr
27.06.2022
Substitutionspræferencer for fisk i Senegal
Nyt studie fra Senegal omhandlende substitutionsviljen i senegalesiske forbrugeres præferencer for fisk og skaldyr viser, at forbrugere foretrækker mangfoldighed af arter på deres tallerkner.
Tour De France
20.06.2022
Tour de France bliver ikke en guldgrube for de danske værter
Når den franske Tour de France-karavane i starten af juli 2022 ruller ud i det danske sommerland, skal værtskommunerne ikke forvente den store økonomiske gevinst.
Nyt projekt
13.06.2022
SAMF-forsker i spidsen for ny Danida-indsats
Et nyt forskningsprojekt skal bane vejen for mere bæredygtighed og gode arbejdsforhold i læderindustrien i Bangladesh. Projektet er et led i Udenrigsministeriets udviklingssamarbejde Danida og bliver ledet af lektor Dewan Ahsan.
Verdensmålsprisen 2022
27.05.2022
Pia Heike Johansen er nomineret til verdensmålsprisen 2022
Webinar
27.05.2022
Marketingmæssige udfordringer i detailbutikker
Du inviteres hermed til et gratis webinar om den nyeste forskning og fremtidsudsigter.
Workshop
18.05.2022
Workshop for potentielle ansøgere til puljen til borgerdrevne dagligvarebutikker
Sammen med Bolig- og Planstyrelsen inviterer vi til workshop for potentielle ansøgere til puljen til borgerdrevne dagligvarebutikker.
Studieliv
17.05.2022
SDU-studerende ser klare fordele ved at studere i Esbjerg: ”Det kan være med til at øge ens motivation”
En undersøgelse fra Danmarks Evalueringsinstitut viser, at studerende på små udbud af uddannelser har visse fordele sammenlignet med studerende på store uddannelser. To bachelorstuderende på SDU Esbjerg genkender billedet.
Studieliv
17.05.2022
SDU-studerende ser klare fordele ved at studere i Esbjerg: ”Det kan være med til at øge ens motivation”
En undersøgelse fra Danmarks Evalueringsinstitut viser, at studerende på små udbud af uddannelser har visse fordele sammenlignet med studerende på store uddannelser. To bachelorstuderende på SDU Esbjerg genkender billedet.
Studiemiljø
06.05.2022
Genstartspuljen
Som studerende kan du nu søge op til 2500kr. i genstartspuljen til et socialt arrangement med dine medstuderende.
Kronik
05.05.2022
Elbilers succes afhænger af, at vi får forbrugerne med på vognen
Det rekordhøje salg af elbiler stiller krav til, at vi tilpasser vores infrastruktur til elbiler og bygger et robust og effektivt opladenetværk. Og det centrale spørgsmål er, om de danske forbrugere er villige til at betale, skriver forfatteren i til denne kronik.
Ph.d.-forsvar
22.04.2022
Simon Sølvsten har fået tildelt sin ph.d.-grad
Fredag den 22. april 2022 forsvarede Simon Sølvsten sin ph.d.-afhandling.
Podcast
19.04.2022
Er et bæredygtigt og billigt OL muligt?
Professor Oliver Schnittka giver sit bud på, om et bæredygtigt og billigt OL er muligt.
Ph.d.-studie
10.04.2022
Ny artikel: Do insurers adjust prices for the adoption of loss prevention?
Ny ph.d.-afhandling afdækker, hvordan prisen på tingsskadeforsikringer påvirkes af brugen af skadeforebyggelsesteknologi
08.04.2022
Ny artikel: Loss prevention technologies' effect on property damage cost and financial savings
Ny ph.d.-afhandling afdækker, hvilken betydning de hyppigst anvendte skadeforebyggelsesteknologier har på omkostningerne fra tingskader
Fusilli
06.04.2022
Danielle Wilde om sit arbejde i FUSILLI-projektet: "At arbejde med fødevaresystemet er for mig en no-brainer"
Hvad skal der til for at få europæiske byer til at have bæredygtige fødevaresystemer? Det prøver det fireårige FUSILLI-projekt at forstå. Sammen med 11 andre byer i Europa, er Kolding en del af dette bæredygtighedsprojekt, som gør de udvalgte byer til levende fødevarelaboratorier.
Event
31.03.2022
Esbjerg: Social ulighed i sundhed
Hvad gør det ved Esbjerg, at forskningen kommer til Esbjerg? Hvad forsker vi egentlig i i Esbjerg? Hvem kan bruge resultaterne? Og hvorfor er stærke, lokale forskningsmiljøer så vigtige?
Event
30.03.2022
Food System Change på FoodLab: Lav det! Smag på det!
Food System Change på FoodLab: Lav det! Smag på det! En spændende forsknings-event med fokus på ændring af fødevaresystemet. Arrangementet er støttet af FoodReformers.
Business School
30.03.2022
Studerende bygger fremtidens Business School
Hvad vil det sige at være en del af en Business School? Hvilke kompetencer skal en Business School give, og hvilke værdier skal den bygge på? SDU Esbjergs erhvervsøkonomiske uddannelser er blevet en del af en ny SDU Business School, og forleden fik de studerende i Esbjerg helt bogstaveligt mulighed for at forme dens fremtid.
Greencap
25.03.2022
Bæredygtig udvikling i Cambodia
GREENCAP er et projekt der forbedrer grøn kapacitet på videregående uddannelser for at fremme bæredygtig udvikling i Cambodia.
FoodLab lancering
25.03.2022
FoodLab lancering i Kolding
Den 26 og 27 November, lancerede SDU et FoodLab i Kolding.
Pris
18.03.2022
Forsker vinder pris for forskningsartikel om turistaktiviteter
Det spanske netværk af turismeforskere har tildelt prisen for den bedste forskningsartikel inden for turisme i 2021 til Barbora Gulisova.
Nyhed
03.03.2022
Tilbage, hvor det hele startede
Vi byder hjerteligt velkommen til Mette Hynding, der er ny rekrutterings- og trivselsmedarbejder.
Kronik
03.02.2022
Ulighed i sundhed udfordrer landdistrikterne
Strukturreformen har efterladt landdistrikterne med store udfordringer i forhold ulighed i sundhed. Vi mangler dog et samlet indblik i disse udfordringer og løsninger til at skabe mere lighed i sundhed for dem, der bor udenfor de større byer, skriver professor Egon Noe i denne kronik.
Ansættelse
06.01.2022
Ny forsker til SDU Esbjerg
Danielle Wilde er ny forsker på SDU
Årsberetning
16.12.2021
Året der gik hos Center for Landdistriktsforskning
I CLF's årsberetning ser centerleder Egon Noe tilbage på nogle af de centrale projekter i 2021.
Konference
16.12.2021
Energikonference i Esbjerg satte fokus på fremtidens løsninger
Med to uddannelser målrettet energiindustrien og førende forskning inden for grøn energi kan SDU i Esbjerg spille en spændende rolle i områdets grønne omstilling, både nu og i fremtiden. Det lokale universitet har et stort fokus på at vidensdele og holdt i forrige uge energikonference med to af landets førende eksperter inden for vind og energi.
Studieliv
04.12.2021
Studerende prøvede kræfter med lokale virksomheders grønne udfordringer
Studerende ved Syddansk Universitet og UC SYD deltog i weekenden i Green Camp 2021, hvor de på 24 timer skulle hjælpe to lokale virksomheder med en udfordring inden for den grønne omstilling.
Konference
04.12.2021
Sundhed i landdistrikterne: Kom til national konference om ulighed i sundhed
Center for Landdistriktsforskning, Landdistrikternes Fællesråd, UC SYD og Diabetesforeningen inviterer til en national konference fredag den 14. januar 2022, hvor vi samler forskere, praktikere og politikere til en dag i sundhedens og landdistrikternes tegn.
Conference
16.11.2021
Energy Island in Denmark: Is it beneficial to the society?
Join our conference on energy islands
Conference
16.11.2021
Energy Island in Denmark: Is it beneficial to the society?
Join our conference on energy islands
Jubilæum
15.11.2021
Eva Roth fejrer 40 år på SDU
Eva Roth fejrer mandag den 15. november 2021 sit 4o års jubilæum på Syddansk Universitet
Anerkendelse
02.11.2021
Esbjerg Universitetspris 2021: Barbora vinder for sin ph.d. om landdistrikters branding
Ph.d. Barbora Gulisova er den ene af årets modtagere af Esbjerg Universitetspris. Den prestigefyldte anerkendelse blev overrakt tirsdag eftermiddag på AAU Esbjerg. Gæstetaler var ejer af Sports Connection Aps / Skechers Peter Jørgensen.
Letter
29.10.2021
296 Forskere i opråb: Verdenshandelsorganisationen skal forbyde skadelige tilskud til fiskeri
PhD defense
25.10.2021
Felix Wasser has been awarded his PhD degree
Workshop
13.10.2021
Calling All Crabby People: Crab workshop
Workshop invitation: Join the crab workshop on global ecological and economic connections in Arctic and sub-Arctic crab markets
Business School
11.10.2021
SDU Business School vil bygge en stærkere bro: - Virksomhederne skal være med til at forme kandidaterne
1. september slog Syddansk Universitet dørene op for et nyt initiativ, der skal bringe det lokale erhvervsliv tættere på den kommende arbejdskraft.
New research
11.10.2021
Some people are willing to pay more for sustainable seafood
New research shows that certified sustainable farmed fish sell for slightly higher prices, suggesting that some consumers are willing to pay more for a meal that’s gentler on the environment.
PhD defense
11.10.2021
Invitation to PhD defense: Advertising effectiveness
On Monday 25 October, you can participate in the PhD defense of Felix Wasser. In his PhD project, Felix has investigated advertising effectiveness. In this Q&A article, he gives a foretaste of the results.
Ny forskning
05.10.2021
Danmark kan blive førende inden for en bæredygtig skibsindustri
Danmark er et af de nordeuropæiske lande med den største kapacitet og ekspertise inden for bæredygtig ophugning og genanvendelse af skibe. Det giver gode forudsætninger for at blive førende på området, viser et nyt studie, der har undersøgt mulighederne for at skabe en cirkulær økonomi i skibsindustrien.
Projektorienteret forløb
16.09.2021
Virksomhedsforløb under studiet er win-win
Praktisk erfaring giver nyt perspektiv på teorien fra universitetet, mener Nicolina Karlskov Sørensen. Hun læser Erhvervsøkonomi, HA ved SDU Business School og er i gang med et projektorienteret forløb i virksomheden TotalEnergies. Et samarbejde som er lærerigt for begge parter.
NEWS
23.08.2021
Welcome, Katharina Herwig
Katharina Herwig has joined the MERE group as a Research Assistant
23.08.2021
Åbning af SDU Business School
Fredag den 17. september 2021 kl. 13.00 markeres åbningen af SDU Business School. Til arrangementet sætter repræsentanter fra erhvervslivet og universitetet sammen fokus på, hvordan den nye Business School kan styrke samarbejdet mellem parterne om at sikre relevante og aktuelle uddannelser.
Teknologi
12.08.2021
Chatbots på hjemmesider kan virke modsat af, hvad de er tiltænkt
Chatbots er integreret på mange hjemmesider for at give brugerne svar og vejledning. Ny forskning viser dog, at chatbots kan skræmme brugerne væk.
Nyt studie
10.08.2021
Havets fremtid er på spil: Nyt studie viser store barrierer for bæredygtige havmiljøer
Et team af internationale topforskere identificerer i et nyt studie en række barrierer, vi skal bryde, hvis vi skal sikre havets fremtid.
Indkøbsvaner
07.07.2021
Corona har ændret vores indkøbsvaner
Nedlukningen af samfundet i forbindelse med Covid-19 har ændret vores indkøbsvaner. En ny undersøgelse indikerer, at nogle af de nye vaner er kommet for at blive.
Arbejdsliv
25.06.2021
Din alder afslører, om du er til hjemmearbejde
En ny undersøgelse viser, at mange danskere generelt foretrækker at arbejde hjemmefra. Tendensen er stærkere, jo ældre man er. Især unge under 24 år ser væsentlige ulemper ved hjemmearbejde.
PhD
14.06.2021
Barbora Gulisova har fået tildelt sin ph.d.-grad
Tillykke til Barbora Gulisova, der har fået tildelt sin ph.d.-grad
Online seminar
07.06.2021
Online seminar: Social Media Campaigns, Lobbying and Legislation
Byeong-Hak Choe from University of Wyoming will present his research on Social Media Campaigns, Lobbying and Legislation: Evidence from climatechange / globalwarming and Energy Lobbies
Debatindlæg
04.06.2021
Vend havplanen på hovedet
Vend havplanen på hovedet, skriver Brooks Kaiser og Eva Roth sammen med 16 andre forskere i et debatindlæg på Altinget.dk. I en ekspertudtalelse peger de på en række handlemuligheder, der kan bidrage til at forbedre havets natur og miljøtilstand.
Inspirationskatalog
31.05.2021
Nyt katalog giver inspiration til strategisk landsbyplanlægning
Et nyt inspirationskatalog fra Center for Landdistriktsforskning skal inspirere land- og yderkommunerne til, hvordan de kan arbejde med strategisk landsbyplanlægning.
PhD defense
27.05.2021
Invitation to PhD defense: Rural place branding
We invite you to the online PhD defense of Barbora Gulisova on June 11, 2021. In her PhD project, Barbora has investigated the processes of place branding and how place branding is organized and undertaken in different places within the rural areas. In this article, Barbora gives a foretaste of her defense in a Q&A.
The MOB Research Group
24.05.2021
Online seminar: The interactions between Covid-19 and elite football
Professor James Reade from the Department of Economics, University of Reading, will present his research on sports economics and the interactions between Covid-19 and elite football.
The Mere Research Group
22.05.2021
Stakeholder Engagement in the Diversification of Arctic Blue Economy Communities
Brooks Kaiser, Chris Horbel, and Melina Kourantidou joined the Uarctic session “Stakeholder Engagement in the Diversification of Arctic Blue Economy Communities” on May 18th, 2021.
Department Seminar
17.05.2021
Webinar: Everyday life in the Asylum system
In the presentation “Everyday life in the Asylum system: Inherent dilemmas, lived experiences and ways to navigate during a pandemic”, Karen Nielsen Breidahl from AAU will present her research on Asylum seeker’s experiences in their reception settings in Denmark and Sweden.
HD-arrangement
29.04.2021
Virtuelt infomøde om HD-uddannelsen 26. maj 2021
Vi møder dig der hvor du er, i stedet for at du skal komme til os. Styrk virksomhedens konkurrenceevne – invester i uddannelse og giv dine nøglemedarbejdere en HD i erhvervsøkonomi. SDU Campus Esbjerg inviterer alle interesserede HR-ansvarlige og medarbejdere til Online Informationsmøde om HD-uddannelsen onsdag d. 26. maj kl. 16.00 - 17.30
The MOB Research Group
29.04.2021
When Chatbots Make Us Communicate Less
Chatbots are autonomous agents with artificial intelligence whose major purpose is to assist customers with inquiries or advisory on websites. But findings show that website visitors feel watched with the presence of chatbots on websites
PUBLICATION
14.04.2021
Welcome to Ricarda Bohn as a new PhD student
We warmly welcome Ricarda Bohn at the Department of Sociology, Environmental and Business Economics. Her PhD project will investigate the impact of social media participation in a civil crisis
The MOB Research Group
08.04.2021
Ny erhvervs-ph.d. i samarbejde med Idrættens Analyseinstitut
Institut for sociologi, Miljø- og Erhvervsøkonomi har i samarbejde med Idrættens Analyseinstitut modtaget støtte til en ny erhvervs-ph.d.
The MERE Research Group
06.04.2021
Dansk forskning på verdenskortet: SDU i selskab med Ivy League universiteter i prestigefyldt netværk
Med et medlemskab af det prestigefyldte netværk Willis Research Network er Syddansk Universitet havnet i en fornem klub, der blandt andet huser amerikanske Ivy League Universiteter. Medlemskabet er kommet i stand på baggrund af hårdt arbejde fra Institut for Sociologi, Miljø- og Erhvervsøkonomi, men tildeles hele SDU.
PUBLICERING
25.02.2021
Beyond Wind: New Challenges to the Expansion of Renewables in Denmark
Expansion of renewable energy in Denmark: New study by Brooks Kaiser, Luis Boscán and Lars Ravn-Jonsen examines the challenges.
25.02.2021
Tillid og corona
Det danske samfund bygger på en enestående verdensrekord i tillid, og det kan give os nogle fordele i forhold til andre lande, når coronaen skal bekæmpes. Det skyldes i høj grad de såkaldte hard-ridere, lyder det fra tre forskere i denne kronik.
PUBLICERING
24.02.2021
The MERE Research Group contributes to several peer reviewed journals
The Management and Economics of Resources and Environment (MERE) Research Group has contributed to several peer reviewed journals in the field of fishery, environment, and risk management.
PUBLICERING
12.02.2021
We live in nature all the time
Lektor Pia Heike Johansen, postdoc Jens Kaae Fisker og lektor Annette Aagaard Thuesen har udgivet artiklen ‘We live in nature all the time’: Spatial justice, outdoor recreation, and the refrains of rural rhythm.
UDDANNELSE
03.02.2021
Virksomhedscase og praktik blev vejen til job: Rasmus greb chancen og gjorde en forskel
Kombinationen af praksisnære fag og praktik er én af grundpillerne på bacheloren i Sports- og eventmanagement hos Syddansk Universitet Esbjerg. En virksomhedscase førte til praktik hos SportsPark Blaavandshuk for Rasmus Stensgaard, der leverede så gode resultater, at han nu er blevet ansat.
29.01.2021
New paper from Dewan
The paper is called: Perceived Risk and Risk Management Strategies in Pond Aquaculture: Marine Resource Economics
SAMF Talent Track
22.01.2021
Talentspor skal fremme eliteforskning: Her er de første deltagere
Det Samfundsvidenskabelige Fakultet søsætter et nyt initiativ for at støtte yngre ambitiøse forskere, der har potentialet til at yde markante bidrag til deres forskningsfelt.
18.12.2020
Ny Podcast: Anders Lund Madsen og Pia Heike Johansen portrætterer livet på landet
Podcastserien ’Trods dårlige odds’ tager dig med på en rejse væk fra de store byer og ud på landet for at finde svaret på, hvorfor livskvaliteten er så høj hos folk, der bor i de danske yderområder og landdistrikter. I serien træder Anders Lund Madsen i landdistriktsforsker Pia Heike Johansens fodspor.
13.12.2020
Professor Dewan Ahsan was keynote speaker at international sustainability conference
Professor Dewan Ahsan from The Management and Economics of Resources and Environment Research Group spoke about sustainable societal development at a virtual conference.
03.12.2020
Vi byder velkommen til to velkendte ansigter
November og december har budt på to nye ansættelser hos Center for Landdistriktsforskning, hvor vi har været så heldige at kunne fortsætte samarbejdet med Marie Feddersen og Mille Renée Larsen, som begge har været tilknyttet centeret i andre roller.
13.11.2020
Invitation til onlinekonference om forebyggelse af bygningsskader
Onlinekonferencen afholdes onsdag den 27. januar fra 8.30 - 11.30
10.11.2020
SDU-forsker har fået bevilling til projekt
Dewan Ahsan har fået bevilling til projekt
10.11.2020
Anna Lyneborg forsvarer sin PhD den 20. november
Anna Lyneborg, Institut for Sociologi, Miljø- og Erhvervsøkonomi, forsvarer sin PhD den 20. november 2020 på Zoom
Boligfinansiering
09.11.2020
Da boligen blev et investeringsobjekt, voksede forskellen mellem land og by
Boligmarkedet uden for de større byer er udfordret, og forskellen mellem land og by bliver større og større. Ofte er forklaringen, at der er sket en urbanisering, hvor flere søger mod de større byer, som gør det svært at få et boliglån i landdistrikterne. Men nu viser et forskningsprojekt, at det også har rod i den måde, finansieringen af boligmarkedet er skruet sammen på.
Covid-19 i oplevelsesbranchen
05.11.2020
Da covid-19 lukkede Roskilde Festival
Da Danmark lukkede ned i marts på grund af Covid-19, fik det store konsekvenser for oplevelsesbranchen, herunder landets festivaler, der blev tvunget til at aflyse. Én af festivalerne er Roskilde Festival, og en netop udgivet rapport fra SDU har undersøgt, hvad aflysningen af festivalen betyder for festivaldeltagerne. Rapporten er den første af sin slags.
02.11.2020
Ud på den store scene: SDU-studerende er en del af international konference
Studerende fra Syddansk Universitet i Esbjerg får allerede i studietiden mulighed for at deltage på den store forskningsscene. Én af dem er Kevin Langhorst, der skal deltage i en stor, international bæredygtighedskonference.
22.10.2020
Ny kommunikationsmedarbejder hos SDU Esbjerg
Camilla Wissing Mortensen er ny kommunikationsmedarbejder på Institut for Sociologi, Miljø- og Erhvervsøkonomi og Center for Landdistriktsforskning.
28.09.2020
Symposium om udfordringer for biodiversiteten
SDU har afholdte symposium om biodiversitet
13.08.2020
Kom til symposium om biodiversitet og økonomi på SDU den 21. august
Dette forskningsområde anvendes i stigende grad til at vurdere de økonomiske værdier af økosystemtjenester eller konsekvenser af forskellige programmer eller projekter
08.07.2020
Mindeord for Hans Stubbe Solgaard
Hans Stubbe Solgaard er desværre gået bort d. 1. juli 2020.
HA- ENERGI MANAGEMENT
29.06.2020
Første dimittender på uddannelsen Erhvervsøkonomi, HA - Energi Management er en stor succes
For tre år siden blev den nye uddannelse Erhvervsøkonomi, HA - Energi Management skudt i gang på SDU Esbjerg. Nu er den første årgang af dimittender færdige - og med stor succes.
26.05.2020
Stefanie Sohn havde sin første arbejdsdag på SEBE midt under corona
Hør hende fortælle om, hvordan det er gået
Research
12.05.2020
New research project: Risk, Emotions and Trust in Times of Health Crisis - part of the Covid 19 initiative of the Velux Foundation
Barbara Fersch from SEBE will together with Anna Schneider-Kamp from IMM explore the impact of health risk on the parent-teacher relationship and its digitalisation during the COVID-19 pandemic in Denmark in this project.
PhD Project
04.05.2020
New PhD project: Performing the rural landscape through art in situ
Morten Frølund is new PhD student at the Department of Sociology, Environmental and Business Economics as of 15 March, 2020
24.02.2020
Artikel om Bo Villumsens forskning
Få et indblik i Bo Villumsens prisvindende forskning
22.01.2020
1. års evalueringsseminar for PhD studerende Maj Dang Trong
Titlen på seminaret er: "Involvement of customers in the energy sector"
Nyhed
18.11.2019
SDU-forsker besøger USA for at undersøge livskvaliteten i landdistrikterne
Forsker Pia Heike Johansen fra Institut for Sociologi, Miljø- og Erhvervsøkonomi har for nyligt besøgt Steamboat Springs, Colorado i forbindelse med hendes forskning. I et nyt interview med den amerikanske avis "Steamboat Pilot & Today" fortæller hun om sin fire-årige undersøgelse af livskvalitet i landdistrikterne.
Basisbevilling
14.11.2019
CLF modtager årlig støtte på 1,5 mio. kroner til landdistriktsforskning
Et bredt politisk flertal står bag aftale, som sikrer en fast basisbevilling til Center for Landdistriktsforskning på SDU.
Nyhed
06.11.2019
Ny uddannelsesansvarlig for erhvervsøkonomi på SDU Esbjerg
Malene Damsted er ny uddannelsesansvarlig for erhvervsøkonomi og ekstern lektor på HA-uddannelsen på Institut for Sociologi, Miljø-og Erhvervsøkonomi. I sin nye stilling vil hun bl.a. arbejde for at styrke tilhørsforholdet mellem de studerende, uddannelsen og campus.
Forskning
05.11.2019
"Det bar' Roskilde": Ny forskning undersøger tryghed og grænseoverskridende adfærd på Roskilde Festival
Mange gæster forbinder festivaloplevelsen med frihed og fællesskab. Men festivaltolerancen strækkes helt til grænsen, når der også forekommer grænseoverskridende adfærd, der kan forklares af den udbredte tolerance og venlighed i festivalkulturen. I en ny forskningsrapport af forskere fra SDU berettes der bl.a. om tryghed og grænseoverskridende adfærd blandt festivalgængerne på Roskilde Festival.
Undervisningspris
04.11.2019
Tove Brink fik fakultetets særpris for samspil med omgivelser
Hun modtager prisen for hendes særlige indsats for at inddrage erhvervslivet i hendes undervisning. Igennem live cases får de studerende et unikt indblik i virksomhedernes virkelighed, som ruster dem til erhvervslivets virkelighedsnære udfordringer.
Forskning
25.10.2019
GREENCAP (Forbedring af grøn kapacitet i HEI til at fremme bæredygtig udvikling i Cambodja): Et EU, ERASMUS+ projekt
Projektet skal støtte Cambodjas vej til grøn vækst og bæredygtig udvikling.
Nyhed
24.09.2019
SDU Esbjerg var med til Energiens Folkemøde
Forskere på SDU Esbjerg var med, da der blev sat fokus på fremtidens energi til Energiens Folkemøde. I den forbindelse rejste de spørgsmålet - Er forbrugerne villige til at ændre deres energiforbrug for at udnytte den grønne energi bedre? Læs mere og se billeder fra folkemødet her.
Arrangement
20.08.2019
Kom bag om kulisserne på Esbjergs egen FantasyFestival med SDU Esbjergs alumninetværk
Vil du have et glimt bag kulisserne af Esbjergs helt egen FantasyFestival? D. 14. September 2019 inviterer SDU Esbjergs alumnetværk til en alumnerbegivenhed om, hvordan den unikke festival blev skabt, og hvordan festivalen kan bruges til branding af Esbjerg.
PhD Defence
16.08.2019
PhD defence by Susanne Faerber on 29 August
Her PhD thesis is entitled ” Visitor Satisfaction and Visitor Behaviour in Visitor Attractions”
Nyhed
11.06.2019
Forsker ved Institut for Sociologi, Miljø- og Erhvervsøkonomi modtager det prestigefyldte Marie Currie Fellowship stipendie
Postdoc. forsker Zeinab Rezvani ved Institut for Sociologi, Miljø- og Erhvervsøkonomi modtager det prestigefyldte Marie Currie Fellowship stipendie. Hendes projekt skal undersøge forbrugernes motivation for et bæredygtigt forbrug.
Nyhed
15.05.2019
Klimaprofessor fra SDU Esbjerg: Politikerne skal lave markante ændringer
I et interview med Fyens Stiftstidende sætter Professor Niels Vestergaard fra Institut for Sociologi, Miljø -og Erhvervsøkonomi fokus på klima, og hvad der fra politisk side skal gøres for at nå målet om at blive klimaneutrale i 2050.
Nyhed
10.05.2019
Én uddannelse, to eksamensbeviser - de første er nu færdige
Hvert år får studerende fra Danmark og Italien chancen for at opnå en international uddannelse ved at få en dobbelt kandidatgrad. De første dobbeltgradsstuderende fra SDU og UNIFE i Italien er nu færdige. Mauro fra Italien fortæller om sin erfaring med uddannelsen.
Arrangement
07.05.2019
SDU alumnenetværk inviterede til temaaften om ”Universitetet i nye rammer”
Hvordan eksporterer man uddannelsen Folkesundhedsvidenskab til et kvindeuniversitet i Saudi-Arabien? Og hvordan lykkedes det at importere lægeuddannelsen til Esbjerg? Dette var begge spørgsmål, som blev besvaret da alumnenetværket afholdte temaaften på SDU Esbjerg. Læs mere, og se billeder fra arrangementet.
Infomøde
03.05.2019
Kom til Åbent hus om HD-studiet på SDU Esbjerg
D. 23. maj 2019, kl. 17:30-19:00 afholder SDU Esbjerg åbent hus om HD-Studiet. Her kan man høre nærmere om HD-studiet, møde undervisere og forskere samt få svar på alle ens spørgsmål.
Nyhed
30.04.2019
Institut for Sociologi, Miljø -og Erhvervsøkonomi udvikler nyt kursus i Event Management
D. 1. oktober går et nyt kursus i event management i luften, der fokuserer på at udvikle og styrke ens kompetencer inden for event management disciplinen. Kurset er udviklet af professorer fra Institut for Sociologi, Miljø -og Erhvervsøkonomi.
16.04.2019
Anders Sandgaard forsvarer sin ph.d.-afhandling 3. maj
Ph.d.-afhandlingen har titlen: “Inklusion som reformidé: Spredning, oversættelse og implementering af reformideen inklusion”
Forskning
09.04.2019
Virtual & Augmented Reality bruges til at undersøge forbrugeres valg når de shopper
Hvordan opfører forbrugerne sig, når de handler i Virtual Reality? Læs mere om et nyt projekt på SDU, der undersøger forbrugernes valg og informationsbehandling i virtuelle indkøbsmiljøer
Nyhed
09.04.2019
Stigende interesse for at læse kandidat på SDU Esbjerg
SDU Esbjerg har oplevet en stigende interesse for kandidatuddannelserne. Antallet af ansøgere til er steget med 17 % i forhold til sidste år.
PH.D-forsvar
29.03.2019
Ph.d. forsvar d. 23 april
Birgitte Eberhardt forsvarer sin ph.d.-afhandling; “Reflektorisk rådgivning og alternative fortællinger nu og i fremtidens landbrug”
Forskning
22.03.2019
Fordelene ved at bruge eye-tracking som metode i organisationsforskning
Ny forskning fra SDU-professor Martin Meißner, undersøger brugen og potentialet for eye-tracking inden for organisatorisk videnskab. Martin diskuterer sammen med Josua Oll (Hamborg-universitet), hvordan eye-tracking kan bidrage til områder inden for organisatorisk videnskab, såsom strategisk ledelse og menneskelige ressourcer.
22.03.2019
2. workshop om bæredygtig turismeudvikling i det nordiske arktis
Anden workshop om bæredygtig turismeudvikling i det nordiske arktis afholdes den 18-22. Marts på Island
Forskningsprojekt
05.03.2019
SDU-forsker skal undersøge, hvorfor folk på landet har en højere livskvalitet end andre
Et nyt forskningsprojekt som SDU-forskeren Pia Heike Johansen koordinere skal undersøge, hvorfor folk i yderområderne har en højere livskvalitet på landet end i byerne. Ved at undersøge bl.a. de forskellige forståelser af livskvalitet i hverdagslivet på landet, kan det være med til at nuancere debatten om, hvordan land og by kan understøtte hinanden. Hør forskeren fortælle om projektet.
Ph.d. projekt
26.02.2019
Nyt Ph.d.-projekt skal hjælpe organisationer med at begrænse risikoen for skader
Hvert år bruger organisationer mange millioner kroner på forebyggende tiltag, såsom tyverialarmer og vandstopsikring, der skal begrænse risikoen for skader – men har det den ønskede effekt?
Symposium
08.02.2019
Der var gang i debatten til symposiet om Fremtidens Universitet
Mere end 140 deltagere var mødt op på SDU i Esbjerg for at høre oplæg og deltage i debatterne omkring, hvilken retning universiteterne skal gå i. Læs mere, og se billeder fra symposiet.
Ny professor
24.01.2019
Yingkui Yang er ny lektor på SDU Esbjerg
Institut for Sociologi, Miljø-og Erhvervsøkonomi har fået en ny lektor i marketing og energi, og vi stillede ham syv spørgsmål. Læs bl.a. om hans baggrund og forskning indenfor energi.
13.12.2018
Professor fra SDU Esbjerg skal være med til at sikre havets fremtid
Havet er livets kilde til vores planet og er derfor nødvendig for samfundet og den blomstrende verdensøkonomi. Derfor skal Niels Vestergaard i tæt samarbejde med anerkendte forskere og verdens ledere forsøge at rette op på menneskets enorme pres på verdenshavene.
13.12.2018
Kom med til symposium om Fremtidens Universitet
Mandag d. 28. januar 2019 inviterer Institut for Sociologi, Miljø-og Erhvervsøkonomi dig til symposium om Fremtidens Universitet. Kom og vær med til at diskutere, hvordan universiteternes fremtid skal se ud.
23.11.2018
Esbjergs Universitetspris uddelt
Prisen blev uddelt den 22. november til de bedste studerende fra SDU Esbjerg og Aalborg Universitet Esbjerg
05.11.2018
Kom til temaaften for alumner den 15. november
Denne gang drejer det sig om energien i Esbjerg og den grønne omstilling
25.10.2018
Workshop om branding processer i landdistrikterne 26. november
I forhold til udviklingen af landdistrikterne er der i stigende grad fokus på, hvordan man i landdistrikterne kan brande sig - brande sig i forhold til, hvordan man kan skabe en identitet og fælles værdier for lokalområdet i kommunikationen mellem egne borgere og virksomheder, for at styrke udvikling og sammenhængskraft - og brande sig i forhold til kommunikationen udadtil, for at tiltrække nye borgere, virksomheder, turister, investeringer, mv.
09.10.2018
1. års evaluering af ph.d-afhandlingen "Frivillige foreninger som turismeaktører"
Bo Villumsen præsenterer status på sin ph.d.-afhandling den 12. oktober
08.10.2018
Meet N’greet den 11. oktober
Alumneboardet har arrangeret dette træf for alle vores kandidatstuderende og alumner. Formålet er uformel netværksdannelse og udveksling af erfaringer
26.09.2018
Institutseminar 26. september
A cultural sociologist's view on environment and society: Place attachment, practices of dwelling and media inspired behaviour changes
12.09.2018
Ph.d.-forsvar 1. oktober
Kristian Frisk med sin ph.d.-afhandling; “ Heroes in Helmand. Military Heroism and National Identity in Denmark"
06.09.2018
Tiltrædelsesforelæsning af Professor Oliver Schnittka den 9. oktober
“Brand reactions to customer complaints on social media platforms”
04.09.2018
1st Year Evaluation Seminar for PhD student Felix Wasser
Thursday September 6 at 15.00 hrs. in meeting room 2, Niels Bohrs Vej 9, 6700 Esbjerg
03.09.2018
Landdistrikternes udvikling i et livskvalitetsperspektiv, 2002-2014:
Går det virkelig så dårligt på landet?
28.08.2018
Særpris for forskningsbaseret læring
Professor Gunnar Svendsen tiltrådte som studieleder på Sociologi og Kulturanalyse-uddannelsen i 2013, og har siden da været en stor drivkraft for de studerende. Dette har medvirket til, at Gunnar Svendsen blev tildelt ”Særpris for forskningsbaseret læring” for det Samfundsvidenskabelige Fakultet
17.08.2018
Er det vores børn der skal redde klimaet?
I skolen undervises der i temaer om miljøet og klimaet. Men ingen ved rigtig, om det har en positiv virkning. Magnus Söderberg fortæller i denne video om forskningsresultaterne, som blev præsenteret på Energiens Folkemøde
02.08.2018
Kom til ”Energiens Folkemøde” 14. og 15. august i Esbjerg
Formålet med folkemødet er at synliggøre og debattere energiens betydning for udviklingen og samfundsøkonomien. I den forbindelse deltager Energy Management Center med indlægget - Er det vores børn, der skal løse klimakrisen?
31.07.2018
Udflytning af statslige arbejdspladser og lokal arbejdsmarkedsudvikling i landdistrikterne
Projektet fokuserer på betydningen af udflytning af statslige arbejdspladser, og hvilke forandringer det skaber for den lokale beskæftigelse i landdistrikter
02.07.2018
Bioøkonomisk fundament for udvikling af bæredygtige naturressourcer
Brooks Alexandra Kaiser skal i samarbejde med forskere ved ”University of British Colombia” udvikle økonomiske analyseværktøjer, til bæredygtig udnyttelse af havets ressourcer samt bioøkonomiske modeller for de faldende pH-niveauer
27.06.2018
Kom til næste alumni event den 27. juni
Feel free to join alumnis (both current and coming alumni) for a rare view behind the scenes of the European Championship in Obstacle Course Racing, which is hosted in Esbjerg
14.06.2018
Hvordan skaber vi et bæredygtigt samfund?
Der er bred enighed om, at det gør vi ved at vi øge brugen af ren energi og energieffektiviteten
01.06.2018
Seminar om Event Management
To timers gratis seminar om Event Management
16.05.2018
Udvikling af landdistrikternes branding
Hvordan balancerer man top-down og bottom-up processer?
02.05.2018
Hvem skal eje fremtidens jordbrug?
Landbrugserhvervet befinder sig i en historisk brydningstid. Hvordan skal dansk landbrug derfor se ud i fremtiden, hvem skal eje og drive fremtidens landbrug i Danmark, og hvilken betydning kommer disse ændringer til at få?
23.04.2018
Se fotos fra Melina Kourantidou's ph.d.-forsvar i april
Med efterfølgende reception. Ph.d.-afhandlingen's titel: “Stewardship of resources in rapidly evolving Arctic economies and ecosystems: The role of marine invasive species”
13.04.2018
Historien om snekrabben som demonstrerer klimaforandringernes kompleksitet
Artiklen er forfattet af Brooks Kaiser og netop udkommet i The Conversation
06.04.2018
Forholdet mellem land og by
Hør Pia Heikes Johansens indlæg i Deadline på DR 2
04.04.2018
Det splittede Danmark - sammenhængskraften på tværs af Danmark
Høre mere på P1's Orientering hvor Pia Heike Johansen deltog i debatten
20.03.2018
Instituttet er aktiv på flere sociale medier
Find os på Twitter, LinkedIn og Facebook
05.03.2018
Melina Kourantidou holder sit ph.d.-forsvar den 3. april
Ph.d.-afhandlingen bærer titlen: “Stewardship of resources in rapidly evolving Arctic economies and ecosystems: The role of marine invasive species”
01.03.2018
A newly published book is available!
The book “Arctic Marine Resource Governance and Development” offers a unique insight into the ecosystem changes underway in the Artic region
21.02.2018
Lektor Tommy Søndergaard Poulsens afskedsreception
Efter en lang årrække med undervisning og forskning på SDU, har Tommy Søndergaard Poulsen valgt at gå på pension. Se billederne fra receptionen her
20.02.2018
Skolelukninger har store konsekvenser for lokalsamfundet
Dette fremgik af professor Gunnar Lind Haase Svendsens indlæg på Dansk Sociologiforenings årlige kongres på SDU i Esbjerg
10.02.2018
Hvordan sikrer man uafhængig forskning?
Villy Søgaard og Niels Vestergaard foreslår i Politiken, at forskning og rådgivning, der laves af universiteterne til ministerierne, underkastes fagfællebedømmelse, inden resultaterne offentliggøres
08.02.2018
Instituttet er kommet på Twitter
Vi har et ønske om at få vores forskning og viden mere og hurtigere i spil over for alle vore interessenter
18.01.2018
Sustainable Tourism Development in the Nordic Arctic
Projektet foregår i samarbejde med canadiske, norske, svenske, færøske og islandske partnere og er finansieret af Styrelsen for Forskning og Uddannelses internationale netværksprogram
10.01.2018
LUP på lokalt engagement i naturen
Projektet skal forske og afprøve metoder til, hvordan kommunerne kan være med til at understøtte friluftslivet på landet
05.01.2018
SDU Esbjerg åbner nyt alumnenetværk med stort event
Kick-off for campusnetværket for alumner SDU Esbjerg er den 23. januar kl. 16. Arrangementet byder på en lang række spændende faglige foredrag, hvor man også kan netværke med tidligere studiekammerater eller med fagligt ligesindede
15.12.2017
Certificeret kort program (CeP) i Integration og antiradikalisering
Fra foråret 2018 udbyder instituttet et nyt kort program. Formålet med uddannelsen er at blive klædt på til at fremme integrationen og håndtere de udfordringer, som ghettoisering og radikalisering fører med sig - herunder forebyggelse af terror og samfundsskadelig agitation
17.11.2017
Dansk sociologikongres 2018
Kongressen afholdes den 25. og 26. januar og hovedtemaet er: Fællesskaber, social sammenhængskraft og eksklusion i mangfoldige samfund
10.11.2017
Esbjerg Universitetspris 2017
Det blev sociologistuderende Julie Andreassen, der den 9. november fik overrakt årets universitetspris på baggrund af hendes speciale om organisationsændringer i Maersk Oil & Gas i Esbjerg - et speciale som i dag anvendes af ledelsen
06.11.2017
MERE Research Group Seminar on 10 November
A Fair Share: Controversies over fishing quota in the EU - by Griffin Carpenter, New Economics Foundation
03.11.2017
Magteliten - overlappet mellem de centrale institutionelle ordner i Danmark
Kom til institutseminar den 15. november. Christoph Houmann Ellersgaard fra Copenhagen Business School holder forelæsningen
01.11.2017
Lokale aktionsgrupper skaber liv i landdistrikterne
Landdistrikterne står imidlertid fortsat over for et fundamentalt valg: Enten må der skabes nye jobs på nye felter, eller også vil afviklingen fortsætte. Det skriver Annette Aagaard Thuesen og Villy Søgaard i deres kronik
25.10.2017
Mød en sociolog: Fire forskere fra The Sociology Research Group
Kom til endnu et foredrag i "Mød en sociolog" foredragsrækken den 31. oktober
13.10.2017
Nordisk Landdistriktsforskningskonference i Vingsted centret i maj 2018
Konferencen har titlen ’Challenged ruralities – Welfare states under pressure’
06.10.2017
Instituttets forskningscenter EMC er i færd med at hjælpe energisektoren
The Energy Management Centret er i tæt samarbejde med virksomheder fra i energisektoren om at løse en række udfordringer
20.09.2017
Visitor Satisfaction in Visitor Attractions
This first year seminar for PhD student Susanne Faerber takes place on 28 September from 10.30-12.00
04.09.2017
Branding indsatser i landdistriktsområder
Penge til nyt ph.d.-projekt: Hvordan balancerer man branding indsatser mellem top-down og bottom-up processer?
17.08.2017
Regulering af de danske fiskekvoter er ikke sket korrekt
Prof. Niels Vestergaard uddyber konsekvenserne af at de danske fiskekvoter er blevet koncentreret på ganske få hænder – stik imod folketingets intentioner
01.08.2017
Global ecological and economic connections in Arctic and sub-Arctic crab fisheries
Half a million DKK has been funded by The Ministry of Higher Education and Science to this project
26.07.2017
Hvordan skaber man vækst i en virksomhed?
Læs Tove Brinks artikel "Direktør på briksen", hvor direktøren sendes til eftersyn sammen med virksomhedens forretningsmodel og pengestrøms-generering
26.06.2017
Nordregio project: Sustainable Tourism Development in the Arctic
The project’s aim is to investigate how to utilize existing human capital, natural resources (especially living marine resources) and infrastructure capacity to develop innovative sustainable tourism that can diversify and make Arctic economic development more resilient
23.06.2017
Branding af landdistriktsområder i Sydvestjylland
Projekt om udvikling af strategiske retningslinjer for stakeholdersamarbejde
14.06.2017
Mød instituttets forskere på Folkemødet på Bornholm
Hvad skal vi med EU, hvis det ikke skaber vækst? Kommunens rolle som facilitator og kollektiv samskaber. Kan flere frivillige få Udkantsdanmark til at blomstre? Billigere færgebilletter - hvad nu? Det gode liv på landet
08.06.2017
First Annual Alumni Events 2017 i Esbjerg
Der er nu blevet oprettet en LinkedIn gruppe for SDU Alumni i Esbjerg. Gruppen er målrettet studerende, der er dimitteret fra SDU i Esbjerg samt andre SDU dimittender som arbejder i Esbjerg
07.06.2017
Seminar at the Christian-Albrechts-University in Kiel
Our second semester ERM master students participated in a two-days joint seminar at Christian-Albrechts-University of Kiel from the 1st to the 2nd of June. Both the students from Kiel and our ERM students made presentation of various topics related to environmental economics in front of a larger audience.
06.06.2017
Match Fixing and Sports Betting In Football
Empirical Evidence from the German Bundesliga. Come to our next Department Seminar on 15 June - Brad R. Humphreys is giving a lecture on the topic
22.05.2017
SEBE Department Seminar with Lynne Lewis
A talk with Dr. Lynne Lewis, Elmer W. Campbell Chair at Bates College in Maine, US will take place on the 31st of May from 13:00-14:00 in Room 1a+b.
05.05.2017
PhD project on the management of marine invasive species in the Arctic
MDPI has announced that Melina Kourantidou is the winner of the Resources Travel Award for 2017. The research project focuses on
26.04.2017
Invitation to Department seminar on The Mediation of Authority:
How citizens perceive and engage the mediations of the Bureaucratic Service Encounter and changes in its mediation matrix - by Søren Skaarup, PhD, Senior Consultant Business Technology, Rambøll - on 2 May
24.04.2017
Skolelederens betydning for øget inklusion i den danske folkeskole
Kom til førsteårs evaluering af dette ph.d.-projekt den 8. maj
19.04.2017
Kom til informationsmøde om HD-uddannelsen den 2. maj
På informationsmødet får du en grundig introduktion til HD uddannelsen, og du har mulighed for at stille spørgsmål til oplægsholderne, tidligere studerende og undervisere
29.03.2017
The Impact of National Culture on Mobile Commerce Adoption and Usage Intensity
Department seminar on 5 April from 10-11 with Professor Christian Wellbrock from University of Cologne
24.03.2017
Kom til sponsorseminar 4. april på Blue Water Arena
Hør hvordan du bedst aktiverer dine sponsorater
16.03.2017
Department seminar: How do land markets anticipate regulatory change?
Come and hear Professor Linda Nøstbakken from NHH Norwegian school of economics on 31 March
28.02.2017
Studerende løser opgave om et event for Sport & Event Park Esbjerg
Hollandske studerende er på udveksling på SDU, hvor de skal løse en case, der er stillet af en virksomhed
23.02.2017
Nyt forskningsprojekt: Integration på et bæredygtigt energimarked
Det danske energimarked oplever i disse år omfattende ændringer med krav om forbedret integration mellem el, naturgas og fjernvarme
07.02.2017
Ny energisk uddannelse på vej til Esbjerg
Syddansk Universitet, ved Institut for Sociologi, Miljø- og Erhvervsøkonomi, opretter en ny uddannelse, som skal være med til at sikre flere kvalificerede medarbejdere i energisektoren i fremtiden
10.01.2017
Nyt certificeret kort program (CeP) i Flygtninge og Integration
Allerede fra foråret 2017 igangsætter Instituttet dette program, som således vil udgøre forskningsbaseret efteruddannelse
03.01.2017
Nyt navn til instituttet
Institut for Sociologi, Miljø- og Erhvervsøkonomi er det nye navn for SDU's institut på Esbjerg Campus
23.12.2016
Junior Research Day
All junior researchers including PhD students, post-doc researchers and assistant professors, were invited to present one of their research projects to the other colleagues at the Department
08.12.2016
Instituttet i samarbejde med fodboldklubben EfB
EfB opnår gode råd om forbedring af relationerne til samarbejdspartnerne og udbyttet af at være sponsorer i EfB. SDU får adgang til data til brug for forskning ...
25.11.2016
De studerende er vilde med Esbjerg
Det viser en helt ny rapport ...
15.11.2016
Institutleder Niels Vestergaard fortæller om sin forskning i klima og natur
samt udnyttelsen af naturressourcer, herunder overudnyttelse og nødvendigheden af forvaltning og reguleringer ...
07.11.2016
Blå tænketanks resultater præsenteret på maritimmessen i København
Blue Think Tank er et langsigtet netværk af akademikere, studerende, dimittender og interessenter fra den maritime industri
10.10.2016
University Education for Professionals - 11 October
Insights and background information from Sport Management Academy Bayreuth - by Dr. Guido Schafmeister
30.08.2016
Fakultetet samler forskningsmiljøerne
I forbindelse med Det Samfundsvidenskabelige Fakultets strategi om at samle ensartede forskningsmiljøer på tværs af campusser ...
24.06.2016
Studerende bemander ny maritim tænketank
Projektets hensigt er at forme et langsigtet netværk af akademikere, studerende, dimittender og interessenter fra den maritime industri
08.06.2016
Nyt ph.d.-samarbejde igangsat med Hamburg School of Business Administration (HSBA)
Titlen på ph.d.'en er "Managing visitor satisfaction in tourist attraction"
12.05.2016
Vækst forudsætter ledernes empati og passion
Artiklen ‘Passion and compassion represent dualities for growth’ har opnået 'the 2016 Emerald Literati Network Awards for Excellence's' anerkendelse for 'Highly Commended Paper’ i tidsskriftet International Journal of Organizational Analysis 2015 Vol 23 1.
29.04.2016
Stor efterspørgsel efter internationale kandidater i Risk and Safety Management
Uddannelsen startede i 2013, og afvikles i et samarbejde mellem SDU ved Institut for Miljø- og Erhvervsøkonomi og AAU i Esbjerg
19.04.2016
Kom til HD informationsmøde 11. maj
Informationsmødet finder sted på SDU i Esbjerg - Læs mere
12.04.2016
Kom til Forskningens Døgn 28/4
Lær at formidle via Pecha Kucha-metoden - hør professor Gunnar L.H. Svendsen tale om 'Tillid smører samfundet' og postdoc Annette Michelsen la Cour om 'Sport og radikalisering'
04.04.2016
PhD Defence 13/4
Christian Dragin-Jensen will defend his PhD thesis entitled 'Events as a Strategic Imaging Tool for City Branding'
18.03.2016
Ny dobbelt kandidatuddannelse inden for miljø og ressource management
SDU og det italienske universitet i Ferrara har indgået en aftale om den nye uddannelse, som får to spor: ”Environmental and Resource Management” og ”Green Economy and Sustainability”
22.02.2016
Institutseminar den 29/2
"Considerations on Digitisation in Light of Michael Polanyi’s Tacit Knowing" by Prof. Giorgio Baruchello, University of Akureyri, Iceland
12.02.2016
Nyt om samarbejdet mellem UC Syd og SDU/Esbjerg
Ph.d.-projekt om inklusion i folkeskolen med særligt fokus på skolelederes betydning for inklusion
25.01.2016
Afskedsreception for lektor Svend Ole Madsen
Torsdag den 28. januar kl. 13.30 - 15.30 afholdes ...
25.01.2016
Department Seminar on 4 February
Digitizing, frontline professionals and citizens as end-users ... read more
15.12.2015
Ny rapport i OWD-projektet
Perspectives on how operation & maintenance (O&M) innovations contribute to the reduction of levelized cost of energy (LCOE) in offshore wind parks
07.12.2015
1. års-seminar 14/12 ved ph.d.-studerende Anna Lyneborg Nielsen
Professional Knowledge-shaping and Application Concerning Child Replacement Cases in Danish Social Work – Research Design and 1st Year Status
02.12.2015
IME udbyder matematikkursus i grøn energi for gymnasieelever
Gymnasieelever fra alle dele af landet kan nu deltage i et matematikkursus i grøn energi på SDU i Esbjerg
27.11.2015
Curling hjælper Esbjerg væk fra image som fiskerby
Det er en god ide at gøre Esbjerg kendt som en international by og ikke en del af Udkantsdanmark, udtaler ph.d.-studerende Christian Dragin-Jensen til DR Nyheder
16.11.2015
Esbjerg Knowledge Exchange Day 24/11
How sport events impact stakeholders ...
12.11.2015
Netværks- og bestyrelsesarbejde giver indflydelse
Læs Tove Brinks kronik i magasinet FORKANT, der udgives af Lederforeningen i Dansk Sygeplejeråd
09.11.2015
Afhandling medførte succes
Kenneth Poucher fra SDU i Esbjerg har fået topkarakter, job og universitetspris for sin kandidatafhandling
03.11.2015
Yingkui Yang oplægsholder på seminar om integration af vind i energisystemet
Seminaret afholdes i Beijing fra den 16.-17. november og er arrangeret af SDC Sustainable Energy (www.sinodanishcenter.com)
19.10.2015
Ny antologi: At lede efter læring
Adjunkt Claus Munch Drejer har bidraget til antologien med kapitlet: Hvordan skolelæreren blev en risiko i den globale konkurrence
21.09.2015
Anvendelse af eye-tracking metoder i samfundsvidenskabelige forskningsprojekter
Se klippet fra TV Syd - optaget på baggrund af internationalt ph.d.-kursus afholdt i Esbjerg medio september
16.09.2015
International COST Action TobeWELL Training School
'Sensorium, Wellbeing and Ecosystem Services' afholdes på SDU i Esbjerg fra den 16. til den 18. september
10.09.2015
International PhD course on 'Using eye-tracking in social science research projects'
The PhD course takes place at University Campus Esbjerg on 14-18 September 2015 ....
17.08.2015
Tove Brink oplægsholder på vindindustriens årlige begivenhed den 22.-23. september i Herning
Tove Brink holder oplæg om Risk and Project Management in Offshore Wind den 23. september kl. 11.00
11.08.2015
Prof. Brooks Kaiser inviteret af Uddannelses- og Forskningsministeriet
til at deltage i konferencen i Bruxelles 'Solving Key Arctic Challenges in Horizon 2020’
03.08.2015
Workshop on methods for PhD
9th International Research Workshop 27/9 - 2/10-15. Associate Professor Martin Meissner is giving a lecture 'Measuring Preferences using Conjoint Analytic Methods and Advanced Compositional Approaches'
30.07.2015
Ny artikel: Entrepreneurial learning requires action on the meaning generated
Artiklen er publiceret i ”International Journal of Entrepreneurial Behaviour & Research” og forfattet af lektor Tove Brink og lektor Svend Ole Madsen
22.06.2015
Nyt ph.d.-samarbejde mellem IME og HSBA
IME har etableret et nyt ph.d.-samarbejde med Hamburg School of Business Administration (HSBA)
12.06.2015
Indvandrere kan skabe job i yderområder
03.06.2015
Tre hovedudfordringer som spænder ben for udviklingen i udkanten
09.05.2015
Changing the Game - 9 May
23.04.2015
Ph.d.-forsvar 8. maj - Malene Brandt Winther
20.04.2015
Kom til informationsmøde om HD den 5. maj
20.04.2015
Institutseminar 24. april - The Norwegian subsidy policy of electric cars ...
09.04.2015
Professor Arne Feddersen at the panel
Professor Arne Feddersen is invited to the panel of SportAccord Convention World Sport & Business Summit 2015
09.04.2015
Viktor Racz, 1st Year PhD Seminar, 17 April 2015
09.04.2015
Claus Drejer skal redigere et tidsskrift for Dansk Sociologi i 2016
29.01.2015
Invitation: How the container changed world trade
04.12.2014
Arne Feddersen, Professor at IME, now Leading Editor of International Journal of Sport Finance
07.11.2014
Barbara Hutniczak, ph.d.-forsvar 20. november 2014
01.10.2014
1st year seminar Hanne Bat Finke
19.06.2014
1 st year PhD seminar, Kristian Frisk
16.06.2014
Energy Game for Students
22.04.2014
Council of the Uarctic
15.04.2014
1. års ph.d.-seminar for Hannibal Hoff
04.04.2014
Leverandør til kommende offshore vindmølleparker?
15.08.2013
Workshop on Marine invasive species in the Arctic: Management issues
22.05.2013
Grzegorz Kwiatkowski 1st Year Seminar
07.05.2013
Hans Ellefsen, ph.d.-forsvar den 14. maj 2013
24.04.2013
Barbara Hutniczak 1st Year Seminar
04.04.2013
Lisbeth Brøde Jepsen, ph.d.-forsvar den 8. april 2013
12.03.2013
Yingkui Yang, ph.d.-forsvar den 18. marts 2013
18.01.2013
Thong Nguyen, ph.d.-forsvar den 29. januar 2013
22.11.2012
Nyt program reducerer skibes energiforbrug
Jacob Kronbak fra Institut for Miljø- og Erhvervsøkonomi har været med til at skabe et program, der kan beregne skibstransportens miljøbelastning.
21.11.2012
Gang Chen, ph.d.-forsvar den 10. december 2012
14.11.2012
Esbjerg Universitetspris 2012 tildelt Malene Damsted
Klimakommissær Connie Hedegaard overrakte fredag den 9. november Esbjerg Universitetspris 2012 til to fremragende studerende ved et arrangement på Syddansk Universitet Esbjerg.
30.10.2012
Malene Damsted 1st Year Seminar
Department of Environmental and Business Economics, University of Southern Denmark holds a first year seminar for Ph.D. student Malene Damsted
24.10.2012
Photos from Ali Mosavi's PhD Defence 30 October 2012
Ali Mosavi, defends his PhD dissertation entitled: ’Project Portfolio Selection Modes: The Roles of Key Stakeholders in Selecting Projects’
04.09.2012
Ph.d.-studerende Andrei Bobu har besøgt instituttet
Impressions about my mobility stage at SDU, Esbjerg
24.08.2012
Klimaproblemet set fra en økonomisk vinkel
Klimaændringer forårsaget af CO2-udledning er det hidtil største forureningsproblem
16.12.2011
Prize Winners
Master Students rewarded Esbjerg University prize 2011
07.09.2011
1st year seminar
Department of Environmental and Business Economics, University of Southern Denmark holds a first year seminar for Ph.D. student Hans Ellefsen
20.06.2011
Dr Piera Morlacchi er visiting professor ved instituttet
18.05.2011
Institutleder søges v. Institut for Miljø- og Erhvervsøkonomi
13.05.2011
Informationsmøde Miljø og ressource management
Velkommen på Syddansk Universitet i Esbjerg, Niels Bohrs Vej 9, tirsdag 31. maj kl. 17-18.
10.12.2010
Bachelor i miljø og ressource management: Samme uddannelse – ny titel
Universitets- og Bygningsstyrelsen (UBST) har netop godkendt en titelændring på bachelor-uddannelsen miljøplanlægning, der udbydes på Syddansk Universitet i samarbejde med Aalborg Universitet i Esbjerg. Således hedder uddannelsen fremadrettet bachelor i miljø og ressource management.
29.11.2010
Friday 3 December: Yingkui Yang - First year seminar
14.09.2010
Brobygning for kommende studerende
21.07.2010
Energi på havet: Offshore vindsektoren - forskning
Lektor Svend Ole Madsen i spidsen for SDU forskningsdel om vindenergi.
14.07.2010
Symposium 18.-19. august 2009
Energy and CO2 Emissions/Policies – Global CO2 Economics
23.06.2010
Professor mso i sportsøkonomi: Oliver Budzinski
Tiltrædelsesforelæsning: Sports, Business Economics and Competition - How competitive is sports?
12.05.2010
34th HOS-Conference in Esbjerg
From Friday 14 May until Saturday 15 May 2010
05.05.2010
First year evaluation Ph.D. student Harald Nikolajsen
Thursday, 3rd of June, 12.15 – 14.15 in Meeting Room 1 a+b, Niels Bohrs Vej 9
03.05.2010
First year evaluation Ph.D. student Thong Tien Nguyen
20. maj 2010 kl. 12.15 - 14.15 - Mødelokale 2, Niels Bohrs Vej 9, Esbjerg
19.04.2010
Forskningens Døgn fredag 23. april
Forskningens Døgn i Esbjerg afholdes på University College Syddanmark, Degnevej 16, 6705 Esbjerg Ø. Kl. 8-12 er arrangementet for 5. klasser i Esbjerg og Fanø Kommune, mens alle er velkomne 13-16.30.
12.02.2010
New book on Keynes and macroeconomics by Finn Olesen
05.02.2010
First year evaluation Ph.D. student Nadine Lindstädt
8. marts kl. 11.00. Mødelokale 1, Niels Bohrs Vej 9, Esbjerg
05.02.2010
First year evaluation Ph.D. student Thanh Viet Nguyen
3. marts 2010 kl. 15.00 - Mødelokale 1A, Niels Bohrs Vej 9, Esbjerg
15.07.2009
International pris til ph.d.-studerende
Specialist i projektledelse vandt konkurrence i Wien
15.07.2009
Ansøgning sendt på projekt ’Energi på havet’
Svend Ole Madsen er medansøger på et stort projekt til vækstforum med titlen ’Energi på havet’
15.07.2009
Nyt EU projekt
IME er partner i et stort projekt ’KnowSeas’
Nyhed
01.01.0001
Forsker ved Institut for Sociologi, Miljø- og Erhvervsøkonomi modtager det prestigefyldte Marie Currie Fellowship stipendie
Zeinab Rezvani fra Institut for Sociologi, Miljø- og Erhvervsøkonomi modtager det prestigefyldte Marie Currie Fellowship stipendie. Hendes projekt skal undersøge forbrugernes motivation for et bæredygtigt forbrug.
01.01.0001
Tiltrædelsesforelæsning af Magnus Söderberg
Har socialforskere behov for at studere energimarkeder? .... eller er det nok at lade ingeniører gøre det?
01.01.0001
Colombia og det danske velfærdssystem i den danske/skandinaviske universelle velfærdsmodel.
Professor John Storm fra The Sociology Research Group blev i november inviteret til Columbia af Den Danske Ambassade i Colombia for at præsentere og diskutere det danske velfærdssystem.
The MERE Research Group
01.01.0001
Food from the Ocean
Our world is facing major challenges regarding food security.